Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 45 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Hesup новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12345678910111213141516172737   >

Hardware: Търсенето на моноблок компютри рязко намаля
Hesup новини Глобалният пазар на персонални компютри във форм-фактор моноблок, или „всичко в едно”, намаля значително през 2022 г. на фона на силното търсене година по-рано. Това сочат данни на анализаторите от тайванската компания DigiTimes Research.

През четвъртото тримесечие на 2022 г. на световния пазар са доставени около 2 милиона моноблок РС-та (в които компютърът и мониторът са интегрирани в един блок), което е с 15% по-малко от предходното тримесечие и с 44% на годишна база. За цялата минала година доставките на такива компютри са намалели с 25% – до 11 милиона единици.

Публикувано 22 Мар, 2023 - 11:19 Още... 'Търсенето на моноблок компютри рязко намаля' (1040 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: SSD достигна скорост на четене над 12 000 MB/s
Hesup новини Производителите на SSD устройства обещават да пуснат модели с интерфейс PCIe 5.0 и скорости на четене до 14 000 MB/s (мегабайта в секунда), но повечето дискове от тази категория, представени до момента, достигат само 10 000 MB/s. Сега обаче компанията Sabrent съобщи за PCIe 5.0 NVMe SSD, способен да чете и записва данни със скорости над 12 000 MB/s.

Sabrent работи в тясно сътрудничество с Phison, разработчик на контролери за SSD, в проекта за новите си устройства Sabrent Rocket X5 Gen5. Производителят наскоро потвърди, че на настоящия етап на разработка новият SSD е преодолял бариерата от 12 GB/s при четене на данни.

Публикувано 11 Мар, 2023 - 17:55 Още... 'SSD достигна скорост на четене над 12 000 MB/s' (582 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Работата на компютър е сред основните фактори за ставни заболявания
Hesup новини 30% от българите със ставни заболявания са млади хора под 35 години, сочат скорошни проучвания. Основни причини за това са наднормено тегло, травми и професионални натоварвания, като работа „на крак” или неправилна стойка на тялото.

„Хората смятат, че болките в ставите са болест на старостта, но те се превръщат в ежедневие на все повече млади хора. Днешният динамичен живот, наднорменото тегло, дългите часове работа на компютър и претоварване във фитнеса са сред основните причини за преждевременното остаряване на ставите”, заяви д-р Иван Узунов, ортопед и травматолог, част от екипа на Regina Life Clinic.

Games: Destiny 2 с нов експанжън и нов рекорд за едновременни играчи в Steam
Hesup новини Понеделник бе голям ден за Destiny 2, тъй като вече излезе дългоочакваното разширение Lightfall за онлайн версията на играта. В Steam стартирането на разширението очевидно помогна на шутъра да достигне нов рекорд за едновременно играещи играчи.

Така играта достигна повече от 300 000 пикови едновременни играчи в Steam, което е нов исторически рекорд за заглавието на Bungie. Според историческите данни в SteamDB предишният рекорд на Destiny 2 за едновременно играещи играчи е бил около 128 000 играчи, така че Lightfall наистина е увеличил броя им, както Bungie се надяваше.

GSM: 4G ще остане доминираща мобилна технология до 2027 г.
Hesup новини Неочаквано за мнозина, но 4G ще остане доминираща мобилна технология до 2027 г., като броят на потребителите ѝ ще продължи да расте през 2023 г., сочи прогноза на анализаторите от Omdia.

Популярността на 4G ще започне да намалява едва през 2024 г. Въпреки това, тази мобилна технология ще запази най-голям дял абонати до 2027 г., твърди експертният доклад.

Публикувано 24 Фев, 2023 - 09:55 Още... '4G ще остане доминираща мобилна технология до 2027 г.' (759 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Най-старата криптоборса хлопна кепенци
Hesup новини „Много мразовита крипто-зима” принуди най-старата борса за криптовалути да прекрати дейност. LocalBitcoins, която работи от лятото на 2012 г., затваря врати. Потребителите ще имат точно една година, за да изтеглят всички средства от портфейлите си. Ако не направят това, виртуалните им пари ще изгорят.

