Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 41 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Seagate новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12   >

Hardware: Seagate показа първия в света PCIe NVMe твърд диск
Seagate новини Производителят Seagate показа първия в света PCIe NVMe твърд диск. Това стана на форума Open Compute Project Summit. Досега на пазара се предлагаха само полупроводникови дискове (SSD) от този тип. Използването на NVMe протокола от устройства за съхранение с различни форм-фактори значително ще опрости тяхната работа в центровете за данни.

Експерименталният PCIe HDD използва собствен контролер, разработен от Seagate, който поддържа протоколи SAS, SATA и NVMe и не изисква никакви адаптери. Устройството е част от 2U JBOD платформа, оборудвана с относително прост комутатор на 12 HDD PCIe в 3,5-инчов форм-фактор, съобщи Tom’s Hardware.

Публикувано 11 Ное, 2021 - 16:57 Още... 'Seagate показа първия в света PCIe NVMe твърд диск' (865 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Seagate Exos X и E – големи, бързи и икономични HDD
Seagate новини „Смайващо голям, дяволски бърз” – така ранните потребители определят твърдите дискове (HDD) от сериите Exos X и Exos E на Seagate. И двата вида са от корпоративен клас, предназначени за мащабни центрове за данни, готови за голямо натоварване по всички критерии.

Дисковете от серията X веднага бият на очи и с гигантския си капацитет: до 18 терабайта (TB). А това прави цената на съхранението завидно ниска. Определящ фактор и за двете линии е техният изключително нисък коефициент на дефектиране: индексът на надеждност при 24х7 работа е 0,35.

Публикувано 21 Сеп, 2021 - 09:31 Още... 'Seagate Exos X и E – големи, бързи и икономични HDD' (1030 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Seagate подготвя евтини HDD с капацитет 20TB
Seagate новини Seagate се готви да пусне 20-терабайтови твърди дискове за масовия потребител. Моделите ще използват PMR и SMR технологии за магнитно записване, при които разходите за производство са по-ниски, в сравнение с технологията HAMR, прилагана в корпоративните устройства.

Първите достъпни HDD с капацитет 20TB ще излязат на пазара през втората половина на тази година, съобщи изпълнителният директор на Seagate Дейв Мосли в доклада си за финансовите резултати на компанията.

Публикувано 23 Юли, 2021 - 11:36 Още... 'Seagate подготвя евтини HDD с капацитет 20TB' (1164 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Корпоративни Seagate устройства са достъпни у нас от АСБИС
Seagate новини Сторидж решения на Seagate за корпоративни клиенти от всякакъв клас има готовност на достави на пазара у нас ИТ дистрибуторът АСБИС България. Гамата от устройства включа разширителни модули и JBOD шасита за съхранение на данни, изцяло флаш-базирани и хибридни системи за критични приложения.

Корпоративните продукти на Seagate покриват постоянно растящите нужди от разширяване на капацитета за съхранение, като дават възможност за постигане на висока плътност, лесна интеграция и надграждане и съответно ниска цена на притежание на активите, подчертаха от АСБИС.

Hardware: Seagate обеща 50-терабайтов HDD през 2026 г.
Seagate новини Seagate разкри плановете си за развитие на твърдите дискове (HDD) в близките години и в частност – как ще се увеличава обемът за съхранение на тези традиционни сторидж устройства.

В последните години максималният обем на HDD расте незначително. Рекордът при серийните модели достигна 16 TB, но до края на настоящата година могат да се появят и модели с капацитет 18 и дори 20 TB. Seagate ще започне да доставя подобни HDD в началото на 2020 г.

Публикувано 11 Ное, 2019 - 09:55 Още... 'Seagate обеща 50-терабайтов HDD през 2026 г.' (621 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: SkyHawk AI е първият HDD с изкуствен интелект
Seagate новини Производителят на твърди дискове Seagate обяви ново устройство, за което твърди, че е първият на пазара HDD, създаден специално за използване в системи за видеонаблюдение с изкуствен интелект.

Моделът SkyHawk AI се отличава с висока производителност, която му позволява да се справи с интензивното натоварване в системи с едновременeн запис и анализ на потоци данни от няколко камери с висока резолюция.

Публикувано 31 Окт, 2017 - 08:41 Още... 'SkyHawk AI е първият HDD с изкуствен интелект' (787 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Seagate представи твърд диск с капацитет 12 TB за обикновените потребители
Seagate новини Seagate представи нов твърд диск с впечатляващ капацитет 12 TB, така че, ако търсите повече място за съхранение на своите снимки, музика и видеоклипове, това е вашият шанс.

Barracuda Pro е предназначен за професионалисти, които искат да съхраняват съдържание с огромни размери като видеоклипове с 4K резолюция и големи албуми със снимки в RAW формат. Твърдият диск е с максимална скорост на въртене 7200 оборота в минута и разполага с 256 MB кеш.

Hardware: Seagate и SK Hynix влизат в джойнт венчър за SSD
Seagate новини Гигантът в HDD индустрията Seagate възнамерява да създаде смесено предприятие с корейския производител на памети SK Hynix. Двете компании ще разработват SSD устройства за корпоративни сървъри и центрове за данни, съобщи DigiTimes.com, позовавайки се на източници от бранша.

Джойнт-венчърът ще се възползва от опита на Seagate в производството на твърди дискове и експертизата на SK Hynix в областта на вградените флаш памети (eFlash) и SSD-тата. Очаква се появата на нов голям играч на глобалния пазар за SSD от корпоративен клас, където в момента доминират Samsung и Intel.

Публикувано 16 Дек, 2016 - 08:28 Още... 'Seagate и SK Hynix влизат в джойнт венчър за SSD' (896 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Seagate показа SSD с капацитет 60 терабайта
Seagate новини SSD с капацитет 60 терабайта дебютира на изложението Flash Memory Summit в Санта Клара, Калифорния. Новият рекордьор е дело на компанията Seagate – един от основните производители на твърди дискове (HDD).

60-терабайтовият SSD използва интерфейс SAS и е предназначен за корпоративна употреба. Това е най-големият по капацитет полупроводников диск в индустрията, подчертават от производителя.

Публикувано 10 Авг, 2016 - 09:23 Още... 'Seagate показа SSD с капацитет 60 терабайта' (595 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: 8-терабайтов HDD вече струва 250 евро
Seagate новини Капацитетът за съхранение на твърдите дискове постоянно нараства, а цените им падат. Компанията HGST, например, планира да пусне в масово производство 10-терабайтов HDD от линията Ultrastar, а нейни устройства с капацитет 6 и 8 TB вече се предлагат на пазара.

Но докато HGST използва херметичен блок с хелий, то конкурентът Seagate започна да доставя подобни НDD с обикновен херметичен блок. Благодарение на технологията SMR (shingled magnetic recording), производителят успява да предложи капацитет от 8 терабайта само на шест магнитни плочи.

Публикувано 09 Дек, 2014 - 18:57 Още... '8-терабайтов HDD вече струва 250 евро' (670 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12   >
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.