Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 74 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

    12345678910111213141516172737475767778797107   >

Software: Mozilla критикува новите правила на Apple за браузърите в ЕС
Mozilla новини Следвайки буквата на Закона за цифровите пазари (DMA) на Европейския съюз, Apple направи промени в политиката си за браузърите в платформата iOS. Тези нововъведения, макар и на пръв поглед да изглеждат прогресивни, предизвикаха остра критика от Mozilla, разработчик на Firefox. Новите правила на Apple е по-вероятно да създадат пречки за разработчиците, отколкото да насърчат конкуренцията, смята говорителят на Mozilla – Дамиано ДеМонте.

В контекста на съответствието с DMA, Apple даде възможност на браузъри като Firefox да използват собствени енджини в iOS. Въпреки очевидната привлекателност на този ход, ДеМонте е разочарован. „Макар че все още оценяваме техническите подробности, ние сме разочаровани от плана на Apple да ограничи използването на BrowserEngineKit изключително до специфични за ЕС приложения”, каза той в интервю за The Verge.

Software: Microsoft добавя поддръжка за 3D срещи в Teams
Microsoft новини Миналата година Microsoft интегрира услугата за сътрудничество Teams със своята платформа за смесена реалност Mesh, за да позволи на клиентите да хостват 3D срещи във виртуални пространства, включително без използване на VR очила. Сега тази функция напуска етапа на предварителен достъп и скоро ще стане налична за всички бизнес потребители на услугата.

Интеграцията на Mesh в Teams много прилича на корпоративната версия на AltspaceVR, социалната платформа за виртуална реалност, която Microsoft купи през 2017 г. и затвори преди около година, отбелязва The Verge. Не е трудно да си представим, че най-доброто изживяване с Mesh се постига с помощта на VR очила, но платформата в момента поддържа само устройства Meta Quest, така че изборът на съвместими хедсети е ограничен.

Публикувано 27 Яну, 2024 - 11:05 Още... 'Microsoft добавя поддръжка за 3D срещи в Teams' (674 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 11 работи и на Apple компютри с M3 процесор
Microsoft новини Наскоро Microsoft официално обяви поддръжка за Windows 11 на Apple компютри с процесори от семейството M3, разширявайки границите на съвместимост между двете платформи.

Новата функционалност е възможна благодарение на Parallels Desktop, популярно решение за виртуализация, предназначено специално за потребители на Mac, които искат да интегрират Windows 11 в своята работна среда.

Публикувано 23 Яну, 2024 - 11:42 Още... 'Windows 11 работи и на Apple компютри с M3 процесор' (1041 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Huawei прави HarmonyOS напълно независима от Android
Huawei новини Производителят на смарт устройства Huawei възнамерява напълно да се отърве от следите на Android в своята мобилна платформа HarmonyOS. Следващата версия HarmonyOS NEXT ще стане напълно независима операционна система, без нито един ред код на Android в „долния слой”, според източници от индустрията.

На 18 януари Huawei ще бъде домакин на голямо събитие в Китай, по време на което ще представи ново поколение на операционната система HarmonyOS. Известна засега като HarmonyOS NEXT, платформата ще бъде напълно независима от Android, съобщи My Drivers.

Публикувано 05 Яну, 2024 - 14:36 Още... 'Huawei прави HarmonyOS напълно независима от Android' (915 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android получава важна функция за батерията
Android новини Операционната система Android ще се сдобие с практична функция, свързана със състоянието на батерията на мобилното устройство. По-конкретно, Google планира да интегрира в платформата индикатор за здравето на батерията.

Тази иновация ще бъде важна стъпка в подобряване на потребителското изживяване, подобно на съществуващата подобна функция в смартфоните на Apple. Досега притежателите на Android устройства трябваше да прибягват до приложения от трети страни или да въвеждат специални команди, за да проверят състоянието на батерията.

Публикувано 22 Дек, 2023 - 10:06 Още... 'Android получава важна функция за батерията' (730 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: AMD обяви първи по рода си конкурс за AI разработчици
AMD новини Иновациите, свързани с изкуствения интелект, доведоха до появата на вълна от интелигентни и ефективни приложения. Допълнителен тласък на това развитие дава AMD – компанията обяви първо по рода си състезание за разработчици на AI решения с нейни технологии.

Ентусиастите в това ново направление на ИТ индустрията са изправени пред предизвикателството да създават иновативни AI приложения за използване в центрове за данни, работни станции и лаптопи, игри, роботика и др. Разработчиците могат да избират от три различни категории:

Публикувано 08 Дек, 2023 - 09:04 Още... 'AMD обяви първи по рода си конкурс за AI разработчици' (1065 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 12 се очаква през юни 2024, пълен с AI
Microsoft новини От известно време източници от РС индустрията говорят все по-често за новата операционна система Windows 12. Според информации, които Microsoft все още не е потвърдила, следващата версия на най-популярната десктоп платформа ще се появи през 2024 година.

Тайванските производители на компютри са уверени: Windows 12 ще излезе през юни 2024 г. и ще бъде пълна с изкуствен интелект. Източниците, на които се позовава PC World, цитират изказвания на шефа на Acer и контрактния производител Quanta.

Публикувано 04 Дек, 2023 - 13:14 Още... 'Windows 12 се очаква през юни 2024, пълен с AI' (969 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Процесор с много ядра „счупи” Linux
Linux новини Оказа се, че Linux има ограничение за броя на поддържаните ядра в процесора. Производителят на сървърни процесори Ampere доказа, че операционната система с отворен код се срива, ако я пуснете на система с два процесора с по 192 ядра всеки. Кръпката вече е готова, но разработчиците не бързат да я интегрират в ядрото на Linux.

Компанията Ampere е основана от бивш президент на Intel и разработва високопроизводителни Arm процесори за сървъри, центрове за данни и системи за съхранение. Експертите на Ampere установиха, че Linux започва да се срива, ако я инсталирате на система с два 192-ядрени чипа (многопроцесорните конфигурации не са рядкост в сървърния сегмент). Общо 384 ядра са твърде много за Linux; операционната система на сегашния си етап на развитие може да се справи само с 256 ядра, отбелязва Phoronix в публикация по темата.

Публикувано 01 Дек, 2023 - 12:38 Още... 'Процесор с много ядра „счупи” Linux' (607 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Последните инсталационни дискове за macOS вече официално са в миналото
Apple новини Някога, в едно далечно минало, не съществуваше високоскоростната интернет връзка, която винаги да използвате за TikTok и какво ли още не. Тогава, когато трябваше да инсталираме Mac OS, използвахме нещо, наречено оптичен диск, на който беше записана програмата.

Е, както ClassicII_MrMac в X (бивш Twitter) се изрази перфектно: "Днес е тъжен ден". Това е така, защото Apple вече не продава инсталационни дискове за OS X Lion 10.7 и Mountain Lion 10.8.

Software: Подобрение в Android 14 прави системата по-бърза
Android новини Google направи подобрения в Android 14, благодарение на които най-популярната мобилна платформа става по-производителна, а в допълнение нараства и животът на батерията.

Разработчиците са променили механизмите за разпределение на натоварванията на процесора и RAM паметта, което трябва да има благоприятен ефект върху производителността на устройството и живота на батерията, пояснява вицепрезидентът на Google – Дейв Бърк, отговорен за развитието на Android.

Публикувано 27 Окт, 2023 - 10:49 Още... 'Подобрение в Android 14 прави системата по-бърза' (1260 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12345678910111213141516172737475767778797107   >
pinterest vkontakte instagram tiktokCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh