Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 65 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Microsoft новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12345678910111213141516172737   >

Internet: Microsoft изпревари Apple по пазарна капитализация
Microsoft новини Пазарната капитализация на Microsoft достигна $3,12 трилиона – сега именно компанията от Редмънд, а не Apple, е най-скъпата в света. Само за няколко седмици Microsoft добави 0,12 трилиона долара.

Пазарната стойност на Microsoft расте главоломно: преди няколко седмици тя достигна $3 трилиона, а сега капитализацията на софтуерния гигант възлиза на $3,12 трилиона. Така Microsoft счупи рекордната стойност на Apple от $3,09 трилиона, регистрирана на 31 юли 2023 г.

Публикувано 11 Фев, 2024 - 12:29 Още... 'Microsoft изпревари Apple по пазарна капитализация' (643 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft добавя поддръжка за 3D срещи в Teams
Microsoft новини Миналата година Microsoft интегрира услугата за сътрудничество Teams със своята платформа за смесена реалност Mesh, за да позволи на клиентите да хостват 3D срещи във виртуални пространства, включително без използване на VR очила. Сега тази функция напуска етапа на предварителен достъп и скоро ще стане налична за всички бизнес потребители на услугата.

Интеграцията на Mesh в Teams много прилича на корпоративната версия на AltspaceVR, социалната платформа за виртуална реалност, която Microsoft купи през 2017 г. и затвори преди около година, отбелязва The Verge. Не е трудно да си представим, че най-доброто изживяване с Mesh се постига с помощта на VR очила, но платформата в момента поддържа само устройства Meta Quest, така че изборът на съвместими хедсети е ограничен.

Публикувано 27 Яну, 2024 - 11:05 Още... 'Microsoft добавя поддръжка за 3D срещи в Teams' (674 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 11 работи и на Apple компютри с M3 процесор
Microsoft новини Наскоро Microsoft официално обяви поддръжка за Windows 11 на Apple компютри с процесори от семейството M3, разширявайки границите на съвместимост между двете платформи.

Новата функционалност е възможна благодарение на Parallels Desktop, популярно решение за виртуализация, предназначено специално за потребители на Mac, които искат да интегрират Windows 11 в своята работна среда.

Публикувано 23 Яну, 2024 - 11:42 Още... 'Windows 11 работи и на Apple компютри с M3 процесор' (1041 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Windows 11 ще поддържа USB4 2.0 със скорост до 80 Gbps
Microsoft новини Потребителите на лаптопи и компютри с Windows 11 скоро ще могат да се възползват напълно от свръхбързите USB устройства. Microsoft започна да тества поддръжката на стандарта USB4 2.0 в своята актуална операционна система, което обещава скорост на трансфер на данни до 80 Gbps, или два пъти повече от възможностите на USB4.

Поддръжката на USB4 2.0 вече е внедрена в бета версията на Windows 11 с номер 23615, която стана достъпна за членовете на програмата Windows Insider в канала Dev. На този етап в тестването участват строго ограничен брой потребители, така че новата функция все още не е достъпна за всички членове на програмата.

Публикувано 16 Яну, 2024 - 15:05 Още... 'Windows 11 ще поддържа USB4 2.0 със скорост до 80 Gbps' (689 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Surface Laptop 6 може да предложи сериозни промени в дизайна и скок в мощността
Microsoft новини Microsoft работи по следващото поколение модели Surface Pro и Surface Laptop, които ще имат освежен дизайн и подобрен хардуер.

Тази изтекла информация идва от Windows Central, чиито източници твърдят, че компанията разработва Surface Laptop 6 и Surface Pro 10 в момента. Интересното за тях е, че ще има няколко версии и на двата, в които ще се помещава или процесор Intel Meteor Lake, или персонализиран процесор Qualcomm Snapdragon X. Последният е "особено развълнувал" източниците на Windows Central, тъй като лаптопите с този процесор ще използват множеството функции с изкуствен интелект, които Microsoft планира да добави в актуализацията на Windows през 2024 г. Не е напълно ясно дали това ще бъдат слуховете за Windows 12, въпреки че е възможно. Освен това Microsoft има за цел да изгради персонализирания чип Snapdragon X като достоен съперник на Apple Silicon, "притежаващ подобен живот на батерията, производителност и сигурност".

