Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 27 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Intel новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    1234567891011121314151617   >

Hardware: Intel ще вложи €80 милиарда в европейски завод
Intel новини Главният изпълнителен директор на Intel Пат Гелсингър разкри плановете на чипмейкъра да похарчи 80 милиарда евро за изграждане на нови производствени мощности за полупроводници в Европа за период от десет години. Това е резултат от разработената от компанията стратегия за драстично увеличаване на глобалния капацитет.

В реч по време на конференция за мобилност, фокусирана върху автомобилите, Гелсингър очерта плана на Intel за европейския проект за увеличаване на производствения капацитет, съобщи Mobile World Live. Анонсът идва след обявяване на инвестиция в размер на 20 милиарда долара, изразходвани за две съоръжения в САЩ, и последвала сделка с Qualcomm за производство на чипове за смартфони.

Публикувано 09 Сеп, 2021 - 10:47 Още... 'Intel ще вложи €80 милиарда в европейски завод' (768 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel прекратява проекта за AI камери RealSense
Intel новини Intel обяви, че прекратява проекта си за камери с изкуствен интелект RealSense. Компанията вече прехвърля талантите и технологиите за компютърно зрение към дейности, които „по-пряко” поддържат нейния основен бизнес – този с чипове.

Полупроводниковият гигант ще изпълни съществуващите ангажименти, но краят очевидно е на хоризонта. Изглежда, че компанията е решена да пренасочи енергията на екипите си по света към своя основен бизнес и да остави част от по-малко съществената си работа „настрана”.

Публикувано 19 Авг, 2021 - 11:37 Още... 'Intel прекратява проекта за AI камери RealSense' (609 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Нова технология на Intel подобрява овърклока
Intel новини До няколко години Intel ще усвои нова технология, която ще позволи по-лесно ускоряване на процесорите чрез овърклок (увеличаване на тактовата честота над нормалните стойности).

За новата разработка става ясно от разговор на германския ентусиаст Der8auer със специалисти на Intel. Става въпрос за технологията PowerVia, която предвижда поставяне на цялото захранващо окабеляване на процесорите на гърба на силициевата пластина.

Публикувано 09 Авг, 2021 - 11:23 Още... 'Нова технология на Intel подобрява овърклока' (639 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel подготвя процесор с 64GB собствена памет
Intel новини Intel потвърди, че сървърните процесори Xeon Scalable от поколение Sapphire Rapids ще се предлагат с интегрирана HBM памет. Любопитен факт е, че обемът на паметта ще достига 64 гигабайта (GB).

Някои от ранните „течове” на информация за процесора показваха наличието на такава памет, а други – не. Актуални публикации потвърждават, че не всички процесори на Sapphire Rapids ще получат HBM памет.

Публикувано 29 Юни, 2021 - 17:00 Още... 'Intel подготвя процесор с 64GB собствена памет' (530 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel пуска несменяеми процесори и за РС
Intel новини Intel пусна нова серия процесори Core 11000B за компактни настолни компютри, които носят индекс „B”. Макар че компанията не разкрива какво означава това, специалистите коментират, че най-вероятно „B” указва начина на монтаж на процесора – той ще бъде споен в дънната платка без възможност за замяна.

Новата серия включва по един процесор i3, i5, i7 и i9, производството на които ще започне през второто тримесечие на 2021 г. Според тематичния уеб ресурс Profesional Review, индексът B вероятно е съкращение на BGA, което е свързано с начина на монтаж на процесора.

Публикувано 10 Юни, 2021 - 17:10 Още... 'Intel пуска несменяеми процесори и за РС' (890 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel предупреди за дефицит на чипове в продължение на години
Intel новини Може да са необходими няколко години, за да бъде решен проблемът с глобалния недостиг на полупроводникови чипове – фактор, който „затвори” някои производствени линии за автомобили и се усеща и в други области, включително потребителската електроника.

Тенденцията „работа и учене от дома” по време на пандемията Covid-19 е довела до „цикъл на експлозивен растеж в полупроводниците”, който е натоварил жестоко глобалните вериги за доставки, коментира главният изпълнителен директор на Intel Пат Гелсингър на виртуална сесия в рамките на търговското изложение Computex в Тайпе.

Hardware: Intel строи завод за над 10 млрд. долара в Израел
Intel новини В рамките на визитата си в региона EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) шефът на Intel Патрик Гелсингер счете за необходимо да посети и Израел, където компанията разполага с производствени мощности, изследователски центрове и подразделение Mobileye.

Посещението на Гелсингер в Йерусалим и срещата с премиера на страната не бяха напразни – CEO-то на американския чипмейкър обяви мащабна програма за инвестиции в Израел, става ясно от репортаж на Ройтерс.

Публикувано 04 Май, 2021 - 09:49 Още... 'Intel строи завод за над 10 млрд. долара в Израел' (595 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel разработва 10-нм процесор с 56 ядра
Intel новини Intel представи дългоочакваните 10-нм процесори Xeon SP от семейството Ice Lake-SP, които предлагат не повече от 40 изчислителни ядра и са направени по технологичен процес, който не е от най-модерните.

Японските блогъри публикуваха информация, която хвърля светлина върху близките планове на компанията. В края на 2021 г. се очаква чипмейкърът да пусне 10-нм процесори Sapphire Rapids с до 56 изчислителни ядра.

Публикувано 07 Апр, 2021 - 09:25 Още... 'Intel разработва 10-нм процесор с 56 ядра' (634 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel планира нови заводи, ще произвежда и за други
Intel новини Патрик Гелсингер шефът на Intel разкри стратегията на компанията в сферата на технологиите през следващите години. Тя включва амбициозни планове за нови производствени предприятия.

През настоящата година Intel ще задели 20 милиарда долара за изграждане на два нови завода в Аризона, а до края на следващата година ще определи местата за строителство на още нови фабрики в САЩ и Европа, съобщи Ройтерс.

Публикувано 24 Мар, 2021 - 15:59 Още... 'Intel планира нови заводи, ще произвежда и за други' (651 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel и Nvidia влезли в заговор срещу AMD
Intel новини ИТ индустрията неведнъж се е сблъсквала със заговори на някои от участниците на пазара за сметка на други или за поддържане на изкуствени дефицити и високи цени на продуктите. За подобен сговор между Intel и Nvidia, насочен срещу AMD, разкрива източник от средите на ОЕМ производителите.

Миналата година AMD представи процесорите Renoir APU под формата на семейство Ryzen 4000, в което влизат чипове като Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H и Ryzen 9 4900H. На пазара обаче не излезе нито един лаптоп с някой от тези процесори и графична карта на ниво поне Nvidia GeForce RTX 2070. Най-добрите модели използваха графика GeForce RTX 2060.

Публикувано 19 Яну, 2021 - 09:53 Още... 'Intel и Nvidia влезли в заговор срещу AMD' (1338 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    1234567891011121314151617   >
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.