Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 47 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Microsoft новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12345678910111213141516172737   >

Software: Microsoft блокира активацията на Windows 11 с ключове от Windows 7 и 8
Microsoft новини Microsoft затвори още една вратичка за безплатно активиране на Windows 11 – чрез ключове за по-старите операционни системи Windows 7 и Windows 8. Тази опция все още може да сработи с някои неактуални версии на Windows 11, но не и в новите.

Досега потребителите можеха да активират безплатно Windows 11 и 10 с помощта на валидни ключове за Windows 7, Windows 8 и 8.1. Тази „традиция” датира от 2015 г., когато Microsoft пусна Windows 10 с едногодишен период на безплатно обновяване.

Software: Paint тихомълком се превръща във Photoshop
Microsoft новини Microsoft изглежда иска да превърне безплатен инструмент, познат от Windows – програмата за рисуване Paint – в аналог на професионален графичен редактор като Photoshop. Потребителите са възхитени от нова функция на приложението.

Paint, считан за прекалено прост графичен редактор, се сдоби с важна функция, налична във Photoshop – премахване на фона от изображение. Инструментът работи според очакванията, въпреки че е в етап на тестване. Наблюдателите на пазара не се съмняват, че такова полезно нововъведение значително ще увеличи популярността на Paint сред потребителите, тъй като това е безплатен редактор, за разлика от Photoshop и неговите аналози.

Публикувано 11 Сеп, 2023 - 11:18 Още... 'Paint тихомълком се превръща във Photoshop' (2720 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Вграденият антивирус в Windows открива и блокира пиратски активации
Microsoft новини Microsoft пусна актуализация на вградения антивирус в операционните системи Windows. Обновеното приложение Microsoft Defender вече открива и блокира пиратски активации на Windows 10 и Windows 11.

Актуализацията под номер 1.395.318.0 за Windows 10 и Windows 11 добавя откриване на различни троянски коне, рансъмуер и задни вратички, а също така прави „критични“ корекции на производителността, които ще подобрят бързодействието на компютъра, съобщи Neowin.

Software: Гласовият асистент Cortana отпада от Windows 11
Microsoft новини Microsoft прекратява поддръжката на гласовия асистент Cortana в операционната система Windows 11. В новата версия на платформата, достъпна чрез Dev каналите за участниците в програмата Insider, гласовият асистент вече е деактивиран.

В допълнение, някои потребители, които са получили актуализации на приложението Microsoft Store за стабилни версии на Windows 11, също съобщават, че Cortana не работи след обновяването.

Публикувано 07 Авг, 2023 - 10:31 Още... 'Гласовият асистент Cortana отпада от Windows 11' (677 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft подготвя напълно облачен Windows
Microsoft новини Преди две години Microsoft представи облачната услуга Windows 365, която позволява на корпоративните потребители да стартирате виртуален компютър с Windows 10 в облака. Сега компанията подготвя същото удобство за масовия потребител.

За подобни намерения Microsoft съобщи за първи път през миналата година, като очерта по-нататъшното развитие на Windows 365 във вид на „пълна операционна система Windows от облака на всяко устройство“. Концепцията стана публично достояние в рамките на изслушване пред FTC (Федералната търговска комисия) и включва цялостна стратегия за развитие на подразделението за ОС и връзката му с други части от бизнеса на компанията.

Публикувано 28 Юни, 2023 - 08:38 Още... 'Microsoft подготвя напълно облачен Windows' (775 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft ще прекрати поддръжката на Cortana за Windows
Microsoft новини Microsoft планира да прекрати поддръжката на гласовия асистент Cortana в операционната система Windows. Софтуерният гигант заяви, цитиран от The Verge, че по-късно тази година Cortana ще отпадне като самостоятелно приложение за Windows.

Съобщението за края на поддръжката за Cortana в Windows едва ли е изненада. През май тази година Microsoft обяви инструмента Windows Copilot, който е пълноценен AI помощник. Според наличната информация, той ще бъде поставен в страничната лента на Windows 11 и ще е достъпен за извикване в процеса на работа с всякакви приложения.

Публикувано 05 Юни, 2023 - 15:28 Още... 'Microsoft ще прекрати поддръжката на Cortana за Windows' (506 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 10 вече няма да получава нови функции
Microsoft новини Поддръжката на Windows 10 ще продължи до есента на 2025 г., но Microsoft няма намерение да пуска нови актуализации на функции за своята все още най-популярна десктоп операционна система.

Компанията обяви, че ще пуска само само месечни актуализации за сигурността за Windows 10 до самия край на жизнения цикъл на платформата – потребителите няма да получават нови функции.

Публикувано 02 Май, 2023 - 09:46 Още... 'Windows 10 вече няма да получава нови функции' (1103 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Games: Microsoft пусна услугата PC Game Pass в България
Microsoft новини От днес услугата PC Game Pass е официално достъпна и в България, съобщи Microsoft. Всички гейминг ентусиасти ще получат незабавен достъп до библиотека от стотици компютърни игри за Windows.

PC Game Pass включва най-новите версии на Xbox Game Studios, които ще бъдат налични още от първия ден, както и емблематичните игри на Bethesda. Услугата предлага също членство в EA Play и множество предимства за членовете на Riot.

Публикувано 13 Апр, 2023 - 13:50 Още... 'Microsoft пусна услугата PC Game Pass в България' (853 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 11 добавя функция от таблетите и смартфоните
Microsoft новини Microsoft тества технология за адаптивна яркост на екрана за лаптопи и настолни компютри, базирани на Windows 11. Новата функция вече е налична в една от предварителните версии на операционната система, която се разпространява в рамките на програмата Insider Preview.

Технологията за адаптивно регулиране на яркостта на екрана се използва в таблети и смартфони от дълго време. Тя автоматично регулира нивото на яркост на дисплея в зависимост от околната среда, като по този начин намалява напрежението върху очите на потребителя и пести батерията. Тази функция работи въз основа на сензори, които отчитат нивото на околната светлина.

Публикувано 03 Апр, 2023 - 13:44 Още... 'Windows 11 добавя функция от таблетите и смартфоните' (841 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: ChatGPT получава достъп до интернет и външни подобрения
Microsoft новини Изкуственият интелект ChatGPT придоби изключителна популярност за кратко време. Но AI ботът страда от един сериозен проблем – не може да работи с актуални данни, тъй като се обучава на информация, получена от глобалната мрежа до септември 2021 г. Сега Microsoft в партньорство с OpenAI дава достъп на AI бота до данни в реално време.

ChatGPT използва търсачката Microsoft Bing, която от своя страна има собствен интегриран AI, подобен на ChatGPT. По време на тестове с търсене на нови носители на Оскар ботът не само преглежда тематични сайтове, но и сам „кликва”, за да отиде до необходимите източници на информация.

    12345678910111213141516172737   >
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.