Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 32 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Nvidia новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    1234   >

Hardware: Nvidia се кани да произвежда собствени CPU
Nvidia новини Покупката на Arm от Nvidia за 40 млрд. долара може да преобрази полупроводниковата индустрия. След сделката графичният разработчик се очертава като бъдещ конкурент на Intel и AMD на пазара за CPU процесори.

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг потвърди очевидните предположения, че на пазара могат да се появят процесори със собствената марка на компанията. Подобен ход ще издигне конкуренцията на Nvidia с Intel и AMD на следващо ниво, отбелязва Tom’s Hardware.

Публикувано 16 Сеп, 2020 - 14:58 Още... 'Nvidia се кани да произвежда собствени CPU' (760 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Nvidia може да купи ARM в сделка на годината
Nvidia новини Разработчикът на графични продукти Nvidia възнамерява да придобие компанията ARM (Advanced RISC Machines), чиято архитектура за чипове се използва масово в мобилните устройства, а също и в сървъри и суперкомпютри, съобщи Gizchina.

Наскоро стана известно, че SoftBank, която притежава ARM, обмисля да продаде компанията, за да преодолее кризата, причинена от коронавируса. Очаква се в наддаването за ARM да се включат и други играчи.

Публикувано 24 Юли, 2020 - 09:54 Още... 'Nvidia може да купи ARM в сделка на годината' (771 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Nvidia скочи на PlayStation 5 чрез... геймърски лаптопи
Nvidia новини Шефът на Nvidia Дженсън Хуанг вярва, че продължаващият успех на геймърските лаптопи на компанията означава, че те ще станат еквивалента на нова геймърска конзола и ако бъдещите поколения видеокарти на Nvidia са също толкова добри, тези лаптопи ще се превърнат в „най-добрите конзоли на света“.

„Бизнесът ни с лаптопи отчита растеж за осмо поредно тримесечие и на практика се превърна в нова геймърска категория“, споделя шефът на Nvidia пред инвеститори.

Публикувано 27 Фев, 2020 - 09:55 Още... 'Nvidia скочи на PlayStation 5 чрез... геймърски лаптопи' (1113 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Nvidia представи чудовищната видеокарта Titan V за 2999 долара
Nvidia новини Свикнали сме всяко ново поколение видеокарти на Nvidia да бъде представяно като "най-бързото досега". Този път обаче компанията сама ще трябва да се догонва след най-новия си Titan. Днес тя представи първия графичен процесор от потребителски клас, базиран на новата си архитектура Volta. Titan V ще струва 2999 щатски долара, което е наистина висока цена за потребителска видеокарта, но пък е оправдана от производителността на новия чип.

Titan V е създаден с AI (изкуствен интелект) и за изготвяне на научни симулации. Според Nvidia картата е с мощност 110 терафлопа благодарение на 21.1 млрд. транзистори и идва с 12 GB HBM2 памет, 5120 CUDA ядра и 640 тензорни ядра, които са отговорни за 9 пъти по-доброто представяне на чипа при задачи, свързани с дълбоко машинно обучение, отколкото предшественика си. И идва в златно и черно.

Hardware: Nvidia ще си партнира с Alibaba и Huawei за интелигентната си градска платформа Metropolis AI
Nvidia новини Платформата Metropolis AI за интелигентни градове на Nvidia е инструмент за мониторинг на GPU, което може да облекчи задръстванията чрез разпределяне на градските услуги и дори намирането на изгубени хора. Metropolis AI има двама нови партньори в лицето на Alibaba и Huawei. Nvidia също така обяви, че добавя DeepStream комплект за разработка на софтуер в общодостъпната версия на Metropolis.

Hardware: Nvidia представи Titan Xp, върховата си геймърска видеокарта
Nvidia новини Без много шум Nvidia представи Titan Xp, подобрена версия на Titan X, геймърската видеокарта, базирана на същия 16-нанометров GPU чип GP102, но вече в пълна, а не в орязана конфигурация.

Името Titan Xp идва от Titan X Pascal. Нейният графичен чип съдържа 3840 CUDA ядра. На разположение са всички 224 текстурни блока, 96 модула за растерни операции и 12 GB памет GDDR5X, свързана с GPU чипа посредством 352-битова шина (пропускателната способност на паметта е 547,7 GB/s). Базовата работна честота на графичния процесор е 889 MHz, а повишената — 980 MHz, докато ефективната работна честота на видео паметта е 11,4 GHz.

Games: Изтекли документи показват нова Nvidia Shield конзола
Nvidia новини Според нов документ от FCC това, което виждаме на снимката по-долу, би трябвало да е Nvidia Shield Portable, или иначе казано по-новата версия на преносимата Android конзола на Nvidia.

Първото поколение Shield беше представено през 2013 г., но конзолата така и не се превърна в масов хит. Интересното тук е, че новата Nintendo Switch използва потребителски Tegra процесор, точно като Shield.

Публикувано 16 Яну, 2017 - 08:32 Още... 'Изтекли документи показват нова Nvidia Shield конзола' (413 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Графичен процесор Nvidia Pascal преодоля 3GHz
Nvidia новини За първи път графичен процесор за видеокарти преодоля бариерата за тактова честота от 3GHz. Рекордът е постигнат при овърклок експеримент с Nvidia процесор от поколоние Pascal, за който съобщава сайтът HWBot.org.

Този тип графични решения има внушителен честотен потенциал. Неслучайно старшите модели на новите GPU първи преодоляха рубежа от 2GHz в честотата на ядрото на серийните карти.

Публикувано 20 Дек, 2016 - 08:29 Още... 'Графичен процесор Nvidia Pascal преодоля 3GHz' (561 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: Nvidia и Baidu обявиха партньорство за създаване на AI за самоуправляващи се коли
Nvidia новини В един доста изненадващ обрат на събитията, китайският технологичен гигант Baidu и NVIDIA обявиха партньорство, в следствие на което двете компании ще работят заедно, за да развиват изкуствен интелект за самостоятелно шофиращи се автомобили.

Джен-Хсун Хуанг (Nvidia CEO) заяви, че компаниите ще създадат новата платформа за самостоятелно шофиращи се коли от нулата: "от край до край, от горе до долу, от облака до колата ", както се изрази той.

Hardware: Nvidia представи новия графичен процесор Tesla M10
Nvidia новини Вчера Nvidia представи най-новото попълнение към корпоративната си продуктова линия - Tesla M10. Американският технологичен гигант залага големи надежди на потенциала на графичния процесор да доведе до голям напредък по отношение на предоставянето на виртуализирани приложения за действащи от разстояние потребители.

Едно Tesla M10 GPU осигурява поддръжка на виртуални приложения за до 64 потребители едновременно, а ако сървърът използва две платки - до 128 потребители. Графичният чип е част от Nvidia Grid - облачното решение за виртуализиране на работната среда, насочено изцяло към корпоративни клиенти.

Публикувано 19 Май, 2016 - 20:37 Още... 'Nvidia представи новия графичен процесор Tesla M10' (1142 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    1234   >
Copyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.