Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 50 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Apple новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12345678910111213141516171819202122   >

Hardware: Mac mini с М2 е два пъти по-бързо от Mac Pro и струва една десета от него
Apple новини Забележително е каква разлика в производителността и цените могат да направят четири години. Mac Pro на Apple за 5999 долара, който компанията продължава да продава, е по-бавен и значително по-скъп от последния Mac mini с чипа M2. Не забравяйте, че компактният персонален компютър на Apple струва само 599 долара за базовия модел, което го прави по-малко от една десета от цената на работната станция, захранвана от чип на Intel.

В Twitter профилът GregsGadgets публикува два резултата от Geekbench 5, показващи едноядрените и многоядрените стойности, принадлежащи на M2 Mac mini и базирания на Intel Mac Pro. За негова изненада, както и за наша Mac mini не само получава почти два пъти по-висока производителност в едноядрен тест, но лесно побеждава работната станция и в многоядрения тест.

GSM: Акциите на Apple падат от проблеми с доставките на iPhone
Apple новини Акциите на Apple паднаха тази седмица до най-ниското си ниво от юни 2021 г. Това се случва на фона на глобален спад в продажбите на електроника и опасенията на инвеститорите относно това дали компанията е успяла да осигури нужните доставки на iPhone по време на празничния период, когато са пиковите продажби.

Не само Apple е засегната от проблемите с търсенето и веригите за доставки. Акциите и на други големи доставчици на технологични продукти също продължават да падат.

Публикувано 29 Дек, 2022 - 10:51 Още... 'Акциите на Apple падат от проблеми с доставките на iPhone' (657 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: xrOS е новото име на софтуера за смесена реалност на Apple
Apple новини Apple реши да нарече софтуера, който ще работи на предстоящия AR/VR шлем, „xrOS“: актуализация от оригиналния „RealityOS или „rOS“, който компанията планира да наименува, предава Bloomberg.

Промяната на името идва, когато Apple започва да се подготвя за пускането на шлема, което се очаква в някакъв момент през 2023 г. Той ще разполага със собствена операционна система, подобно на Apple TV и Apple Watch, и ще имат специален App Store.

Hardware: Apple ще използва произведени в САЩ чипове от 2024 г.
Apple новини Apple няма да остане настрана от тенденцията за географска диверсификация в производството на чипове, стана ясно от изявление на главния изпълнителен директор Тим Кук по време на посещението му в Германия. От 2024 г. компанията ще започне да използва в устройствата си чипове, произведени в Аризона, САЩ, както и в Европа, ако се появи такава възможност.

„Вече взехме решение да започнем да купуваме продукти от фабриката в Аризона, която ще започне работа през 2024 г., така че ни остават не повече от две години дотогава“, каза Тим Кук на среща със служители на Apple в Европа, цитиран от Блумбърг.

Публикувано 16 Ное, 2022 - 10:50 Още... 'Apple ще използва произведени в САЩ чипове от 2024 г.' (590 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Два пъти повече тийнейджъри в САЩ имат iPhone днес спрямо 2012 г.
Apple новини Устройствата и услугите на Apple продължават да бъдат най-популярните опции сред тийнейджърите в Съединените щати, според нови данни, споделени от инвестиционната компания Piper Sandler в нейното проучване за тийнейджъри, което се провежда два пъти годишно.

87% от анкетираните младежи притежават iPhone, според резултатите, а 88% от всички участници очакват ‌iPhone‌ да бъде техният следващ телефон. През последните 10 години притежанието на ‌iPhone‌ сред тийнейджърите се е увеличило повече от два пъти. През 2012 г. 40% от подрастващите в САЩ са притежавали ‌iPhone‌.

GSM: Apple удържа цените на iPhone въпреки инфлацията
Apple новини Миналата сряда Apple представи нови смартфони и смарт-часовници. Направи впечатление, че компанията не вдигна цената на iPhone, а по отношение на техническите характеристики заложи на сигурността.

Новите модели от флагманската линия, iPhone 14 и iPhone 14 Plus, идват с чипове A15. Освен това смартфоните са оборудвани с екрани Ceramic Shield. Диагоналът им спрямо старите модели също е увеличен – съответно до 6,1 и 6,7 инча.

Публикувано 13 Сеп, 2022 - 10:26 Още... 'Apple удържа цените на iPhone въпреки инфлацията' (925 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: iOS 16 е готова, macOS Ventura и iPadOS 16 са насрочени за октомври
Apple новини Инженерите на Apple приключиха работата по официалната версия на iOS 16. Както съобщи Марк Гърман от Bloomberg в неговия бюлетин Power On, предстоящата операционна система за iPhone е подготвена за публично пускане, тъй като инженерите приключиха с разработката миналата седмица.

Не е необичайно Apple да дава на разработчиците и публичните бета тестери версии на операционна система, върху която са работили допреди няколко седмици. Тъй като вече сме на iOS 16 бета 6 и публична бета 4, Apple завършва цикъла си на тестване само няколко седмици преди слуховете за събитието на 7 септември – както също беше съобщено от Bloomberg.

Hardware: Новият Apple Watch Series 8 ще разбира имаме ли температура
Apple новини Смарт часовникът Apple Watch Series 8, очакван на пазара тази есен, ще получи температурен сензор, който може да определи дали потребителят има треска. Това твърди редакторът на Bloomberg Марк Гърман, според когото сензорът вече е преминал вътрешни тестове.

Според Гърман, новата функция няма да дава на потребителя конкретни данни за температурата, но ще му позволи да разбере дали тя е по-висока от обичайното. Нещо повече, Watch Series 8 ще препоръчва на своя притежател да използва специален термометър за по-точно измерване или да се свърже с лекаря си.

Публикувано 05 Юли, 2022 - 09:21 Още... 'Новият Apple Watch Series 8 ще разбира имаме ли температура' (628 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Брандът Apple отново е най-скъпият в света
Apple новини Apple оглави класацията на най-скъпите марки в света BrandZ Top 100, съставена от анализаторите на компанията Kantar. Те са изчислили, че брандът Apple струва 947,1 милиарда долара, което е с 55% повече от 2021 г.

За последно производителят на iPhone зае първо място в тази класация през 2015 г., след което палмата на най-скъпите брандове държеше гигантът в онлайн търговията Amazon. В новото проучване марката Amazon е на трето място с оценка от 706 милиарда долара (+3% на годишна база), зад Apple и Google (820 милиарда долара, +78%).

Публикувано 20 Юни, 2022 - 10:22 Още... 'Брандът Apple отново е най-скъпият в света' (544 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Apple представя M1 Ultra, най-мощният чип в света за персонален компютър
Apple новини Apple обяви M1 Ultra, следващият гигантски скок за Apple Silicon и Mac. С UltraFusion — иновативната архитектура на опаковките на Apple, която свързва матрицата на два чипа M1 Max, за да създаде система върху чип (SoC) с безпрецедентни нива на производителност и възможности — M1 Ultra доставя спираща дъха изчислителна мощност на новото Mac Studio, като същевременно поддържа водеща в индустрията производителност на ват.

Новият SoC се състои от 114 милиарда транзистора, най-много в чип за персонален компютър. M1 Ultra може да бъде конфигуриран с до 128 GB унифицирана памет с висока честотна лента и ниска латентност, до която може да се осъществява достъп от 20-ядрен CPU, 64-ядрен GPU и 32-ядрен Neural Engine, осигурявайки удивителна производителност за разработчиците, компилиращи код, художници, работещи в огромни 3D среди, които преди бяха невъзможни за изобразяване, и видео професионалисти, които могат да прекодират видео в ProRes до 5,6 пъти по-бързо, отколкото с 28-ядрен Mac Pro с Afterburner.

    12345678910111213141516171819202122   >
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.