Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 45 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Toshiba новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    1234567   >

Hardware: Toshiba се разделя на три компании
Toshiba новини След години на скандални решения акционери активисти в Toshiba лобираха електронният гигант да се раздели на три отделни компании. Това ще са Infrastructure Service Co., която планира да държи бизнеса на Toshiba Energy Systems & Solutions, Infrastructure Systems & Solutions, Building Solutions, Digital Solutions и Battery; Device Co., която включва бизнеса на Toshiba за електронни устройства и решения за съхранение; и Toshiba, които ще задържат дела на компанията в Kioxia Holdings Corporation.

Според прес съобщението това ще помогне на компаниите да се съсредоточат върху съответните индустрии и ще подпомогне развитието на социалната и IT инфраструктурата.

Публикувано 17 Ное, 2021 - 12:39 Още... 'Toshiba се разделя на три компании' (1165 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Toshiba счупи рекорда за квантова комуникация по 600 км оптика
Toshiba новини Квантовите компютри и квантовият интернет някой ден може би ще помогнат на света да се справи с някои гигантски проблеми. Сега светът е стъпка по-близо до тази реалност, тъй като изследователите на Toshiba демонстрираха квантови комуникации, изпращайки данни през рекордно дълго трасе: 600 км оптични влакна.

В традиционните компютри информацията се кодира в битове. Всеки къс данни бива представен като нула или единица. Но в квантовите компютри информацията се кодира в квантови битове (или кюбити), които могат да бъдат или единица, или нула, или едновременно и двете. Това драстично разширява потенциалната им изчислителна мощ. А това пък означава, че те могат да се справят с проблеми извън обхвата на обикновените компютри.

Hardware: Toshiba напусна окончателно пазара на компютри
Toshiba новини Toshiba, един от най-старите производители на персонални компютри, съобщи, че се е оттеглил напълно от РС пазара. Този бизнес на компанията вече е изцяло под контрола на Sharp.

През 80-те години на миналия век Toshiba стана един от първите производители на лаптопи и в продължение на десетилетия беше сред най-големите играчи на световния РС пазар.

Публикувано 10 Авг, 2020 - 13:02 Още... 'Toshiba напусна окончателно пазара на компютри' (718 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Технология на Toshiba открива 13 вида рак по капка кръв
Toshiba новини Японската компания Toshiba е разработила технология, която може да открие 13 вида рак въз основа на анализ само на една капка кръв. Точността на диагностиката достига 99%, съобщи Japan Times.

Технологията и методът за диагностика на нейна база са разработени съвместно с Изследователския институт на Националния онкологичен център и Медицинския университет в Токио. Партньорите вече имат готовност за провеждане на мащабни тестове.

Публикувано 27 Ное, 2019 - 15:32 Още... 'Технология на Toshiba открива 13 вида рак по капка кръв' (731 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Toshiba замисля твърди дискове с 10 плочи
Toshiba новини Toshiba, третият по големина производител на твърди дискове в света, планира серийно производство на първите в света твърди дискове (HDD) с десет магнитни плочи, съобщават специализирани източници.

Компанията вече се прослави като пионер в твърдите дискове с девет плочи, вместо осем, а сега е на път отново да демонстрира превъзходството си по този показател. Немското издание Heise твърди, че Toshiba разработва в момента HDD с 10 магнитни плочи.

Публикувано 01 Апр, 2019 - 10:45 Още... 'Toshiba замисля твърди дискове с 10 плочи' (566 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Toshiba пуска първата UFS 3.0 флаш памет
Toshiba новини Компанията за памети Toshiba Memory America пусна първите в индустрията образци на флаш модули по стандарта UFS 3.0 с капацитет до 128GB. Очаква се производителят да предложи и чипове с капацитет 256GB и 512GB.

Новите UFS 3.0 (Universal Flash Storage) модули използват 96-слойна 3D памет BiCS Flash на Toshiba. С високите си скорости на четене и запис, подобна памет е подходяща за използване в смартфони, таблети и устройства за допълнена и виртуална реалност.

Публикувано 11 Фев, 2019 - 09:43 Още... 'Toshiba пуска първата UFS 3.0 флаш памет' (533 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Toshiba ще се лекува с петгодишен план
Toshiba новини Мащабен план за реорганизация обяви японският технологичен Toshiba с хоризонт близките пет години. Програмата предвижда продажба на дъщерни компании и съкращаване на персонала със 7000 служители, става ясно от няколко официални съобщения от компанията.

Целта на плана е преодоляване на финансовата криза, предизвикана от загубите на американското подразделение на Toshiba, което работи в сферата на атомната енергетика. Освен Westinghouse, ще бъдат продадени и други дъщерни компании, базирани в чужбина.

Публикувано 10 Ное, 2018 - 10:05 Още... 'Toshiba ще се лекува с петгодишен план' (740 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Toshiba обявява фалит на ядрената си компания
Toshiba новини Японският гигант Toshiba реши съдбата на дъщерното си предприятие Westinghouse Electric, което работи в сферата на ядрената енергетика. След няколко тримесечия на загуба, компанията ще влезе в процедура на фалит.

На 31 март Toshiba ще съобщи на своите кредитори, че подава заявление за несъстоятелност на Westinghouse Electric, предаде Ройтерс. Японската компания вече води преговори с банки партньори за предстоящия банкрут и привличане на финансиране след завършване на процеса.

Публикувано 28 Мар, 2017 - 08:28 Още... 'Toshiba обявява фалит на ядрената си компания' (791 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Toshiba расте най-бързо на HDD и SSD пазара
Toshiba новини Японската компания Toshiba се утвърди като най-бързо растящия доставчик на пазара за твърди и полупроводникови дискове (HDD и SSD) през 2016 г. – по брой продадени устройства и в стойностно изражение, спрямо предходната година, сочи анализ на IDC.

Световният пазар на HDD възлиза на 25 млрд. долара през миналата година, докато продажбите на SSD са генерирали 17 млрд. долара. Делът на Toshiba в сегмента HDD е нараснал през четвъртото тримесечие с 9% и достига 24% (по брой устройства).

Публикувано 15 Мар, 2017 - 08:00 Още... 'Toshiba расте най-бързо на HDD и SSD пазара' (785 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Toshiba обяви огромни загуби и оттеглянето на Шигенори Шига
Toshiba новини Японският технологичен гигант Toshiba направи изненадващо разкритие за финансовото си състояние. Тя обяви нетна загуба от 390 млрд йени (3.4 млрд. долара) за финансовата година, която ще приключи този март. Председателят на управителния съвет на японския гигант, Шигенори Шига подаде оставка и обяви тези шокиращи данни, както и очаквания за отписвания на стойност 712.5 млрд. йени (6.3 млрд. долара) от ядрения бизнес в САЩ.

    1234567   >
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.