Software: Windows 12 се очаква през юни 2024, пълен с AI
Microsoft новини От известно време източници от РС индустрията говорят все по-често за новата операционна система Windows 12. Според информации, които Microsoft все още не е потвърдила, следващата версия на най-популярната десктоп платформа ще се появи през 2024 година.

Тайванските производители на компютри са уверени: Windows 12 ще излезе през юни 2024 г. и ще бъде пълна с изкуствен интелект. Източниците, на които се позовава PC World, цитират изказвания на шефа на Acer и контрактния производител Quanta.

Публикувано 04 Дек, 2023 - 13:14 Още... 'Windows 12 се очаква през юни 2024, пълен с AI' (969 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 11 се устремява към половин милиард инсталации
Microsoft новини Операционната система Windows 11 може би не оправда очакванията за бързо разпространение, поради различни причини. Но все пак актуалната платформа на Microsoft вече работи на повече от 400 милиона устройства, а до началото на 2024 година ще достигне 500 милиона инсталации.

Днес аудиторията на Windows 11 наброява над 400 милиона активни потребители на месец, според „вътрешни данни на Microsoft”, на които се позовава Windows Central. Компанията очаква този брой да надхвърли границата от 500 милиона до началото на следващата година.

Публикувано 19 Окт, 2023 - 10:28 Още... 'Windows 11 се устремява към половин милиард инсталации' (1106 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 12 може да бъде базиран на абонамент
Microsoft новини Макар че това е догадка от известно време сред общността на ентусиастите на Windows, ново изтичане на информация изглежда предоставя допълнителни доказателства, че следващото поколение операционна система на Microsoft, неофициално наричана Windows 12, може да бъде достъпна чрез абонамент.

Немската медия Deskmodder забеляза няколко записа, свързани с абонамента, в конфигурационния файл INI на каналната компилация Canary, когато тя беше сравнена с компилацията Windows 11 23H2 Release Preview с помощта на WinMerge. Можете да ги видите на изображението по-долу.

Публикувано 08 Окт, 2023 - 11:56 Още... 'Windows 12 може да бъде базиран на абонамент' (868 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft блокира активацията на Windows 11 с ключове от Windows 7 и 8
Microsoft новини Microsoft затвори още една вратичка за безплатно активиране на Windows 11 – чрез ключове за по-старите операционни системи Windows 7 и Windows 8. Тази опция все още може да сработи с някои неактуални версии на Windows 11, но не и в новите.

Досега потребителите можеха да активират безплатно Windows 11 и 10 с помощта на валидни ключове за Windows 7, Windows 8 и 8.1. Тази „традиция” датира от 2015 г., когато Microsoft пусна Windows 10 с едногодишен период на безплатно обновяване.

Software: Paint тихомълком се превръща във Photoshop
Microsoft новини Microsoft изглежда иска да превърне безплатен инструмент, познат от Windows – програмата за рисуване Paint – в аналог на професионален графичен редактор като Photoshop. Потребителите са възхитени от нова функция на приложението.

Paint, считан за прекалено прост графичен редактор, се сдоби с важна функция, налична във Photoshop – премахване на фона от изображение. Инструментът работи според очакванията, въпреки че е в етап на тестване. Наблюдателите на пазара не се съмняват, че такова полезно нововъведение значително ще увеличи популярността на Paint сред потребителите, тъй като това е безплатен редактор, за разлика от Photoshop и неговите аналози.

Публикувано 11 Сеп, 2023 - 11:18 Още... 'Paint тихомълком се превръща във Photoshop' (2720 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12345678910111213141516172737   >
pinterest vkontakte instagram tiktokCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh