Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 47 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Hesup новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12345678910111213141516172737   >

Internet: Биткойн пада от напрежението между САЩ и Китай
Hesup новини Ескалацията на напрежението между САЩ и Китай се отрази на световните пазари, включително и на криптовалутата. Курсът на биткойн, в частност, пада вече трети пореден ден.

Във вторник най-популярната криптовалута поевтиня с 2,76% до 22 693 долара. Цената на етериум падна още повече – с 6,9%. Същата участ сполетя и други цифрови монети, отбелязва Блумбърг в анализ на пазара.

Публикувано 03 Авг, 2022 - 11:32 Още... 'Биткойн пада от напрежението между САЩ и Китай' (644 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: ЕС прие два ключови закона за онлайн платформите
Hesup новини Законодателите на ЕС приеха два нови, ключови закона: за цифровите услуги (Digital Services Act – DSA) и за цифровите пазари (Digital Markets Act – DMA). И двата документа са описани като „първият цялостен набор от правила за онлайн платформите, от които всички ние зависим в живота си”.

Очевидно новите закони ще окажат най-голямо влияние върху работата на технологичните гиганти, преди всичко Apple и Google, които ще трябва значително да преразгледат правилата за използване на магазините за приложения App Store и Play Market.

Публикувано 09 Юли, 2022 - 09:08 Още... 'ЕС прие два ключови закона за онлайн платформите' (3546 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Смартфоните ще се сдобият с 240W ултра-бързо зареждане
Hesup новини Нова технология за ултра-бързо зареждане на батерията на смартфона се очаква скоро на пазара. Става въпрос за система с мощност 240W, според източници, запознати с разработките на китайската компания Oppo.

Към момента е известно единствено, че технологията се разработва от китайска фирма за смартфони, според публикация на Gizmochina. Името ѝ не се разкрива, но пазарните наблюдатели са единодушни, че това е Oppo – един от най-големите доставчици на смартфони в света.

Cars: Силициева батерия за е-коли зарежда до 98% за 10 минути
Hesup новини Батерия, която се зарежда почти изцяло само за 10 минути и се радва на изключително бавна деградация – това е проектирала новостартираща американска компания. И тя, като много други, се надява да помогне за навлизането на електромобилите в ежедневието.

Времето за зареждане е изключително важен фактор, когато става въпрос за електрически автомобили. Ден през ден учените намират нови и нови технологии, за да осигурят на потребителите безпроблемно пътуване без бавене и без чувство за безпокойство. Американският стартъп Enovix се надява да изиграе голяма роля във всичко това с дизайн на батерия от следващо поколение, която – според тях – може да бъде почти напълно презаредена за по-малко от 10 минути.

Публикувано 16 Юни, 2022 - 10:34 Още... 'Силициева батерия за е-коли зарежда до 98% за 10 минути' (888 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Games: 50 нови игри ще зарадват абонатите на Netflix до края на годината
Hesup новини Netflix може да се свързва най-често с филми и телевизионни предавания, но миналата година компанията започна да предлага и игри на своите абонати. Засега това се случва само на мобилни устройства и въпреки че към момента има по-малко от 20 игри, достъпни за абонатите на Netflix, лидерът в стрийминга има планове за повече от удвояване на това число преди края на 2022 г. Компанията дори намекна, че абонатите в крайна сметка ще могат да играят игри и на други платформи, а не само на мобилни устройства.

В момента в Netflix има в каталога си 18 игри. Като част от продължаващата серия от летни представяния Netflix отново проведе Geeked Week, като подробно описа някои от предаванията и игрите, насочени към платформата.

Cars: 100 пъти поскъпнали чиповете за автомобили в Китай
Hesup новини Глобалният недостиг на чипове продължава, което се отразява на производството на автомобили в Китай. Местните производители се оплакват от многократно увеличение на цените на полупроводниците.

В скорошна реч главният изпълнителен директор на XPeng Хе Сяопен се оплака, че цените на чиповете са се повишили повече от 100 пъти, поради вероятна манипулация от страна на доставчиците, съобщи порталът Digitimes.

Публикувано 13 Юни, 2022 - 09:52 Още... '100 пъти поскъпнали чиповете за автомобили в Китай' (909 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Недостигът на чипове ще продължи до 2024 г.
Hesup новини Недостигът на полупроводници ще продължи до 2024 година. Това прогнозира американският секретар по търговията Джина Раймондо в неделя.

Тя обяви, че президентът Джо Байдън е наредил на екипа си да „разгледа възможностите“ за вдигане на някои от митата за стоки от Китай, които бяха наложени от бившия президент Доналд Тръмп.

Публикувано 06 Юни, 2022 - 10:35 Още... 'Недостигът на чипове ще продължи до 2024 г.' (945 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Gucci смята да се погрижи за здравето ви с пръстен за 950 долара
Hesup новини В последните години сме виждали много съвместни проекти на технологични компании с модни брандове и сега е ред на още един такъв. Oura, които добре познаваме от умните пръстени със същото име, ще разработят специална тяхна версия в съдружие с Gucci.

Потребителите ще получат всички функции на Oura Ring, но в нов и разпознаваем дизайн: емблематичното лого на Gucci G е очертано с 18-каратово злато и бива допълнено от още златни мотиви по ръбовете на самия пръстен.

Internet: Broadcom иска да придобие VMware
Hesup новини Производителят на чипове Broadcom води преговори за придобиване на доставчика на облачни услуги VMware. Новината съобщиха едновременно New York Times, Bloomberg и Reuters, като се позоваха на „хора, запознати с въпроса“.

И трите издания посочват, че сделката е „далеч от завършена“, а евентуалната цена не се споменава. Преговорите между Broadcom и VMware продължават и сделката не е неизбежна, според източниците. Условията, които се обсъждат, не бяха оповестени.

Публикувано 23 Май, 2022 - 13:00 Още... 'Broadcom иска да придобие VMware' (686 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: AI предвещава колко ще живее дадена батерия
Hesup новини Някога орисници предсказвани за всяко новородено дете колко ще живее. Е, нещо подобно прави сега една система с изкуствен разум, но не за децата, а за батериите. Прогнозите се базират на единичен цикъл от експериментални данни.

Изследователи от щатската Национална лаборатория „Аргон“ при Министерството на енергетиката са се насочили към силата на машинното обучение, за да предсказват живота на широк спектър от различни химически формули при батериите.

Публикувано 17 Май, 2022 - 12:20 Още... 'AI предвещава колко ще живее дадена батерия' (428 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12345678910111213141516172737   >
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.