Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 44 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Software: Android добавя цифрови карти за Covid ваксинация
Пуснат 01 Юли, 2021 - 14:25

Android новини Почти веднага след избухване на пандемията от Covid-19, големите ИТ компании започнаха да предлагат своята помощ в борбата със заразата. Така например, Apple и Google внедриха специални услуги за проследяване на болни хора в техните системи.

Сега интернет гигантът Google прави нова стъпка в усилията за контролиране на коронавирусната инфекция. Компанията планира да вгради пълноценни цифрови карти за ваксинация срещу Covid-19 в мобилната платформа Android, съобщи XDA-Developers.Нововъведението в Android ще позволи на хората да съхраняват на смартфоните си данни, че са били ваксинирани срещу корвонавируса. В бъдеще те могат да споделяни тези данни с лекари или упълномощени лица. Информацията ще се предоставя под формата, например, на QR кодове.

Трябва да се има предвид, че внедряването на новата функция в Android изисква използване на системата на Google от медицински и правителствени организации. В момента допълнението към Android вече се разпространява сред потребителите в САЩ, съобщи Google в блог публикация, а в близко бъдеще се очаква да се появи и в други страни.
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.