Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 27 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Qualcomm новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    123   >

Hardware: Snapdragon 865 – процесорът за флагманските смартфони на 2020
Qualcomm новини В началото на декември 2019 Qualcomm трябва да обяви ново поколение мобилни процесори – Snapdragon 865. Именно този чипсет ще залегне в основата на флагманските смартфони през 2020 година.

В интернет вече изтекоха някои характеристики на очакваната SoC (система на чип). Твърди се, че Snapdragon 865 е частично изграден върху новите Cortex-A77 ядра.

Hardware: Qualcomm възобновява доставките на чипове за Huawei
Qualcomm новини Американската компания Qualcomm възобнови доставките на чипове за смартфони на Huawei, съобщи изпълнителният директор Стив Моленкопф, цитиран от Gizchina.

„Всяка американска компания е обект на търговска регулация в известна степен, но в действителност възстановихме доставките за Huawei и се опитваме да осигурим по-нататъшни доставки в бъдеще”, казва мениджърът.

Публикувано 25 Сеп, 2019 - 11:26 Още... 'Qualcomm възобновява доставките на чипове за Huawei' (900 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Qualcomm заделя $100 млн. за инвестиции в AI стартъпи
Qualcomm новини Надпреварата във „въоръжаването“ с изкуствен интелект се разгорещява все повече на всички нива. Разработчикът на чипове Qualcomm е най-новият участник в това състезание.

Вчера американската компания обяви, че създава фонд на стойност 100 милиона долара, който ще инвестира в новостартиращи фирми, работещи върху технологии за изкуствен интелект.

Публикувано 30 Ное, 2018 - 10:54 Още... 'Qualcomm заделя $100 млн. за инвестиции в AI стартъпи' (489 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Qualcomm ще се конкурира с Intel при компютрите със Snapdragon 1000
Qualcomm новини Qualcomm постепенно навлиза на пазара на РС процесори, като новият Snapdragon 850 е предназначен за лаптопи.

Този чип обаче е само клокната на по-висока честота версия на Snapdragon 485, който е предназначен за смартфони. Това означава, че Snapdragon 850 все още не може да се сравнява с процесорите на Intel, но дългоочакваният Snapdragon 1000 ще бъде друга история.

Hardware: От Qualcomm показаха новите си очила за виртуална реалност
Qualcomm новини От Qualcomm разкриха дизайна на новите очила за виртуална реалност. Те използват най-новия чип Snapdragon 845, който беше официално представен през януари.

Очилата приличат много на всички останали на пазара, но тук има и някои ключови разлики. Освен на добрия процесор от Qualcomm, моделът залага на по-добри екрани от тези при конкурентните продукти. Очилата Snapdragon 845 VR ще разполагат с два екрана с разделителна способност 2400х2400 пиксела при 120 кадъра в секунда всеки. За сравнение можем да дадем HTC Vive Pro, чиито дисплеи имат разделителна способност 1400х1600 пиксела на око. Това е достатъчно голяма разлика, която ще даде резултат в много по-ясно и кристално изображение.

Hardware: Qualcomm обеща широко достъпни 5G устройства през 2019 г.
Qualcomm новини Новото поколение 5G устройства е все по-близо до реалността, след като Qualcomm сключи партньорство с 19 производители на мобилни устройства и 18 оператора за разпространението на серията 5G модеми Snapdragon X50. Компанията потвърди, че още от следващата година ще бъде наличен голям набор от устройства, поддържащи новия стандарт.

Анонсирани първоначално през октомври 2016 г., моделите Snapdragon X50 осигуряват пренос на данни със скорост до 5 гигабита при латентност не повече от 1 - 2 милисекунди. Тези стойности представляват значително повишение спрямо възможностите на сегашните 4G LTE модеми.

Публикувано 10 Фев, 2018 - 09:48 Още... 'Qualcomm обеща широко достъпни 5G устройства през 2019 г.' (494 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: NanoRing транзистори обещават по-добри смартфони
Qualcomm новини Американският разработчик на мобилни процесори Qualcomm планира да създаде смартфон на базата на абсолютно нов тип транзистори, известни към момента като NanoRing, стана ясно през седмицата.

Транзисторите са основен градивен елемент на цялата съвременна електроника. Но въпреки бурното развитие на технологиите, принципът на работа на транзисторите остават почти непроменен. Qualcomm обещава малка технологична революция с новия тип транзистор NanoRing.

Публикувано 24 Дек, 2017 - 07:21 Още... 'NanoRing транзистори обещават по-добри смартфони' (760 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Qualcomm пуска 48-ядрен сървърен чип Centriq 2400
Qualcomm новини До края на годината Qualcomm ще пусне на пазара сървърни процесори Centriq 2400 с до 48 ядра Falkor, базирани на архитектура ARMv8. Чиповете ще се произвеждат по 10-нанометров технологичен процес.

Ядрото Falkor е разработено специално за нуждите на облачни центрове за данни, като осигурява оптимална производителност и ефективност за многопоточни задачи, поясняват от американския разработчик.

Публикувано 11 Ное, 2017 - 10:36 Още... 'Qualcomm пуска 48-ядрен сървърен чип Centriq 2400' (598 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Broadcom готви оферта от $100 млрд. за Qualcomm
Qualcomm новини Американският разработчик на мобилни чипове Qualcomm може да получи в близките дни предложение за изкупуване на стойност 100 млрд. долара от друга компания от САЩ – Broadcom, съобщават източници като Блумбърг и Ройтерс.

Broadcom е мощна корпорация, специализирана в интегралните схеми за комуникационни устройства. Qualcomm, от своя страна, е водещ играч на пазара за чипове за мобилни устройства, вкл. процесори и модеми.

Публикувано 06 Ное, 2017 - 12:53 Още... 'Broadcom готви оферта от $100 млрд. за Qualcomm' (777 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Водещият чипсет Snapdragon 845 с премиера още през декември
Qualcomm новини Не е тайна, че Qualcomm ще замени тазгодишният си топ модел Snapdragon 835 с 845 и че той ще захранва флагманите на 2018 г. Всъщност, един слух твърди, че Samsung вече е изкупил цялата първа партида за своя предстоящ Galaxy S9.

    123   >
Copyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.