Причината за затваряне на LocalBitcoins е кризата на глобалния крипто пазар, падането на обменния курс на биткойн и други токени. Основателите на LocalBitcoins нарекоха случващото се в този сегмент „много мразовита крипто зима”.

Публикувано 14 Фев, 2023 - 10:48 Още... 'Най-старата криптоборса хлопна кепенци' (1104 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: ChatGPT стана най-бързо развиващата се услуга в историята
Hesup новини Изкуственият интелект ChatGPT, създаден от компанията Open AI, бързо набира популярност по целия свят. Изчисленията на UBS сочат, че броят на потребителите на чатбота е достигнал 100 милиона през януари тази година – само два месеца след като AI услугата стана масова.

Съгласно наличните данни, ChatGPT е най-бързо развиващата се потребителска услуга в историята. Чатботът имаше около 13 милиона уникални потребители на ден през януари тази година, което е над два пъти повече отколкото през декември, според анализаторската фирма Similar Web.

Internet: България е на първите места в Европа по сертифицирани от Google учители
Hesup новини Над 900 български учители са преминали през програмите за професионално развитие на Google през 2022 г. Те са положили успешно изпит за сертификат, демонстриращ дигиталната им грамотност и способността да използват инструментите за по-ангажиращо проектно базирано обучение. Така страната ни се нарежда на едно от първите места в Европа по брой успешно сертифицирани от интернет компанията учители.

През миналата година още четири училища подадоха успешно своята кандидатура за Google референтно училище и вече са част от елитната група образователни институции в целия свят, съобщиха от Център за творческо обучение. Така броят на референтните Google училища в Централна и Източна Европа стана точно 16 – всичките в България.

Internet: Банките в САЩ замислят конкурент на PayPal
Hesup новини Най-големите американски банки възнамеряват да създадат конкурент на PayPal и Apple Pay, за да си върнат пазара на онлайн плащания. Редица финансови институции, включително Wells Fargo & Co., Bank of America Corp. и JPMorgan Chase & Co., разработват ново решение, което ще позволи плащане за онлайн покупки с помощта на портфейл, свързан с дебитни и кредитни сметки на клиенти.

Работата на цифровия портфейл ще се управлява от Early Warning Services LLC (EWS), собственост на седем от най-големите американски банки, включително Capital One Financial Corp., PNC Financial Services Group Inc., U.S. Bancorp и Truist Financial Corp., и доставчик на услуги за парични преводи Zelle, съобщи Уол Стрийт Джърнъл. Портфейлът ще работи отделно от Zelle и се очаква да стартира през втората половина на тази година.

Публикувано 25 Яну, 2023 - 10:23 Още... 'Банките в САЩ замислят конкурент на PayPal' (702 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Games: Atari Gamestation Plus е красива ретро конзола за най-грозните стари игри
Hesup новини За разлика от предишните опити за възкресяване на Atari и неговата библиотека от класически игри, които помогнаха за стартирането на индустрия, Gamestation Plus – съвместна инициатива между Atari и My Arcade – трябва да дойде със значително по-малко драма. Въпреки че все още остава загадка кога ще се появи на пазара в действителност.

Геймърите, които могат да проследят корените (или интересите) си до края на 70-те години и конзоли като оригиналната Atari, вероятно ще бъдат запознати с най-скорошния опит на компанията да преопакова своята библиотека от игри както за ретро ентусиасти, така и за по-късните поколения. За съжаление доставката на струващата 300 долара Ataribox, по-късно преименувана на Atari VCS, за първи път загатната още в средата на 2017 г., беше съпътствана от безкрайни проблеми, включително бъгнати сайтове за групово финансиране и съдебно дело от дизайнера на конзолата.

    12345678910111213141516172737   >
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.