Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 48 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Dell новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    123456789   >

Hardware: Пазарът на монитори във възход от пандемията
Dell новини Доставките на компютърни монитори продължават да растат силно, в резултат на пандемията от Covid-19 и мерките за социална изолация. Това е заключението на анализаторите от IDC в нов доклад за пазара на РС монитори.

През второто тримесечие на 2021 г. в света са доставени над 35 милиона монитора, което е с 11,2% повече спрямо същия период на миналата година. Потребителският сегмент е двигателят на търсенето в периода април-юни, сочи анализът.

Публикувано 23 Сеп, 2021 - 08:59 Още... 'Пазарът на монитори във възход от пандемията' (696 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Dell печели солидно от дистанционната работа
Dell новини Последната година цялата технологична индустрия е в стрес заради дефицита на чипове, приходите в звеното за клиентски решения на Dell са нараснали с цели 27% до рекордните 14,3 милиарда долара през второто тримесечие на финансовата година. С това Dell надмина пазарните прогнози за приходите си.

Обяснението за лудия растеж е в преминаването към „хибридна работа”, отбелязва The Economic Times. Тенденцията сочи като причина за търсенето на компютри от корпоративен клас: бизнесите инвестират в осигуряване на служебни компютри за своите дистанционно работещи служители, както и в облачни услуги.

Публикувано 27 Авг, 2021 - 11:16 Още... 'Dell печели солидно от дистанционната работа' (667 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Dell отделя VMWare, създава нова компания
Dell новини След месеци на продължителни преговори Dell Technologies обяви в сряда, че планира да отдели своя дял от 81% собственост във VMWare. Този ход ще създаде две отделни компании и ще генерира около 9 милиарда долара приходи за Dell.

Двете компании ще поддържат своите „взаимноизгодни стратегически отношения и ще продължат да съвместно разработват решения за клиентите”, според изявление на Dell, на което се позовава CNN.

Публикувано 17 Апр, 2021 - 10:40 Още... 'Dell отделя VMWare, създава нова компания' (986 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Dell обмисля отделяне на своя дял във VMware
Dell новини В официално съобщение Dell Technologies разкри, че проучва възможността за отделяне на своя 81-процентен дял от VMware. Това може да донесе ползи както за Dell, така и за акционери, членове на екипа, клиенти и партньори на VMware, опростявайки капиталовата структура, подчертават от компанията.

Евентуално отделяне няма да се случи по-рано от септември 2021 г. Освен това ръководството на Dell продължава да оценява други стратегически варианти за своя дял във VMware, включително неговото запазване, става ясно от официалното съобщение.

Публикувано 20 Юли, 2020 - 10:18 Още... 'Dell обмисля отделяне на своя дял във VMware' (668 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Dell остава номер едно на намаляващия пазар за сървъри
Dell новини Нов анализ на IDC обобщава ситуацията на световния пазар за сървъри през първото тримесечие на годината, минало под знака на пандемията от коронавирус. Пазарът намалява както по брой продадени устройства, така и в стойностно изражение.

Доставката на сървъри в периода януари-март 2020 г. регистрират спад от 0,2%, спрямо първото тримесечие на 2019 г., и възлизат на 2,6 милиона броя. В стойностно изражение обаче намалението е по-чувствително – с 6,0% до 18,6 милиарда долара.

Hardware: Dell единствен расте при топ играчите на РС пазара
Dell новини Спадът в доставките на персонални компютри през първото тримесечие е най-силният от 2013 г. насам, като следствие от пандемията COVID-19, сочи нов доклад на анализаторската компания Gartner. Единственият производител с ръст сред топ доставчиците е Dell.

За периода януари-март 2020 г. обемът на глобалния пазар на компютри възлиза на 51,6 милиона единици, което е спад от 12,3% спрямо първото тримесечие на 2019 г. Спадът идва след три поредни тримесечия на растеж.

Публикувано 15 Апр, 2020 - 09:46 Още... 'Dell единствен расте при топ играчите на РС пазара' (682 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Dell продаде подразделението за киберсигурност RSA
Dell новини Dell Technologies финализира сделката за продажба на подразделението за компютърна сигурност RSA на консорциум, воден от инвестиционните компании Symphony Technology Group и AlpInvest Partners и пенсионния фонд Ontario Teachers.

Сделката е на стойност 2,075 милиарда долара и включва RSA Archer, RSA NetWitness Platform, RSA SecurID, RSA Fraud and Risk Intelligence и RSA Conference. Очаква се придобиването да приключи в следващите шест до девет месеца, според официално съобщение от Dell.

Публикувано 19 Фев, 2020 - 14:16 Още... 'Dell продаде подразделението за киберсигурност RSA' (613 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Dell отново стана публична компания
Dell новини Американският технологичен гигант Dell Technologies се завърна на борсата, след като преди шест години основателят на компанията Майкъл Дел изкупи нейните акции и я превърна от публична в частна в най-голямата сделка по приватизация от началото на финансовата криза през 2008 г.

Търговията с акции на Dell на Нюйоркската фондова борса започна в петък, 28 декември, на цени от 46 долара за брой, а в края на деня котировките паднаха до 45 долара, предаде Ройтерс.

Публикувано 02 Яну, 2019 - 13:30 Още... 'Dell отново стана публична компания' (726 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Сървърният пазар с исторически нов лидер
Dell новини Американски технологичен гигант за първи път в историята си излезе начело на пазара за сървъри в световен мащаб, сочат данни на анализаторската компания IDC за второто тримесечие.

В периода април-юни Dell Technоlogies, резултат от сливането на Dell и EMC, е доставил на пазара 574,6 хиляди сървъра на обща стойност 4,3 млрд. долара – показатели, които са съответно с 16,6% и 52,9% по-големи на годишна база и изстрелват компанията на Майкъл Дел на първо място в света.

На Dell се падат 18,8% от приходите на сървърния пазар през второто тримесечие. Досегашният лидер HPE (резултат от разделянето на HP на две компании) държи 16,6% от пазара в стойностно изражение.

Публикувано 08 Сеп, 2018 - 10:50 Още... 'Сървърният пазар с исторически нов лидер' (729 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Задлъжнялата Dell съкрати двойно загубите си
Dell новини С увеличени приходи и двойно по-малка загуба приключи първото тримесечие на финансовата 2018 година най-голямата частна ИТ компания – американската Dell Technologies, резултат от сливането на Dell и EMC.

Приходите на базираната в Тексас компания са се покачили с 19% за тримесечния отчетен период, приключил на 4 май, и възлизат на 21,4 млрд. долара, в сравнение с 18 млрд. долара година по-рано.

Публикувано 05 Юни, 2018 - 16:26 Още... 'Задлъжнялата Dell съкрати двойно загубите си' (840 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    123456789   >








Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.