Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 57 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Intel новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    123456789101112131415161718   >

Hardware: Пазарът на настолни компютри отбеляза рекорден спад
Intel новини По време на пандемията пазарът на настолни компютри отбеляза търсене, което, както разбрахме всички по-късно, беше невъзможно да бъде посрещнато. Част от прогнозите бяха, че с напредване на времето то ще продължи да се засилва, защото много потребители ще пожелаят да се подготвят предварително за бъдещи ситуации. Друг вариант беше индустрията постепенно да навакса, а трети просто предположи, че това е еднократно събитие, което трябва да бъде разглеждано като изключение.

Но много решения бяха взети и сега наблюдаваме една доста различна тенденция. Анализаторите от Mercury Research разкриват, че продажбите на настолни компютри са намалели с 30% за първото тримесечие на 2022 г., което представлява най-големият тримесечен спад досега. Според компанията заедно с това са били засегнати и множество други свързани сегменти, като единствено тези на IoT и SoC са останали извън негативната тенденция. Всъщност този спад е лесно обясним, тъй като през 2020 г. растежът на компютърната индустрия в световен мащаб достигна най-високото си ниво от 2010 г. Обстановката, съчетана с инвентаризация на настолни компютри, доведе до наистина рекордни стойности, които не може да се очаква, че ще бъдат поддържани. Много от служителите се връщат обратно на работните си места, а и новините за процесори от следващо поколение са основателна причина да се изчака със закупуването на нов компютър.

Публикувано 18 Май, 2022 - 09:28 Още... 'Пазарът на настолни компютри отбеляза рекорден спад' (1019 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel е готов да произвежда квантови процесори
Intel новини Intel и холандският изследователски център QuTech са готови да започнат серийно производство на квантови процесори, базирани на силициеви кубити. Пробивът е направен във фабриката Intel D1 в Хилсбъро, Орегон. Процесорите са изготвени по класически CMOS процеси върху 300-мм пластини с добив от над 95%.

От всяка пластина могат да се получат до 10 хиляди масива със силициеви кубити – това е достатъчно, за да задоволи всяка нужда от новия продукт на пазара. Компанията не уточнява колко кубита има в процесора и как е организиран (линеен масив или обемен). Преди това Intel произвеждаше в D1 процесори с един и два силициеви кубита и планираше да въведе 7- и 17-кубитови модели.

Публикувано 20 Апр, 2022 - 15:23 Още... 'Intel е готов да произвежда квантови процесори' (748 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel i9-12900KS е новият най-бърз десктоп процесор в света
Intel новини Intel представи процесора Core i9-12900KS "Special Edition", като твърди, че е "най-бързият процесор за настолни компютри в света". Подобно на Core i9-12900K, той се предлага с 16 ядра, включително осем ядра Performance и осем Efficient ядра, заедно с 24 нишки и 30 MB L3 кеш. Въпреки това Intel увеличи тактовата честота от 5.2 GHz на 5.5 GHz (на до две ядра), като съответно увеличи мощността от 125 на 150 вата.

AMD наскоро заяви, че техният Ryzen 7 5800X3D за 449 долара е най-бързият процесор за игри в света, твърдейки, че 3D V-Cache ще му позволи да победи Core i9-12900K. Въпреки това Intel има добра основа за своето твърдение, че последният им модел вече е на върха, тъй като има много по-висока максимална тактова честота (5.5 GHz в сравнение с 4.5 GHz).

Публикувано 01 Апр, 2022 - 10:28 Още... 'Intel i9-12900KS е новият най-бърз десктоп процесор в света' (639 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel строи чип-заводи в шест европейски страни
Intel новини Американската компания Интел окончателно избра Германия за локация за своя нов, огромен комплекс за производство на чипове и разкри подробности за инвестицията си в Европа на стойност 88 милиарда долара. Освен в Германия, ИТ гигантът ще строи съоръжения в още пет страни от ЕС, стана ясно от проекта.

Първоначалните разходи ще възлизат на общо 33 милиарда евро. От тях 17 млрд. евро ще отидат в Германия. Там автомобилната индустрия вероятно ще бъде основен купувач на авангардните чипове по 2-нанометрова технология.

Публикувано 19 Мар, 2022 - 11:10 Още... 'Intel строи чип-заводи в шест европейски страни' (497 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Излиза мини компютър с Intel под 200 долара
Intel новини Малък компютър, представен от ECS Elitegroup през декември миналата година, вече е на пазара. Моделът LIVA Z3 е оборудван със съвременен интелски процесор и се предлага на цена от 195 долара.

За тези пари купувачът ще получи устройство с модерен 10-нанометров процесор Intel. Все пак това е просто двуядрен Celeron N4500, така че производителността на компютъра е скромна. Конфигурацията включва 4GB RAM и 64GB постоянна флаш памет.

Публикувано 14 Мар, 2022 - 09:16 Още... 'Излиза мини компютър с Intel под 200 долара' (649 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel прекрати доставките на процесори за Русия
Intel новини Американският производител на чипове Intel официално обяви спирането на всякакви доставки за Русия и Беларус. Това е поредната голяма ИТ компания, която предприема подобен ход.

„Преустановихме всички доставки до клиенти в Русия и Беларус”, гласи съобщение на сайта на Intel. Очевидно това решение се отнася за всички видове продукти, включително процесори за персонални компютри и сървъри.

Публикувано 05 Мар, 2022 - 10:30 Още... 'Intel прекрати доставките на процесори за Русия' (671 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel показа чип за копаене на биткойни
Intel новини Intel обяви първия си ASIC чип за копаене на криптовалути и по-специално биткойни. Компанията твърди, че нейното хардуерно решение превъзхожда конвенционалните графични процесори по отношение на “производителност на ват” с повече от 1000 пъти.

Intel ще започне да доставя Bonanza Mine по-късно тази година на няколко големи клиенти, сред които Blockchain, ръководена от бившия главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси, Argo Blockchain и GRIID Infrastructure.

Публикувано 12 Фев, 2022 - 11:45 Още... 'Intel показа чип за копаене на биткойни' (958 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Флагмански Core i9 на Intel превъзхожда Apple M1 Max
Intel новини Core i9-12900HK, новият флагмански мобилен процесор на Intel, е по-бърз от чипа M1 Max на Apple в множество еталонни тестове. Това обаче е за сметка на многократно по-голяма консумация на енергия.

Така например, при многонишкови задачи, 14-ядреният Alder Lake е по-бърз от флагмана на Apple с 30%, което потвърждава превъзходството на архитектурата x86 спрямо Arm. Въпреки това, победата за процесора на Intel е извоювана много трудно и не без компромиси, става ясно от публикация с резултати от тестове в Tom’s Hardware.

Публикувано 28 Яну, 2022 - 12:29 Още... 'Флагмански Core i9 на Intel превъзхожда Apple M1 Max' (966 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel ще строи мега-фабрика в Охайо
Intel новини Intel планира да построи голямо производствено съоръжение за чипове в Охайо, САЩ, за да отговори на засиленото търсене и недостига на полупроводници. Очаква се официалният анонс да дойде на 21 януари.

Компанията планира да инвестира 20 милиарда долара в обекта, съобщи Arstechnica. Градчето Ню Олбани, където ще се намира фабриката, вече работи за осигуряване на необходимите 3600 акра земя за съоръжението.

Публикувано 17 Яну, 2022 - 09:45 Още... 'Intel ще строи мега-фабрика в Охайо' (506 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Трето поколение Intel Xeon вдига производителността 1,46 пъти
Intel новини Третото поколение сървърни процесори Intel Xeon дойде на пазара с широка гама от чипове, които покриват пълния спектър от нужди на корпоративни потребители и дейта центрове по отношение на производителността, консумацията на ток и цената. На върха са моделите Xeon Platinum, които разполагат с до 40 ядра, 8-канален достъп до паметта и максимална турбо честота до 4,3GHz.

Производителността на чиповете с архитектура Xeon Scalable е оптимизирана в няколко аспекта – те включват по-бърза шина между процесорите, добавени инструкции за използване в AI и научни приложения и подобрена пропускателна способност на PCIe шините към периферните компоненти. Xeon от трето поколение извежда производителността до по-високо ниво, което е видно от следните цифри:

    123456789101112131415161718   >
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.