Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 56 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

    12345678910111213141516172737475767778797107   >

Software: Microsoft Teams получава оптимизация за Apple процесори
Microsoft новини Въпреки че Microsoft Teams работи на всеки Mac компютър, компанията от Редмънд положи допълнителни усилия за оптимизиране на софтуера за фирмените процесори на Apple. Както е известно, преди две години Apple започна преход от Intel към чипсети по собствен дизайн.

Microsoft обещава „значително увеличение на производителността”, както и повишена енергийна ефективност с оптимизацията на Teams за епълските процесори. В блога си компанията обяви, че пуска универсална версия на Teams от „индустриален клас”. Това означава, че новият софтуер може да се използва със същото удобство на всички продукти на Mac, „включително модели с чипсети на Apple”.

Публикувано 05 Авг, 2022 - 12:48 Още... 'Microsoft Teams получава оптимизация за Apple процесори' (990 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Huawei подобрява HarmonyOS с версия 3.0
Huawei новини Huawei обновява своята мобилна операционна система HarmonyOS до версия 3.0. Актуализацията засяга почти всички функции на системата, както външната обвивка, така и скритите от очите алгоритми за сигурност.

Harmony OS е заместител на Android за смартфони и други умни устройства на Huawei. Компанията пусна платформата през август 2019 г., почти веднага след като Google затвори достъпа ѝ до услугите си, вкл. YouTube, Gmail и др.

Публикувано 29 Юли, 2022 - 15:47 Още... 'Huawei подобрява HarmonyOS с версия 3.0' (1102 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft пусна ъпдейт за Windows 98 след 19 години
Microsoft новини Повечето от нас, които се намираме тук, на Земята, едва ли очакват да чуят, че Microsoft е пуснала ъпдейт за някоя от старите версии на операционните си системи, още повече, когато става дума за такава, чиято поддръжка е прекратена преди 19 години, предвид факта, че софтуерният гигант съвсем наскоро обяви, че планира прекратяването на поддръжката на Windows 8.1.

Въпреки това обаче не трябва да забравяме едно изключение – компанията пуска, макар и изключително рядко, софтуерни обновления за остарелите си операционни системи за някои от най-специалните си клиенти, какъвто е Европейската космическа агенция.

Публикувано 29 Юни, 2022 - 09:59 Още... 'Microsoft пусна ъпдейт за Windows 98 след 19 години' (1064 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft пусна кросплатформен Defender Antivirus
Microsoft новини Microsoft пусна ново кросплатформено приложение за киберсигурност Defender Antivirus, насочено към крайните потребители. Антивирусът се отличава с опростен контролен панел и защитава всички потребителски устройства от киберзаплахи наведнъж.

От днес Defender Antivirus е достъпен за абонатите на Microsoft 365 Personal и Microsoft 365 Family, които използват устройства с Windows, macOS, iOS и Android за взаимодействие с облачната услуга. В зависимост от устройството възможностите на приложението може да се различават.

Публикувано 18 Юни, 2022 - 11:11 Още... 'Microsoft пусна кросплатформен Defender Antivirus' (759 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Mozilla ще предлага офлайн преводач
Mozilla новини Mozilla продължава да има силното желание да ви убеди, че е един от най-готините браузъри, като поредното нововъведение може и да успее най-накрая да ви изкуши. Компанията обяви, че добавя към Firefox нов инструмент за преводи, но вместо на облачна обработка той ще разчита на процес, базиран на машинно обучение - или по-просто казано - ще може да работи офлайн.

Инструментът за превод, наречен Firefox Translations, вече е наличен за инсталиране и при първоначалните настройки ще му се наложи да изтегли подобрени модели, ако е необходимо, но действителната работа по превода се извършва от вашия компютър, а не в център за данни на хиляди километри разстояние. Идеята, че хората ще могат да превеждат текст, докато не са онлайн, всъщност не е толкова водеща. Mozilla по-скоро целят да намалят крайната зависимост от доставчици на облачни услуги и потенциалните им нерегламентирани мотиви.

Публикувано 07 Юни, 2022 - 09:18 Още... 'Mozilla ще предлага офлайн преводач' (510 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android малуер краде пароли от 500 различни приложения
Android новини Изследователи по киберсигурност от Cyble и ESET наскоро откриха, че версия 2.0 на ERMAC се рекламира в тъмната мрежа за месечен абонамент от 5000 долара (в сравнение с 3000 долара на месец за по-ранната версия).

Скокът в цената на абонамента не се дължи само на инфлацията - това се дължи и на версия 2.0, която идва с много повече функции. Вече е в състояние да краде потребителски имена, пароли и други чувствителни данни от 467 приложения спрямо предишните 378.

Публикувано 01 Юни, 2022 - 10:16 Още... 'Android малуер краде пароли от 500 различни приложения' (1056 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft вгражда безплатен VPN в браузъра Edge
Microsoft новини Microsoft, по примера на Apple и Google, също реши да предложи на своите потребители VPN услуга – тя ще бъде достъпна безплатно за всички, които ползват браузъра Edge.

Новата услуга се нарича Microsoft Edge Secure Network, а неин доставчик е Cloudflare, става ясно от страницата за поддръжка. Както при функцията iCloud Private Relay на Apple, Microsoft не нарича нововъведението си VPN услуга, въпреки че предлага същата функционалност.

Публикувано 02 Май, 2022 - 12:39 Още... 'Microsoft вгражда безплатен VPN в браузъра Edge' (657 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android 13 може да донесе по-висока производителност за мобилните игри
Android новини Геймърите, ползващи Android, може да очакват приятна изненада с Android 13, според новооткрития код в Android 13 Developer Preview.

Според него, последният преглед включва нов метод в GameManager API. Новият метод, наречен setGameState, ще позволи на играта да предаде на платформата своето състояние и дали в момента зарежда нещо. Това от своя страна може да помогне за ускоряване на зареждането на играта, като приоритизира използването на процесора и предлага по-добра цялостна производителност.

Software: Облачният Windows 365 ще се ползва и офлайн
Microsoft новини Microsoft обяви планове за по-нататъшно интегриране на операционната система Windows 11 с облачната услуга Windows 365, която позволява на клиентите да използват виртуални десктопи.

Софтуерният гигант възнамерява да продължи да обединява своите локални и облачни платформи, така че потребителите да могат безпроблемно да превключват между операционната система Windows 11 и Windows 365, докато работят, стана ясно от виртуално събитие на компанията.

Публикувано 06 Апр, 2022 - 10:34 Още... 'Облачният Windows 365 ще се ползва и офлайн' (765 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Бош ще обучава студенти от ТУ-София по изкуствен интелект
Bosch новини Бош Инженеринг Център София (ИЦС) ще участва активно в учебния процес на новата мултидисциплинарна бакалавърска програма по “Интелигентни системи и изкуствен интелект” – съвместен проект на Машинно-Технологичния Факултет и Факултета по приложна математика и информатика към Технически университет – София.

Експерти от Центъра ще обучават студентите в специално създадения практически модул в IV курс с фокус „Интелигентни технологии за автомобилната индустрия”. В допълнение, ИЦС ще подпомогне осигуряването на необходимата обучителна среда и ще оборудва изцяло високотехнологична лаборатория на територията на Машинно-технологичния факултет.

    12345678910111213141516172737475767778797107   >
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.