Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 49 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Software: Ubuntu ще поддържа 32-битови приложения до 2025 г.
Пуснат 22 Сеп, 2019 - 11:36

Linux новини Очакваше се Canonical да прекрати поддръжката на 32-битови пакети в операционната система Ubuntu, считано от 2020 г. Ситуацията обаче се промени и сега разработчикът обещава да поддържа 32-битовите програми до 2025 г.

Става въпрос за поне 199 пакета. Сред тях са Wine, клиентът Steam, емулаторът ZSNES, игри като Quake 4 и Enemy Territory: Quake Wars, както и редица 32-битови библиотеки, които се използват от клиентския софтуер Valve и други приложения, съобщават от Canonical.Това е добра новина, тъй като без 32-битова поддръжка редица приложения, макар и остарели, не биха работили в Ubuntu. Много от тях все още нямат подходящи 64-битови версии. Например Wine, който позволява пускане на Windows приложения в Windows, има 64-битова версия, но нейната наложителна актуализация ще отнеме много време.

С обещанието за поддръжка от страна на Canonical, в следващите 6 години Ubuntu потребителите могат да са спокойни, че клиентът Steam или други програми, както и игрите, ще работят под любимата им операционна система.
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.