Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 31 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Seagate новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12   >

Hardware: Seagate обеща 50-терабайтов HDD през 2026 г.
Seagate новини Seagate разкри плановете си за развитие на твърдите дискове (HDD) в близките години и в частност – как ще се увеличава обемът за съхранение на тези традиционни сторидж устройства.

В последните години максималният обем на HDD расте незначително. Рекордът при серийните модели достигна 16 TB, но до края на настоящата година могат да се появят и модели с капацитет 18 и дори 20 TB. Seagate ще започне да доставя подобни HDD в началото на 2020 г.

Публикувано 11 Ное, 2019 - 09:55 Още... 'Seagate обеща 50-терабайтов HDD през 2026 г.' (621 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: SkyHawk AI е първият HDD с изкуствен интелект
Seagate новини Производителят на твърди дискове Seagate обяви ново устройство, за което твърди, че е първият на пазара HDD, създаден специално за използване в системи за видеонаблюдение с изкуствен интелект.

Моделът SkyHawk AI се отличава с висока производителност, която му позволява да се справи с интензивното натоварване в системи с едновременeн запис и анализ на потоци данни от няколко камери с висока резолюция.

Публикувано 31 Окт, 2017 - 08:41 Още... 'SkyHawk AI е първият HDD с изкуствен интелект' (787 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Seagate представи твърд диск с капацитет 12 TB за обикновените потребители
Seagate новини Seagate представи нов твърд диск с впечатляващ капацитет 12 TB, така че, ако търсите повече място за съхранение на своите снимки, музика и видеоклипове, това е вашият шанс.

Barracuda Pro е предназначен за професионалисти, които искат да съхраняват съдържание с огромни размери като видеоклипове с 4K резолюция и големи албуми със снимки в RAW формат. Твърдият диск е с максимална скорост на въртене 7200 оборота в минута и разполага с 256 MB кеш.

Hardware: Seagate и SK Hynix влизат в джойнт венчър за SSD
Seagate новини Гигантът в HDD индустрията Seagate възнамерява да създаде смесено предприятие с корейския производител на памети SK Hynix. Двете компании ще разработват SSD устройства за корпоративни сървъри и центрове за данни, съобщи DigiTimes.com, позовавайки се на източници от бранша.

Джойнт-венчърът ще се възползва от опита на Seagate в производството на твърди дискове и експертизата на SK Hynix в областта на вградените флаш памети (eFlash) и SSD-тата. Очаква се появата на нов голям играч на глобалния пазар за SSD от корпоративен клас, където в момента доминират Samsung и Intel.

Публикувано 16 Дек, 2016 - 08:28 Още... 'Seagate и SK Hynix влизат в джойнт венчър за SSD' (896 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Seagate показа SSD с капацитет 60 терабайта
Seagate новини SSD с капацитет 60 терабайта дебютира на изложението Flash Memory Summit в Санта Клара, Калифорния. Новият рекордьор е дело на компанията Seagate – един от основните производители на твърди дискове (HDD).

60-терабайтовият SSD използва интерфейс SAS и е предназначен за корпоративна употреба. Това е най-големият по капацитет полупроводников диск в индустрията, подчертават от производителя.

Публикувано 10 Авг, 2016 - 09:23 Още... 'Seagate показа SSD с капацитет 60 терабайта' (595 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: 8-терабайтов HDD вече струва 250 евро
Seagate новини Капацитетът за съхранение на твърдите дискове постоянно нараства, а цените им падат. Компанията HGST, например, планира да пусне в масово производство 10-терабайтов HDD от линията Ultrastar, а нейни устройства с капацитет 6 и 8 TB вече се предлагат на пазара.

Но докато HGST използва херметичен блок с хелий, то конкурентът Seagate започна да доставя подобни НDD с обикновен херметичен блок. Благодарение на технологията SMR (shingled magnetic recording), производителят успява да предложи капацитет от 8 терабайта само на шест магнитни плочи.

Публикувано 09 Дек, 2014 - 18:57 Още... '8-терабайтов HDD вече струва 250 евро' (670 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Seagate пусна първия HDD с капацитет 8TB
Seagate новини Seagate започна доставките на първия в света твърд диск с капацитет 8 терабайта (TB). Устройството е изпълнено във формат 3,5 инча и се свързва към компютъра през интерфейс Serial ATA 3.0 с пропускателна способност до 6 гигабита в секунда (Gbps).

Производителят не уточнява колко магнитни плочи използва, нито размера на буфера. В устройството е вградена фирмената технология Rotation Vibration (RV), която повишава достъпността на данните в многодискова среда.

Публикувано 27 Авг, 2014 - 09:46 Още... 'Seagate пусна първия HDD с капацитет 8TB' (506 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Seagate тества 8-терабайтов HDD за облака
Seagate новини Seagate тества в реални системи твърд диск с капацитет 8 терабайта, стана ясно при обявяване на финансовите резултати на компанията за тримесечието. Новият корпоративен HDD ще се използва в облака и центрове за данни, съобщи производителят.

Направата на диск с подобен капацитет е трудна задача, защото не се свежда само до добавяне на нови магнитни плочи. Не е възможно побиране на повече от пет плочи в 3,5-инчово устройство, освен ако не се използва хелий – газ с много по-ниска плътност от въздуха.

Публикувано 22 Юли, 2014 - 09:11 Още... 'Seagate тества 8-терабайтов HDD за облака' (780 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Seagate въвежда портативен НDD с капацитет 4TB
Seagate новини Seagate обяви първия по рода си външен твърд диск с капацитет 4 терабайта. За разлика от настолните DAS (Direct Attached Storage) устройства с формат 3,5 инча, новият Backup Plus Fast се състои от два 2,5-инчови HDD по 2 терабайта.

Публикувано 14 Юли, 2014 - 10:18 Още... 'Seagate въвежда портативен НDD с капацитет 4TB' (561 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Seagate показа таблет с 500 GB твърд диск
Seagate новини Таблетите бяха гореща тема на изложението CES 2014 в Лас Вегас. Много производители показаха устройства, с които ще атакуват пазара тази година.

Seagate, известният производител на твърди дискове, обаче е на път да изненада сериозно индустрията. Компанията показа референтен дизайн на тънък таблет с 500-гигабайтов твърд диск.

Публикувано 11 Яну, 2014 - 16:58 Още... 'Seagate показа таблет с 500 GB твърд диск' (530 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12   >
Copyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.