Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 28 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Huawei новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    123456789   >

Hardware: Ето първото PC на Huawei със собствен чип на компанията!
Huawei новини Apрle не единствената компания, която произвежда лаптопи със собствени чипове. Такава е и Huawei, която създаде настолен компютър със собствен процесор като част от стратегията си да не зависи толкова много от западната технология.

Той се нарича Huawei MateStation B515 и ще бъде продаван най-вече на корпорации и държавни клиенти, след което ще стигнe и до крайните потребители. Поради това машината е мощна и гъвкава, а в нейното сърце тупти чипът Kunpeng 920. Той е по собствен дизайн на Huawei и е произведен от TSMC по 7 nm процес. На теория чипът може да има до 64 ядра, макар че този в компютъра е с 8 ядра, работещи на 2.6 GHz.

Публикувано 25 Ное, 2020 - 07:00 Още... 'Ето първото PC на Huawei със собствен чип на компанията!' (708 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Huawei продаде бранда Honor
Huawei новини Honor вече не е дъщерно дружество на Huawei Consumer Business Group. Компанията за потребителска електроника, основана през 2011 г., вече има нов собственик – това е китайската Zhixin New Information Technology Co. Ltd.

Zhixin всъщност е формирана от консорциум от над 30 агенти и дилъри на марката Honor и компанията Shenzhen Smart City Development Group Co. Ltd, съгласно публикувано съвместно изявление, потвърждаващо придобиването, на което се позовава Gizmochina.

Публикувано 17 Ное, 2020 - 09:15 Още... 'Huawei продаде бранда Honor' (713 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Huawei ще залее пазара с 5G смартфони на база MediaTek
Huawei новини На пазара скоро ще видим много 5G смартфони Huawei с чипсет MediaTek Dimensity. Ефективността на тази SoC е доста добра и сега тя има немалко клиенти сред производителите на смартфони, включително Huawei.

Още през август се появиха съобщения, че MediaTek разполага с огромен брой чипове на склад, предназначени за Huawei. Очакваше се, че Huawei ще сключи сделка с MediaTek преди забраната на САЩ за продажби на китайския производител да влезе в сила през септември, припомня Gizchina.

Публикувано 05 Ное, 2020 - 08:56 Още... 'Huawei ще залее пазара с 5G смартфони на база MediaTek' (648 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: Huawei показа автомобилен дисплей с HarmonyOS
Huawei новини Интелигентен екран за автомобили е част от новата система HiCar на Huawei под управление на HarmonyOS, стана ясно от презентация на Кевин Хо, президент на Handset бизнеса на Huawei Consumer Business Group (CBG).

Над 5 милиона нови автомобила ще бъдат оборудвани с фирмената система HiCar през 2021 г., съобщи Huawei Central. Приложението за този нов интелигентен екран поддържа мобилна синхронизация.

Публикувано 31 Окт, 2020 - 09:17 Още... 'Huawei показа автомобилен дисплей с HarmonyOS' (847 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Huawei залага на собствен процесор в нов РС
Huawei новини Huawei пуска на пазара настолен компютър Qingyun W510 със собствен процесор, който може да се конкурира със системи, базирани на чипове от Intel и AMD. Машината ще се продава основно на китайския пазар.

За появата на Qingyun W510 се знаеше отдавна. Huawei, която преминава през трудни времена, заради санкциите от САЩ, подготвя собствени чипове, за да си осигури независимост от американските технологии.

Публикувано 28 Авг, 2020 - 10:10 Още... 'Huawei залага на собствен процесор в нов РС' (696 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Huawei засилва партньорството с MediaTek
Huawei новини Слуховете, че системи на чип (SoC) от MediaTek могат да се появят в смартфоните на Huawei вместо Kirin, се потвърдиха. Това бе обявено официално от президента на бранда Honor Джао Минг.

Honor представи в Китай смартфона X10, но журналистите бяха любопитни да научат от Джао Минг, че и смартфоните Huawei ще използват SoC MediaTek вместо Kirin, чието производство е затруднено, поради санкциите на САЩ.

Публикувано 22 Май, 2020 - 08:28 Още... 'Huawei засилва партньорството с MediaTek' (1120 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Huawei атакува пазара на Windows с HarmonyOS 2.0
Huawei новини Huawei ще се опита да наложи на компютърния пазар собствена операционна система HarmonyOS, като така очевидно ще конкурира Microsoft и Windows, която е доминиращата РС платформа в момента.

Персонални компютри с процесори Kunpeng и операционна система HarmonyOS 2.0 се очакват скоро на китайския пазар, съобщи Huawei Central, позовавайки се на публикации в социалната мрежа Weibo.

Публикувано 03 Май, 2020 - 08:57 Още... 'Huawei атакува пазара на Windows с HarmonyOS 2.0' (604 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: HUAWEI Mate Xs вече се предлага на българския пазар
Huawei новини От 21 април, представителят на новото поколение сгъваеми смартфони HUAWEI Mate Xs става достъпен и за българските потребители, заедно с VIP обслужване за тези, които първи инвестират в новата категория устройства и станат част от формирането на мобилното потребителско изживяване от бъдещето.

HUAWEI Mate Xs e базиран на най-високия клас от най-новите технологии на Huawei, сред които ултрависоко производителния и същевременно енергоспестяващ чипсет Kirin 990 5G, феноменалната Leica камера, играеща ролята едновременно на основна и селфи камерa, и уникалния усъвършенстван Falcon Wing дизайн. Синергията между хардуер и софтуер води до светкавична бързина на работа както в смартфон, така и в таблетен режим, и до омагьосващо гладко превключване между тях.

Публикувано 18 Апр, 2020 - 09:46 Още... 'HUAWEI Mate Xs вече се предлага на българския пазар' (905 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Huawei P40 идва със собствен гласов асистент
Huawei новини Поставена под натиск и забрани от американското правителство, Huawei работи усилено за създаване на аналози на услугите и приложенията на Google. При представяне на новия си смартфон P40 тази седмица компанията обяви и собствен гласов асистент на име Celia.

В момента Celia разбира гласови команди на английски, френски и испански език. Взаимодействието с виртуалния помощник протича по същия начин, както с Google Assistant и Apple Siri, отбелязва Engadget.

Публикувано 06 Апр, 2020 - 11:30 Още... 'Huawei P40 идва със собствен гласов асистент' (616 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Huawei произвежда 5G станции и без американски компоненти
Huawei новини Политиката на САЩ за санкции срещу Huawei не позволява на китайския производител на телекомуникационно оборудване да прави бизнес с редица компании, които доставят компоненти за 5G базови станции. В отговор на това Huawei разширява собствените си възможности за производство на станции, без използване на американски компоненти.

Според Тим Данкс, вицепрезидент на Huawei по управление на риска и партньорствата, през четвъртото тримесечие на 2019 г. компанията е продадала повече от 50 хиляди 5G базови станции, които не използват компоненти с американски произход. Това е около 8% от общия брой базови станции, които Huawei пусна на пазара през февруари т.г., отбелязва Блумбърг.

    123456789   >
Copyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.