Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 75 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Hesup новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12345678910111213141516172737   >

Internet: Японците си искат обратно затворените АЕЦ
Hesup новини Анкета сред хората в Япония показва, че повечето участници в проучването искат правителството да рестартира затворените атомни електроцентрали след аварията във Фукушима.

Близо 13 години след аварията в атомната електроцентрала във Фукушима, ново проучване на общественото мнение показва, че подкрепата за включването на неработещите атомни електроцентрали нараства. Според онлайн анкета на японската медия Asahi Shimbun, 50 процента от респондентите подкрепят повторното отваряне на централите, докато 35 процента са против.

Публикувано 20 Фев, 2024 - 09:16 Още... 'Японците си искат обратно затворените АЕЦ' (873 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Биткойн държи половината от целия крипто-пазар
Hesup новини Стойността на крипто-пазара вече възлиза на повече от 2 трилиона щатски долара, според актуални данни на CoinGecko. Половината от тази стойност се пада на най-популярната криптовалута – биткойн, оценявана на $1 трилион.

В сряда, 14 февруари, цената на биткойн надхвърли 51 000 долара за първи път от декември 2021 г. Така капитализацията на този крипто-актив достигна 1 трилион долара, според CoinGecko.

Публикувано 15 Фев, 2024 - 12:46 Още... 'Биткойн държи половината от целия крипто-пазар' (449 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Създадоха първия термодинамичен компютър
Hesup новини Американският стартъп Normal Computing създаде термодинамичен компютър, който използва за изчисления законите на класическата физика от раздела термодинамика. Разработчиците твърдят, че тяхната машина изчислява по-бързо от класическите компютри.

Матрицата с данните просто се нагрява и след това се охлажда до термодинамично равновесие на системата. Резултатът от естественото „изчисление“ на коефициентите просто се чете от регистрите. Това се случва по-бързо от изчисленията на класическите компютри. Очаква се новата машина да намери приложение в изкуствения интелект.

Публикувано 26 Яну, 2024 - 11:17 Още... 'Създадоха първия термодинамичен компютър' (896 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: DeepCool представи три страхотни нови геймърски продукта
Hesup новини DeepCool, един от водещите производители на решения за PC охлаждане, представи модела CH780 - панорамна ATX+ кутия с двойна камера, проектирана да издигне преживяванията при игра и работа с компютъра.

Със своя панорамен дизайн с качествено закалено стъкло и разширени възможности за охлаждане, както и с набор от опции за ъпгрейд, CH780 цели да се превърне в предпочитан избор, както за ентусиасти, така и за обикновени потребители.

Internet: Медицински AI може да е по-хуманен от лекар, но достатъчно ли е това?
Hesup новини Базиран на изкуствен интелект чатбот е по-ефективен при диагностициране на медицински състояния и съобщава диагнозите на пациентите по-хуманно от истинските лекари, според проучване на Google. Рано е обаче да се правят окончателни заключения.

Системата, наречена Articulate Medical Intelligence Explorer (AMIE), е голям езиков модел, предназначен за събиране на медицински данни и провеждане на клинични интервюта. AMIE е проектиран да анализира симптомите на пациентите, да задава последващи въпроси и да прогнозира диагнози.

Internet: Над половината криптовалути се оказаха измамни и ненужни
Hesup новини Повече от половината криптовалути, емитирани за последните 10 години, се оказаха измамни или ненужни. Това сочат данните от регистрациите в агрегатора CoinGecko от 2014 г. насам. Статут на „мъртви” имат 14 039 от над 24 000 актива, изчисляват от платформата.

Проекти, за които не е регистрирана търговска дейност в продължение на 30 дни, както и стартиращи компании, признати за измамни, са класифицирани като „мъртви”. Списъкът включва и криптовалути, които са били деактивирани – това се отнася за затворени проекти или мрежи, спрели да работят след актуализация.

Hardware: Ядрена батерия обещава вечни дронове и смартфони
Hesup новини Нова китайска компания базирана в Пекин, обяви, че скоро ще пусне ядрен източник на енергия за електрониката. С новата батерия дроновете ще летят безкрайно дълго, смартфоните никога няма да се изтощават, а роботите с AI ще заживеят свой собствен живот.

Betavolt твърди, че нейният 3-волтов прототип на атомна батерия, по-малък от монета, ще издържи 50 години. Размерите на батерията са 15×15×5 мм, а мощността, която произвежда, е 100 μW (0,0001 W). Разработчикът уверява, че батерията вече е предадена на клиенти за тестване, а през 2025 г. ще разполага с мощна клетка 1W.

Публикувано 15 Яну, 2024 - 10:48 Още... 'Ядрена батерия обещава вечни дронове и смартфони' (554 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: TikTok стана рекордьор по важен показател
Hesup новини През изминалата 2023 година потребителите на приложението за кратки видеа TikTok са похарчили 10 милиарда долара. Така TikTok става първото приложение, в което разходите в рамките на една година достигат въпросната сума – това е почти 16% от цялата индустрия на приложенията.

Въпреки че е социална мрежа без забележителни покупки, TikTok позволява на потребителите да плащат на любимите си стриймъри и създатели. Гигантската похарчена сума, за която съобщава Блумбърг, се дължи на популярността на приложението.

Публикувано 13 Яну, 2024 - 15:49 Още... 'TikTok стана рекордьор по важен показател' (705 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: 5 пъти по-бързият Wi-Fi 7 е официално сертифициран
Hesup новини Пет пъти по-бърз, по-стабилен и по-надежден стандарт за безжични комуникации Wi-Fi 7 получи официална сертификация. Стотици милиони устройства, съвместими с Wi-Fi 7, се очакват тази година на пазара.

Както се очакваше, браншовата организация Wi-Fi Alliance официално сертифицира новия безжичен стандарт Wi-Fi 7 (IEEE 802.11be) и публикува спецификациите му. Wi-Fi 7 поддържа Multi-Link Operation (MLO), което позволява на устройствата да изпращат и получават данни едновременно в честотните ленти 2,4 GHz, 5 GHz и 6 GHz.

Публикувано 10 Яну, 2024 - 13:13 Още... '5 пъти по-бързият Wi-Fi 7 е официално сертифициран' (562 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: AI Pin – заместникът на смартфона излиза през март 2024 г.
Hesup новини Откакто се появиха на пазара, смартфоните се радват на нарастващ интерес. Изглежда така, сякаш нищо не застрашава доминацията им като инструмент за комуникация и забавление. Но все пак не липсват опити на стартиращи компании да детронират умния телефон.

Humane, разработчик на иновативното устройство AI Pin, обяви, че ще започне да доставя своя футуристичен комуникатор през март 2024 г. Клиентите, които направят предварителна поръчка, ще получат първи джаджата – поръчките ще се изпълняват на принципа “първи дошъл, първи обслужен” въз основа на датата на поръчката.

    12345678910111213141516172737   >
pinterest vkontakte instagram tiktokCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh