Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 31 гости и 1 регистриран посетител онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Intel новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12345678910111213141516   >

Hardware: Intel NUC – отлична, мощна алтернатива на традиционните десктоп РС, но в ултра компактен формат
Intel новини Мощните NUC системи позволяват свързване към екран с произволен диагонал, тъй като разполагат с пълен набор видео изходи. В същото време са толкова компактни, че могат да се прикрепят лесно към гърба на монитора – Intel предлагат специална планка за целта в комплекта с всеки NUC. Така получавате пълноценно, мощно РС, което обаче заема изключително малко пространство, което е огромен плюс в тези home office времена, в които много хора работят от къщи и не разполагат с много място за разполагане на пълноформатна десктоп система.

За разлика от лаптопа също така всеки NUC има солиден набор от интерфейсни опции – като се започне от вградени модули за безжично свързване (Wi-Fi и Bluetooth), мине се през вход за Ethernet кабелна мрежа и се стигне до вграден четец за флаш памет карти, бързи USB 3.0 и Thunderbolt портове.

Hardware: Intel ускорява процесорите до 50% с нова CPU архитектура
Intel новини Настоящата архитектура за настолни процесори на Intel е толкова остаряла, че следващата ще донесе подобрение на показателя IPC (инструкции за цикъл) с 35-50%. Става въпрос за архитектурата Alder Lake.

В началото на 2021 година Intel ще представи процесори за настолни компютри Rocket Lake, а в края или по-вероятно в началото на 2022-та ще излязат новите чипове Alder Lake. С тях ще дойде 10-нанометровата технология за десктоп процесори на Intel, като в същото време Alder Lake ще се превърнат в първите настолни хетерогенни процесори на компанията.

Публикувано 09 Ное, 2020 - 09:25 Още... 'Intel ускорява процесорите до 50% с нова CPU архитектура' (756 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel обяви 40-терафлопов графичен процесор Xe-HP
Intel новини Intel впечатли аудиторията на „Деня на архитектурата 2020” вчера с анонса на линията графични ускорители Xe-HP. Това е чудовищен GPU с до 16 384 ядра и производителност над 40 терафлопа (TFLOPS).

Xe-HP не е насочен към потребителския сегмент, а към центровете за данни и като такъв се сравнява с решения от рода на Nvidia A100 или предстоящия да излезе на пазара ускорител AMD Radeon Instinct Mi100.

Публикувано 17 Авг, 2020 - 10:08 Още... 'Intel обяви 40-терафлопов графичен процесор Xe-HP' (775 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel се надява на държавна помощ за производство в САЩ
Intel новини Правителството на САЩ може да финансира Intel в проект за изграждане на нов завод за чипове в страната. Идеята се прокарва от браншовата организация Semiconductor Industry Association.

През април 2020 Intel се опита да привлече държавно финансиране за построяраве на фабрика за производство на чипове по поръчка на други компании на територията на САЩ. Междувременно, тайванската TSMC обяви изпреварващо, че ще строи завод в Аризона, но това не отказа местните лобисти от плановете им за Intel.

Hardware: Продават фалшиви Intel процесори без силициев кристал
Intel новини В последните години тактиката за фалшифициране на процесори се свежда до замяна на капаците им с такива на по-скъпи модели или прилагане на етикети с техните маркировки. На китайския пазар вече се появяват и фалшиви процесори, в които липсват самите силициеви кристали.

Подобни фалшификати на Intel чипове се срещат все по-често на пазара, става ясно от публикация в специализирания сайт WCCFTech. Засега компанията не отказва на купувачите замяна с истински процесори в гаранция и е решена да преследва продавачите на фалшиви продукти с цялата строгост на закона.

Публикувано 21 Апр, 2020 - 10:02 Още... 'Продават фалшиви Intel процесори без силициев кристал' (740 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel готви изненада с 10-нм десктоп процесор
Intel новини Intel може да изненада РС индустрията и потребителите, пускайки тази година 10-нанометров хетерогенен процесор за настолни компютри, който не фигурира официално в плановете на компанията.

Според публикация в Weibo, американският чипмейкър подготвя настолни процесори Alder Lake по 10-нанометрова технология и архитектура, която се състои от няколко „големи” и няколко „малки” ядра. Това би било неочаквана новост от компанията.

Публикувано 11 Апр, 2020 - 14:12 Още... 'Intel готви изненада с 10-нм десктоп процесор' (543 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel обяви 10-нанометров Atom процесор
Intel новини Intel обяви съвършено нова процесорна линия Atom P5900, която обаче не е предназначена за потребителския сегмент, а ще се използва в мрежови устройства, става ясно от съобщение на компанията.

Новите чипове от типа SoC (система на чип) са първите преки носители на марката Atom от няколко години насам. В миналото това бяха процесори за мобилни компютри, но актуалните предложения са предназначени за използване в телекомуникационно оборудване, например в 5G базови станции.

Публикувано 26 Фев, 2020 - 10:15 Още... 'Intel обяви 10-нанометров Atom процесор' (506 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel разширява R&D дейността си в Русия
Intel новини Intel разширява своя център за изследвания и разработки в руския град Нижни Новгород с откриване на втори офис. Това е един от най-големите R&D обекти на американската компания, който функционира от 20 години.

В новия офис ще работят около 300 души, включително част от настоящите служители на центъра, съобщи правителството на Нижегородска област. Общо, екипът на R&D центъра наброява 1000 специалисти.

Публикувано 19 Яну, 2020 - 11:07 Още... 'Intel разширява R&D дейността си в Русия' (536 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel измисли ново охлаждане за лаптопи, показва го на CES 2020
Intel новини Intel ще разкрие на CES 2020 в Лас Вегас нова разработка, която подобрява охлаждането на лаптопите с 25-30%. Редица производители ще покажат ноутбуци с използване на технологията Intel Athena, която комбинира изпарителни камери и графитни листове.

Традиционно, термичните модули са разположени в отделението между външната част на клавиатурата и долния панел, където се намират ключовите компоненти, отделящи топлина. Но в дизайна на Intel традиционният термичен модул се заменя с изпарителна камера, а графитният лист, свързан с нея, се намира зад зоната на екрана за по-добро разсейване на топлината. Пантите са преработени така, че графитният лист да минава през тях.

Hardware: Intel се завръща на върха при чипмейкърите
Intel новини Класацията на най-големите производители на чипове през 2019 г. отново ще бъде водена от Intel, след двегодишно прекъсване, сочи нова прогноза на изследователската компания IC Insights.

Водещите чипмейкъри ще бъдат засегнати от по-изразен спад тази година, в сравнение с цялата полупроводникова индустрия. Според анализаторите, продажбите на 15-те най-големи компании за чипове ще намалеят с 15% до 315 милиарда долара. В същото време чип индустрията като цяло ще регистрира спад от 13%.

Публикувано 20 Ное, 2019 - 12:19 Още... 'Intel се завръща на върха при чипмейкърите' (1056 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12345678910111213141516   >
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.