Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 106 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

    12345678910111213141516172737475767778797107   >

Software: Microsoft пусна инструмент за възстановяване на Windows компютрите
Microsoft новини Microsoft пусна официален инструмент за възстановяване на Windows компютрите, засегнати бъгавата актуализация на софтуера за сигурност CrowdStrike, която причини глобален срив на ИТ системите.

Проблемът засегна повече от 8,5 милиона Windows компютри по целия свят, което е под 1% от всички активни инсталации, според официална информация от Microsoft, и парализира критична инфраструктура.

Software: Huawei се готви да пусне убиец на Windows
Huawei новини Китайският технологичен гигант Huawei е готов да пусне десктоп версия на своята операционна система HarmonyOS. Тя е създадена от самото начало като екосистемна платформа и още в деня на анонса Huawei заяви, че ще я научи да работи на настолни компютри и лаптопи.

От пускането на HarmonyOS изминаха почти пет години, но десктоп версия на платформата няма. Персоналните компютри все още се доминират от Windows. Това обаче скоро може да се промени. HarmonyOS е базирана на Android, но Huawei се стреми да се откъсне от това наследство.

Публикувано 19 Юли, 2024 - 17:58 Още... 'Huawei се готви да пусне убиец на Windows' (574 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Apple одобри първия Windows емулатор за iOS
Apple новини Потребителите на iPhone и други устройства на Apple ще могат да пускат на тях класически Windows софтуер и компютърни игри, благодарение на PC емулатор за мобилните платформи на компанията.

В края на миналата седмица Apple одобри емулатора UTM SE за iOS, iPadOS и visionOS, който позволява на потребителите да стартират класически софтуер и компютърни игри на iPhone, iPad и Vision Pro. По-рано компанията отказа да одобри емулатора, поради някои недостатъци, отбелязва The Verge.

Публикувано 15 Юли, 2024 - 14:38 Още... 'Apple одобри първия Windows емулатор за iOS' (883 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Intel планира солидни печалби от софтуер
Intel новини Intel възнамерява да генерира до 1 милиард долара кумулативни продажби на софтуер до края на 2027 г., предлагайки на клиентите различни видове абонаменти, стана ясно от изявление на техническия директор Грег Лавендър пред Ройтерс.

Американският чипмейкър полага сериозни усилия за напредък в софтуера с отворен код за нуждите на изкуствения интелект. Освен това Intel ще предложи на разработчиците на софтуер абонамент за своите облачни услуги.

Публикувано 14 Юли, 2024 - 13:42 Още... 'Intel планира солидни печалби от софтуер' (865 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Huawei създаде собствен език за програмиране
Huawei новини В стремежа си да постигне технологична независимост, Huawei разработи собствен език за програмиране. Cangjie, обявен на конференцията за разработчици HDC 2024, е език от ново поколение за интелигентни приложения във всички сценарии.

Huawei твърди, че Cangjie предлага „вродена интелигентност, естествена поддръжка за „всички сценарии”, висока производителност и силна сигурност”. Езикът се интегрира с екосистемата на фирмената платформа HarmonyOS и осигурява удобно за потребителя изживяване при разработка, допълват от компанията.

Публикувано 24 Юни, 2024 - 12:45 Още... 'Huawei създаде собствен език за програмиране' (913 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Голяма актуализация на Windows 11 излиза първо за Arm компютри
Microsoft новини Голямата актуализация на Windows 11 24H2 вече е официално достъпна за персоналните компютри, но… само за такива с Arm процесори Snapdragon X Plus и X Elite. Това става ясно от нов документ за поддръжка на Microsoft, който изяснява, че Windows 11 24H2 е налична за нова категория компютри Copilot+.

Актуализацията 24H2 все още не е достъпна за повечето потребители на Windows 11, които използват x86 процесори на Intel и AMD и техните компютри не са от новата категория Copilot+. В бележка Microsoft подчертава: “Важно: Windows 11 версия 24H2 е достъпна само за компютри Copilot+”.

Software: Android получава три функции за защита от кражба
Android новини Google позволи на избрани потребители да тестват нови функции за откриване на откраднати Android устройства. Тя бяха обявени на скорошната конференция за разработчици Google I/O, а сега потребители от Бразилия могат да се регистрират, за да ги тестват.

Използвайки сензори и модели в устройството, Android може да открие, че телефонът е грабнат от ръката ви и крадецът тича, кара велосипед или бяга с него. В този случай Theft Detection Lock просто ще заключи телефона ви.

Публикувано 14 Юни, 2024 - 10:43 Още... 'Android получава три функции за защита от кражба' (516 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Chrome OS ще изпълнява и Windows приложения
Google новини Операционната система Chrome OS на Google ще се сдобие с поддръжка на приложения за Windows. Това ще позволи на потребителите да купуват и използват евтини хромбуци (лаптопи) или хромбокс (неттоп) устройства, без да страдат от липсата на необходимите програми на тях.

Google също развива отделна операционна система Chrome OS Flex, предназначена за инсталиране на стари компютри, които вече не могат да работят със съвременните операционни системи Windows. Към момента обаче не е ясно дали Google ще вгради поддръжка за Windows приложения и в Chrome OS Flex. Наличието на такава поддръжка ще позволи на собствениците на стари компютри да продължат да ги използват.

Публикувано 07 Юни, 2024 - 09:00 Още... 'Chrome OS ще изпълнява и Windows приложения' (633 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android 15 споделя аудио към множество устройства
Android новини Ако пътувате с приятели или семейството, споделянето на аудио може да бъде предизвикателство. Независимо дали става въпрос за филм или плейлист, текущите Bluetooth ограничения свеждат стрийминга до едно устройство. За щастие, стандартът Bluetooth LE Audio и неговата функция Auracast предлагат решение на този проблем.

Auracast позволява излъчване на аудио към множество близки устройства чрез Bluetooth Low Energy. За разлика от традиционния Bluetooth, Auracast не изисква сдвояване между източник и приемащи устройства. Представете си смартфонът да действа като мини радио кула, предаваща аудио поток, който други устройства могат да уловят.

Публикувано 02 Май, 2024 - 10:34 Още... 'Android 15 споделя аудио към множество устройства' (677 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Излиза платен Chrome с AI функции за бизнес потребители
Google новини Интернет гигантът Google предложи платена версия на браузъра Chrome, от която могат да се възползват корпоративните потребители, за да получат допълнителни AI функции за сигурност. Потребителската версия на най-популярния браузър в света остава безплатна.

Новото издание Chrome Enterprise Premium има вграден изкуствен интелект, който е отговорен за повишаване нивото на сигурност на браузъра и това всъщност е единствената забележителна разлика между него и обикновения Chrome.

Публикувано 12 Апр, 2024 - 10:07 Още... 'Излиза платен Chrome с AI функции за бизнес потребители' (765 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12345678910111213141516172737475767778797107   >
pinterest vkontakte instagram tiktok threadsCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh