Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 42 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: IBM новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    123456   >

Software: IBM възражда „мъртвия” език COBOL
IBM новини IBM предприе инициатива за възраждане на древния език за програмиране COBOL, който датира от времето на големите машини (мейнфреймите) – преди повече от 60 години – и отдавна е загубил своята популярност.

Инициативата е провокирана от разпадането на системата за заетост в щата Ню Джърси, в резултат на пандемията от коронавирус. Софтуерът, използван за нейната работа, е написан на COBOL и престана да се справя със задачите, възложени му на фона на рязко увеличаване на броя на молбите за обезщетения за безработица.

Публикувано 16 Апр, 2020 - 10:06 Още... 'IBM възражда „мъртвия” език COBOL' (529 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: IBM прехвърля целия си персонал на Slack
IBM новини IBM активно въвежда корпоративния месинджър Slack, превръщайки се в най-големият клиент на тази услуга. Business Insider твърди, че повече от 300 хиляди служители вече са получили достъп до Slack.

Според говорител на Slack, сътрудничеството с IBM датира от 2014 г., когато малка група от 68 разработчици започва да използва месинджъра. До 2019 г. броят на служителите на IBM, които работят със Slack, е достигнал 165 хиляди, а сега потребителите на услугата са около 300 хиляди.

Публикувано 13 Фев, 2020 - 15:09 Още... 'IBM прехвърля целия си персонал на Slack' (487 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Мейнфрейм и сторидж системи носят печалба на IBM
IBM новини IBM възстанови ръста на продажбите си през четвъртото тримесечие на 2019 година, благодарение на бизнеса с големи машини (мейнфрейм) и системи за съхранение на данни, става ясно от последния финансов доклад на компанията.

Американската ИТ корпорация отчете приходи от 21,8 милиарда долара за периода октомври-декември 2019 г., което е с 0,1% повече, в сравнение с последните три месеца на 2018 г. Този растеж, макар и малък, се оказа първият от шест тримесечия насам и е свързан предимно с подобрените показатели на подразделението за ИТ оборудване IBM Systems.

Публикувано 23 Яну, 2020 - 10:06 Още... 'Мейнфрейм и сторидж системи носят печалба на IBM' (775 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: IBM достави най-мощния суперкомпютър за частна наука
IBM новини Политехническият институт Ранселар в Ню Йорк демонстрира суперкомпютър IBM AiMOS с производителност 8 петафлопа (Pflops), съобщи ZDNet. С негова помощ учените ще разработват нови архитектури за изкуствен интелект (AI).

IBM твърди, че AiMOS е най-мощният суперкомпютър, инсталиран в частни университети. Той използва същата Power Systems технология като двата най-мощни суперкомпютъра – Summit и Sierra, също създадени от IBM.

Публикувано 17 Дек, 2019 - 12:21 Още... 'IBM достави най-мощния суперкомпютър за частна наука' (794 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: IBM защитава лентовите носители от квантово хакване
IBM новини Традиционните носители за съхранение на данни трябва да бъдат защитени от потенциални заплахи от квантовите системи още днес. Поне така смята корпорацията IBM, която въвежда допълнителна защита на лентовите носители.

IBM постигна голям напредък в развитието на квантовите компютри, така че разбира по-добре от всеки друг опасностите от въвеждането на принципно нови платформи. Квантовите компютри са способни да обезсмислят съвременните методи за криптиране на данни, а това, според IBM, може да се случи още в близките 10-30 години.

Публикувано 27 Авг, 2019 - 09:32 Още... 'IBM защитава лентовите носители от квантово хакване' (738 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Задава се ерата на екзафлоповите компютри
IBM новини По западното американско крайбрежие най-ценните компании в света се надпреварват постоянно, за да направят изкуствения интелект още и още по-умен. Google и Facebook експериментират със суперкомпютри, които боравят с милиарди снимки, благодарение на хиляди мощни процесори. Но в края на миналата година един проект в източната част на Тенеси тихо надскочи всички познати достижения на изчислителната мощ и изкуствения интелект.

Най-мощният суперкомпютър в света се намира в „Национална лаборатория Оук Ридж“ и се казва Summit. Машината, разработвана от IBM, спечели лидерството като част от проект за изследване в областта на климата, при което гигантският компютър проведе експеримент за машинно обучение, който бе изпълнен по-бързо от всякога.

Публикувано 05 Фев, 2019 - 13:36 Още... 'Задава се ерата на екзафлоповите компютри' (881 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: IBM върна САЩ начело при суперкомпютрите
IBM новини За първи път от ноември 2012 г. американски суперкомпютър отново е начело в световната класация по производителност Top500, чието поредно издание бележи 25-годишния й юбилей.

Четири са новите машини в челната петица. Класацията се оглавява от суперкомпютъра Summit на IBM, който достига производителност 122,3 PFLOPS (петафлопа). Машината включва 4608 сървъра, всеки от които е изграден от два 22-ядрени процесора IBM Power9 и шест ускорителя Nvidia Tesla V100.

Публикувано 27 Юни, 2018 - 16:14 Още... 'IBM върна САЩ начело при суперкомпютрите' (817 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: IBM обяви най-мощния си квантов процесор
IBM новини IBM е разработила и тества два нови и най-мощни досега универсални квантови процесори, съобщиха официално от компанията.

Система на база първия от тях ще стане достъпна за разработчици, изследователи и програмисти, за да изучават квантовите изчисления чрез платформата IBM Cloud. Процесорът се състои от 16 кубита.

Публикувано 20 Май, 2017 - 18:10 Още... 'IBM обяви най-мощния си квантов процесор' (665 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: IBM и ETH Zurich създадоха миниатюрна батерия, която едновременно зарежда и охлажда чипове
IBM новини Технологията при батериите се развива всеки ден, но все още не можем да се порадваме на новите постижения на учените. Днес стана ясно, че учени от IBM и университета ETH в Цюрих са създали малка „проточна“ батерия с течен електролит, която едновременно може да подава захранване на чиповете и да ги охлажда.

Резултатът от това може да бъде по-малки, по-ефективни чипове, соларни клетки, които съхраняват тяхната собствена енергия или устройства, използвани за дистанционно наблюдение, които не се нуждаят от външни източници на енергия.

Hardware: IBM и Nvidia подготвят суперкомпютър с 200 PFLOPS
IBM новини Графичните процесори GPU Volta ще помогнат на Nvidia и IBM да създадат суперкомпютър с производителност над 200 петафлопа (PFLOPS), съобщи NextPlatform.com.

Още през 2014 г. се появиха информации за суперкомпютрите Summit и Sierra, които ще ползват графични решения на база GPU Volta. Сега излизат още подробности за тези машини.

Публикувано 22 Дек, 2016 - 12:04 Още... 'IBM и Nvidia подготвят суперкомпютър с 200 PFLOPS' (913 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    123456   >
Copyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.