Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 26 гости и 0 _MEMBER0 онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


Linksys EA7500: един рутер ще владее всички устройства

„Сто маймуни на клона“ – всички знаем какво се влага в този израз. Представете си едно домакинство, при което родителите искат да стрийм­ват 4К мултимедия, докато синът им играе в интернет, а дъщерята чати по скайп с приятели. За един стандартен рутер това може да се окаже непосилна задача – все едно е клон, превиващ се под огромно натоварване. Но Linksys EA7500 не е от тези рутери, защото не разчита само на един клон. Работи с два „клона“ (или по-точно „канали“), като скоростта на всеки от тях определя и изпълняваните задачи. Резултатът – и маймунките са доволни, и клоните си остават цели-целенички.

Router Linksys EA7500

Технологията MU-MIMO

Първото, което трябва да се знае за рутера Linksys EA7500, е, че той работи по революционната технология MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output). Може би се налага разяснение за смисъла на абревиатурата и това в скобите. На пръв поглед звучи претенциозно и дори малко плашещо, но става дума за нещо съвсем просто. Ако избягаме от буквалния превод, по нашенски най-добре би звучало така: „Много потребители, много канали, много висока производителност“.

Как се постига това? Тежкият трафик, свързан със стрийминга на 4К или друга мултимедия, както и игрите в мрежа, се пое­мат от 5-гигахерцовия канал на рутера, сертифициран по стандарта Wi-Fi AC. Останалите задачи – сърфирането в интернет, общуването с писма и програми за чат – се насочват от 2.4-гигахерцовия канал. В общи линии е това, наистина гениално просто и надеждно, ако не броим някои сложни алгорит­ми за поддръжка на стабилна връзка и надеждни скорости, надвишаващи до два пъти тези на рутерите без MU-MIMO. Но тези алгоритми са нещо, върху което са си блъскали главите програмистите и инженерите на Linksys, а ние, потребителите, само се радваме на крайния резултат.

Още гаранти за скоростите

Linksys EA7500 използва двуядрен процесор с честота 1.4 GHz, за да поддържа дори три едновременно работещи канала. Това се явява вид презастраховане на производителя, от което печелят потребителите. Иначе устройството, както стана дума, работи с два канала, както следва: Wi-Fi N 600 Mbps + Wi-Fi AC 1300 Mbps. Казано иначе, общата производителност основателно е отбелязана на кутията като 1.9 Gbps или MAX-STREAM AC1900.

Router Linksys EA7500

Директен Wi-Fi сигнал до точното място

Технологията Beamforming следи в реално време всяко устройство, свързано към рутера. За да е сигурно, че джаджата – била телефон, таблет или преносим компютър – постоянно ще е свързана с мрежата, сигналът се насочва директно към нея, вместо безразборно да се разпръсква. По този начин се осигурява обхват извън обичайния за рутери от този клас.

От друга страна, Beamforming позволява добавяне на интересни възможности към софт­уера. Например виждате всички устройства, свързани към рутера, при това на един прегледен екран. Можете да анализирате статуса им и връзката на сигнала до всеки един от тях. За още по-голямо удобство бихте могли да именувате свързаните устройства по начин, който ви позволява да ги разпознаете с един поглед.

Още за софтуера

Инсталацията на рутера е лесна и до голяма степен автоматизирана. След като веднъж сте приключили с този процес, можете да се логвате от всяко място и по всяко, като използвате браузъра си. От менютата давате приоритет на дадени свързани устройства, ограничавате достъпа до определен тип съдържание или на определена джаджа и създавате мрежа за гости. Тоест правите всичко, което Linksys предлагат като стандартни софтуерни екстри от доста години насам. Като че ли ни се иска този фантастичен рутер да получи нещо повече. Никога не е късно с ъпдейт.

Данни:

• Двубандов рутер
• MU-MIMO AC1900 (N600 + AC1300 Mbps)
• 3 външни антени
• 802.11 a/b/g/n/ac
• 1 гигабитов WAN порт
• 4 гигабитови LAN портове
• USB 3.0 порт
• USB 2.0 порт
• 128 битова защита
• 1.4 GHz dual-core процесор
• Габарити: 257 x 184 x 56 мм
• Тегло: 558 грама


Добавено  26 Май 2016, Четвъртък
Автор на ревюто:  Marian Stoianov
Оценка:
Прегледа: 665
Език: bulCopyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.