Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 23 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Hesup новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    123456789101112131415161727   >

Hardware: Конекторът USB Type-A отива в миналото
Hesup новини С пускане на спецификацията USB 4.0, браншовата организация USB-IF, която стандартизира и популяризира USB интерфейса, изглежда иска да направи USB Type-C основен конектор и постепенно да изостави USB Type-A.

В интернет изтекоха данни за идентификаторите на устройства на предстоящата линия самостоятелни USB 4.0 хост контролери от Intel. Съдейки по информацията, контролерът ще се доставя в три версии с идентификатори на устройства 0x9A1B, 0x9A1D и 0x9A13.

Публикувано 12 Авг, 2020 - 10:52 Още... 'Конекторът USB Type-A отива в миналото' (726 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: DDR5 SDRAM подобрява всички параметри на паметта
Hesup новини Индустриалната организация JEDEC публикува стандарта JESD79-5 DDR5 SDRAM, който отговаря на нарастващото търсене на високоефективна оперативна памет за облачни и корпоративни центрове за данни.

Новият стандарт ще удвои производителността и значително ще подобри енергийната ефективност на оперативната памет. Спецификацията JESD79-5 DDR5 вече е достъпна за изтегляне от уебсайта на JEDEC срещу заплащане.

Публикувано 16 Юли, 2020 - 07:51 Още... 'DDR5 SDRAM подобрява всички параметри на паметта' (1134 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Полимер улавя златото от електронния боклук
Hesup новини Корейски учени усвоиха нова технология за извличане на златни атоми от електронния боклук. Те използват разтвор от киселина и специален полимер с много висока ефективност.

Проблемът с рециклирането на електронния боклук е особено актуален и все още остава нерешен. Той не опира просто до унищожаване на е-боклука, а за това как ефективно да се извличат редки и скъпоценни метали за повторна употреба от чипове, дънни платки и устройства. Решението може да бъде ново поколение реагенти.

Публикувано 01 Юли, 2020 - 09:45 Още... 'Полимер улавя златото от електронния боклук' (1417 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Schneider Electric пуска безплатен софтуер за електропроектиране
Hesup новини Френската компания за енергиен мениджмънт и автоматизация Schneider Electric обяви нов безплатен софтуер за електропроектиране – EcoStruxure Power Design, който ще бъде представен в България онлайн на 25 юни.

EcoStruxure Power Design е софтуер, специално предназначен за електропроектанти. Той предлага лесно изчертаване и оразмеряване на електрически уредби НН и СрН както поотделно, така и разглеждайки ги като едно цяло в рамките на проекта.

Hardware: Computex 2020 пропадна окончателно заради Covid-19
Hesup новини Организаторите на международното компютърно изложение Computex са принудени изцяло да се откажат от събитието тази година. Причината е непрекъснатото разпространение на коронавируса.

Computex е едно от най-големите събития, посветени на напредъка в компютърните технологии. Първата изложба се провежда през 1981 г., като се превръща в мястото, където малките и средни предприятия от зараждащата се в Тайван компютърна индустрия могат да покажат своите постижения. Впоследствие Computex се наложи като едно от най-големите събития в ИТ индустрията.

Публикувано 12 Юни, 2020 - 14:17 Още... 'Computex 2020 пропадна окончателно заради Covid-19' (618 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: OMV изгражда бързозарядни станции в България и Румъния
Hesup новини OMV започва изграждане на своята мрежа от бързозарядни станции за електромобили на територията на страната в сътрудничество с Елдрайв Чарджинг. Двете компании подписаха рамков договор за инсталиране на над 30 бързозарядни станции на обектите на OMV в България и Румъния през следващите години.

Станциите ще бъдат инсталирани на OMV обекти, разположени на главни пътни артерии и ще позволяват зареждане на най-масовите модели електромобили в рамките на 20 минути до час.

Internet: Нов световен рекорд в скоростта на интернет
Hesup новини Изследователи от три австралийски университета постигнаха нов световен рекорд за скорост на интернет връзка. Те са успели да предадат данни със скорост 44,2 терабита в секунда (Tbps) на разстояние 76 км.

Подобна скорост позволява сваляне на хиляда филма с резолюция HD за части от секундата. За сравнение, средната скорост на интернет връзките в САЩ е близо 1 милион пъти по-ниска – около 50 мегабита в секунда (Mbps).

Публикувано 26 Май, 2020 - 09:31 Още... 'Нов световен рекорд в скоростта на интернет' (536 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Viber пуска групови видео обаждания
Hesup новини Потребителите на Viber по цял свят вече ще могат да участват във видео обаждания с до 20 човека едновременно без лимит във времето, за да удовлетворяват нуждата си от видеовръзка за лични и професионални цели, съобщиха от разработчика на приложението.

Големият успех на груповите аудио обаждания е повод за добавянето и на видео като функционалност, с което да бъде удовлетворена нарастващата нужда от видео връзка със семейството, приятелите или колегите, поясниха от Rakuten Viber.

Публикувано 15 Май, 2020 - 12:39 Още... 'Viber пуска групови видео обаждания' (515 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Нов DisplayPort ще праенася 16K видео през USB Type-C кабел
Hesup новини DisplayPort Alt Mode 2.0 е нов стандарт от VESA (Video Electronics Standards Association). Той ще позволи на USB 4 да предоставя същите функции като DisplayPort 2.0.

Това означава поддръжка на 4K дисплеи с HDR и 144Hz скорост на опресняване, 8K дисплеи с HDR на 60Hz и дори 16K (15 360х8460) на 60Hz с компресия. Това е голяма стъпка към превръщането на Type-C в унивесален конектор.

Публикувано 02 Май, 2020 - 09:42 Още... 'Нов DisplayPort ще праенася 16K видео през USB Type-C кабел' (443 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Driver Booster 7 Free – мощен актуализатор на драйвери
Hesup новини Случва се да имаме чисто нов Windows, вълнуваща игра или дори нова версия на някой компонент от Windows, но не можем да го ползваме пълноценно, поради липсващи или неправилни драйвери.

Истинско неудобство е да търсим, изтегляме, инсталираме или актуализираме драйверите ръчно. Програмата Driver Booster 7 Free ще се погрижи елегантно за подобни задачи, а последната версия е снабдена с още по-полезни функции от предишната.

Публикувано 29 Апр, 2020 - 09:49 Още... 'Driver Booster 7 Free – мощен актуализатор на драйвери' (886 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    123456789101112131415161727   >
Copyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.