Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 12 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Intel новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    123456789101112131415   >

Hardware: Intel пусна първия си процесор с изкуствен интелект
Intel новини Intel във вторник представи първия си процесор с изкуствен интелект (AI), предназначен за използване в големи изчислителни центрове, предаде Ройтерс.

Чипът, създаден в центъра за разработка на компанията в Хайфа, Израел, е известен като Nervana NNP-I или Springhill и стъпва на 10-нанометров процесор Ice Lake, което ще му позволи да се справи с големи натоварвания, използвайки минимални количества енергия.

Публикувано 22 Авг, 2019 - 08:31 Още... 'Intel пусна първия си процесор с изкуствен интелект' (661 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel възобнови доставките на чипове за Huawei
Intel новини Американският производител на чипове Intel обяви в сряда, че възобновява продажбите на свои продукти на Huawei, тъй като през май т.г. правителството на САЩ е започнало да облекчава ограниченията върху търговията с китайската компания, включена в „черния списък”.

Изпълнителният директор на Intel Боб Суон потвърди в интервю за CNBC, че през второто тримесечие компанията е възобновила продажбите на някои продукти на Huawei „в рамките на закона”.

Публикувано 02 Авг, 2019 - 12:22 Още... 'Intel възобнови доставките на чипове за Huawei' (498 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel ще оптимизира чиповете си за SAP HANA
Intel новини Технологичните компании Intel и SAP обявиха партньорство, в рамките на което американският чипмейкър ще оптимизира своите хардуерни решения за работа с корпоративния софтуер на немския разработчик, вкл. за системата SAP S/4HANA.

Акцентът на оптимизацията е върху процесорите Intel Xeon Scalable и енергийно-независимите модули памет Intel Optane DC, които, според компанията, могат значително да повишат производителността на SAP приложенията, работещи в облака или в периферията на мрежите.

Публикувано 22 Юли, 2019 - 14:39 Още... 'Intel ще оптимизира чиповете си за SAP HANA' (571 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel сваля цените на топ процесори, за да спре AMD
Intel новини Intel планира да свали цените на процесорите си за настолни компютри с 10-15% в очакване на скорошното излизане на конкурентните чипове AMD Ryzen 3000, твърди DigiTimes, позовавайки се на източници от тайванската индустрия. Цените на Intel Core i9-9900K, i7-9700K и i5-9600K ще паднат с $25 до $75.

AMD пуска на пазара десктоп процесора Ryzen 9 3900X, за да конкурира Core i9-9900K. Моделът Ryzen 7 3800X пък ще се противопостави на i7-9700K, а Ryzen 5 3600X ще се бори за доверието на потребителите с i5-9600K.

Публикувано 29 Юни, 2019 - 07:15 Още... 'Intel сваля цените на топ процесори, за да спре AMD' (1028 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel пусна десетки нови процесори за настолни РС
Intel новини Intel пуска на пазара 25 процесора за настолни компютри, наред с 6 мобилни процесора. Всички десктоп модели се отнасят към девето поколение Core – семейство Coffee Lake Refresh, но се базират на архитектура Skylake от шесто поколение Core (2016 г.), съобщи HotHardware.

Новите чипове са изготвени по 14-нанометров технологичен процес и имат до 8 изчислителни ядра. Разликите са обусловени от наличието или отсъствието на вградена графика (във втория случай в името им присъства буква F), блокиран или разблокиран множител (буква К), нормална или понижена честота (буква T) и от консумацията (показателя TDP).

Публикувано 27 Апр, 2019 - 09:02 Още... 'Intel пусна десетки нови процесори за настолни РС' (647 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Optane DC памети на Intel идват на цени от $800 за 128GB
Intel новини Дългоочакваните модули памет Optane DC на Intel вече са достъпни за покупки. Иновативната памет, обявена преди една година, е предназначена основно за използване в сървъри. Цените започват от 800 долара.

Intel позиционира Optane DC като постоянна памет, която съчетава голям обем и висока скорост. Фактически, новият продукт се явява хибрид на оперативна памет и диск.

Публикувано 08 Апр, 2019 - 10:13 Още... 'Optane DC памети на Intel идват на цени от $800 за 128GB' (568 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Intel затвори уязвимости в графиката за Windows
Intel новини Intel коригира 20 уязвимости в драйверите за своите графични карти под Windows. Нито една от тях обаче не е била от критична степен, уточняват от технологичната компания.

В случай на успешно експлоатиране на най-сериозната от уязвимостите, хакери биха могли да повишат привилегията в локалната система, да откраднат данни или да извадят устройството от строя. За това обаче е задължително да имат локален достъп до компютъра.

Публикувано 21 Мар, 2019 - 16:44 Още... 'Intel затвори уязвимости в графиката за Windows' (516 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Core i3 става по-бърз без увеличаване на ядрата
Intel новини Процесорите Core i3 от ново поколение ще предложат значително по-висока производителност от своите предшественици, без да бъдат увеличавани броят на ядрата и базовата тактова честота, според информация от уебсайта на Dell.

Миналата седмица стана ясно, че новият Core i3-9100 може да не получи дори и най-малко повишаване на базовата честотата спрямо Core i3-8100. Друго е главното подобрение в чипа – настолен Core i3 (с изключение на Core i3-9350KF без GPU) за първи път ще поддържа технологията Turbo Boost.

Публикувано 12 Фев, 2019 - 15:43 Още... 'Core i3 става по-бърз без увеличаване на ядрата' (695 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Гъвкавият смартфон на Intel
Intel новини Гъвкавите смартфони са следващата голяма крачка за индустрията, щом и играч като Intel смята да се включи в надпреварата. За евентуалния представител на американския гигант научаваме от LetsGoDigital, които предлагат и консепт рендъри на устройството.

Независимо че за момента всички „гъвкави“ смартфони са достатъчно интересни, този на Intel може да изскочи с едни гърди напред посредством системата с двойна панта.

Публикувано 06 Фев, 2019 - 12:33 Още... 'Гъвкавият смартфон на Intel' (821 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel влага $11 млрд. в израелски завод за чипове
Intel новини Корпорацията Intel ще вложи 40 милиарда шекела, тоест около 11 милиарда долара, в нова фабрика за производство на чипове в Израел, съобщи министърът на финансите на страната. Това е поредна многомилиардна инвестиция на американския полупроводников гигант в Израел.

„Глобалното управление на Intel ни информира за решението си да инвестира още 40 милиарда шекела в Израел – безпрецедентно решение, което се очаква да донесе хиляди работни места на юг“, заяви министърът на финансите Моше Калон, цитиран от Ройтерс.

Публикувано 30 Яну, 2019 - 11:16 Още... 'Intel влага $11 млрд. в израелски завод за чипове' (592 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    123456789101112131415   >
Copyright© 2002-2019 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.