Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 27 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Dell с исторически постижения в лаптопите
Пуснат 03 Окт, 2008 - 21:21

Dell новини Най-леките и ултрапортативни мобилни работни станции в историята си обяви корпорацията Dell. Новите системи Latitude, представени днес в София, идват с удължен живот на батерията и променен дизайн.

Ултрапортативният Latitude E4200 разполага с 12,1-инчов дисплей и тежи само 1 кг, като Dell казва за него, че е най-лекият бизнес лаптоп в историята на компанията. Моделът E4300 с 13,3-инчов дисплей пък тежи само половин килограм повече.

Конвенционалните Latitude E6400 и E6500, съответно с 14,1- и 15,4-инчови екрани, се предлагат от американския производител на цена €939 и €969. Тези модели са заместители на десктоп системите, като E6400 може да работи до 19 часа на батерия. E6500 пък включва четец за смарткарти и четец за пръстови отпечатъци, който отговаря на федералните информационни стандарти.

Друг от новите модели, Latitude E6400 ATG с 14,1-инчов дисплей, се отличава с висока издръжливост по военните стандарти 810F за прах, вибрация и влажност. Началната цена на лаптопа €1199.

Цените на базовите модели Latitude E5400 с 14,1-инчов екран и E5500 с 15,4-инчов започват от €619. Системите включват и ежедневно използвани приложения.

За първи път Dell предлага и различни цветове за своите лаптопи Latitude. Цялостна рамка от магнезиева сплав и метални панти придава здравина и стил на новите лаптопи.

Приложението Dell Control Point осигурява централизиран контрол на потребителските настройки за управление на захранването, комуникациите и сигурността. Интелигентното задно осветление на клавиатурата се настройва автоматично според нивото на осветеност.

Решението ControlVault дава по-голяма сигурност за потребителските данни чрез централизиран „сейф”, отделен от останалите системи и основния диск.

Лаптопите поддържат и моментален достъп до имейл, календар, контакти и приложения, без зареждане на операционната система, чрез новата технология Latitude ON. Тя използва специален субпроцесор с нисък волтаж и операционна система, позволяваща неколкодневна работа на батерията.

Dell разкри и новата си линия мобилни работни станции Dell Precision, предназначени за професионалисти в инженерството, медиите, забавленията и биоиндустрията.

Моделът Precision M4400 идва на начална цена от €1249 и 15,4-инчов дисплей, мощна графика и до 8 GB RAM. Precision M2400 с тегло 2,16 кг и 14,1-инчов дисплей се лансира от Dell като най-леката мобилна работна станция в света, с цена от €1189.

Компанията пуска и 17-инчова мобилна работна станция, поместена в оксидиран, алуминиев корпус. Моделът поддържа до 16 GB RAM и включва видеокарта с 1 GB. Може да използва четириядрени процесори и до 1 терабайт пространство за съхранение на две ядра.

Новите лаптопи Latitude, както и мобилните работни станции Precision отговарят на стандарта Energy Star 4.0 и конфигурациите EPEAT Gold. Latitude E4200 е първият ноутбук на Dell с осветление без халоген и корпус без халоген пластмаси и вентилатори. Ултрапортативният лаптоп се транспортира в опаковки, които подлежат 99% на рециклиране.

Източник: http://technews.bg/
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.