Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 54 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Hesup новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    123456789101112131415161727   >

Games: XPG GAIA – мощен мини компютър за гейминг
Hesup новини Тайванският бранд XPG обяви интересен нов продукт – мини РС за игри. Моделът XPG GAIA е компактна 5-литрова система, предназначена за геймъри и създатели на съдържание, които нямат достатъчно пространство на работния плот, но не искат да правят компромис с изчислителната мощ и функции.

Базиран на Intel NUC 9 Extreme Kit – Ghost Canyon, мини компютърът разполага с процесор Intel Core i9-9980HK, който работи на тактова честота до 5,0 GHz и разполага с осем ядра. XPG GAIA генерира по-малко топлина и консумира по-малко енергия, благодарение на ниския си TDP от 45W. Нещо повече, компютърът може да бъде оборудван с допълнителна графична карта, до 202 мм.

Публикувано 26 Сеп, 2020 - 11:15 Още... 'XPG GAIA – мощен мини компютър за гейминг' (1327 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: SSD-та с PCI Express 5.0 излизат през 2022
Hesup новини Новите мобилни процесори Tiger Lake на Intel вече предлагат поддръжка на PCI Express 4.0, а пазарните наблюдатели очакват десетократен ръст на съвместими с новия интерфейс SSD контролери през следващата година. Нещо повече, през 2022 г. SSD устройствата ще предложат и интерфейс PCI Express 5.0.

По данни на тайванския производител Phison Electronics, доставките на контролери на компанията за SSD-та с интерфейс PCI Express 4.0 все още не надвишават 3 милиона броя годишно, но през 2021 г. обемът им ще достигне десетки милиони бройки, твърди публикация на DigiTimes.

Публикувано 11 Сеп, 2020 - 09:18 Още... 'SSD-та с PCI Express 5.0 излизат през 2022' (746 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: САЩ тестват прототип на „вечна” атомна батерия
Hesup новини Американски стартъп съобщи за успешни лабораторни тестове на два прототипа на т.нар. бетаволтаични батерии с жизнен цикъл десетки хиляди години. Този тип батерии работят на принципа на превръщане на радиоактивно бета лъчение в електрически ток.

Разработката на компанията NDB Inc. (Nano Diamond Battery) е несравнима по своите характеристики. Твърди се, че атомната батерия може да доставя енергия „завинаги” на абсолютно всяко устройство – от носими сензори и смартфони до самолети и дори ракети.

Публикувано 27 Авг, 2020 - 12:27 Още... 'САЩ тестват прототип на „вечна” атомна батерия' (962 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Конекторът USB Type-A отива в миналото
Hesup новини С пускане на спецификацията USB 4.0, браншовата организация USB-IF, която стандартизира и популяризира USB интерфейса, изглежда иска да направи USB Type-C основен конектор и постепенно да изостави USB Type-A.

В интернет изтекоха данни за идентификаторите на устройства на предстоящата линия самостоятелни USB 4.0 хост контролери от Intel. Съдейки по информацията, контролерът ще се доставя в три версии с идентификатори на устройства 0x9A1B, 0x9A1D и 0x9A13.

Публикувано 12 Авг, 2020 - 10:52 Още... 'Конекторът USB Type-A отива в миналото' (726 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: DDR5 SDRAM подобрява всички параметри на паметта
Hesup новини Индустриалната организация JEDEC публикува стандарта JESD79-5 DDR5 SDRAM, който отговаря на нарастващото търсене на високоефективна оперативна памет за облачни и корпоративни центрове за данни.

Новият стандарт ще удвои производителността и значително ще подобри енергийната ефективност на оперативната памет. Спецификацията JESD79-5 DDR5 вече е достъпна за изтегляне от уебсайта на JEDEC срещу заплащане.

Публикувано 16 Юли, 2020 - 07:51 Още... 'DDR5 SDRAM подобрява всички параметри на паметта' (1134 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Полимер улавя златото от електронния боклук
Hesup новини Корейски учени усвоиха нова технология за извличане на златни атоми от електронния боклук. Те използват разтвор от киселина и специален полимер с много висока ефективност.

Проблемът с рециклирането на електронния боклук е особено актуален и все още остава нерешен. Той не опира просто до унищожаване на е-боклука, а за това как ефективно да се извличат редки и скъпоценни метали за повторна употреба от чипове, дънни платки и устройства. Решението може да бъде ново поколение реагенти.

Публикувано 01 Юли, 2020 - 09:45 Още... 'Полимер улавя златото от електронния боклук' (1417 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Schneider Electric пуска безплатен софтуер за електропроектиране
Hesup новини Френската компания за енергиен мениджмънт и автоматизация Schneider Electric обяви нов безплатен софтуер за електропроектиране – EcoStruxure Power Design, който ще бъде представен в България онлайн на 25 юни.

EcoStruxure Power Design е софтуер, специално предназначен за електропроектанти. Той предлага лесно изчертаване и оразмеряване на електрически уредби НН и СрН както поотделно, така и разглеждайки ги като едно цяло в рамките на проекта.

Hardware: Computex 2020 пропадна окончателно заради Covid-19
Hesup новини Организаторите на международното компютърно изложение Computex са принудени изцяло да се откажат от събитието тази година. Причината е непрекъснатото разпространение на коронавируса.

Computex е едно от най-големите събития, посветени на напредъка в компютърните технологии. Първата изложба се провежда през 1981 г., като се превръща в мястото, където малките и средни предприятия от зараждащата се в Тайван компютърна индустрия могат да покажат своите постижения. Впоследствие Computex се наложи като едно от най-големите събития в ИТ индустрията.

Публикувано 12 Юни, 2020 - 14:17 Още... 'Computex 2020 пропадна окончателно заради Covid-19' (618 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: OMV изгражда бързозарядни станции в България и Румъния
Hesup новини OMV започва изграждане на своята мрежа от бързозарядни станции за електромобили на територията на страната в сътрудничество с Елдрайв Чарджинг. Двете компании подписаха рамков договор за инсталиране на над 30 бързозарядни станции на обектите на OMV в България и Румъния през следващите години.

Станциите ще бъдат инсталирани на OMV обекти, разположени на главни пътни артерии и ще позволяват зареждане на най-масовите модели електромобили в рамките на 20 минути до час.

Internet: Нов световен рекорд в скоростта на интернет
Hesup новини Изследователи от три австралийски университета постигнаха нов световен рекорд за скорост на интернет връзка. Те са успели да предадат данни със скорост 44,2 терабита в секунда (Tbps) на разстояние 76 км.

Подобна скорост позволява сваляне на хиляда филма с резолюция HD за части от секундата. За сравнение, средната скорост на интернет връзките в САЩ е близо 1 милион пъти по-ниска – около 50 мегабита в секунда (Mbps).

Публикувано 26 Май, 2020 - 09:31 Още... 'Нов световен рекорд в скоростта на интернет' (536 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    123456789101112131415161727   >
Copyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.