Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 67 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108   >

Software: Android 11 започва да блокира достъпа до някои Wi-Fi мрежи
Android новини Мобилната операционна система Android 11 вече няма да позволява на смартфоните под нейно управление да се свързват с някои корпоративни Wi-Fi мрежи, става ясно от публикации в специализирани сайтове.

Промяната е засечена от потребители на Google Pixel след актуализацията на сигурността от декември 2020 г. Това не е грешка, а по-скоро умишлена промяна, която Google въвежда в Android 11, и ще обхване всички смартфони, които ще получат актуализацията, съобщи XDA-Developers.

Публикувано 05 Яну, 2021 - 09:52 Още... 'Android 11 започва да блокира достъпа до някои Wi-Fi мрежи' (1214 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Adobe Flash без поддръжка от 01.01.2021
Adobe новини Легендарната флаш технология на Adobe отива окончателно в историята. От днес разработчикът прекратява поддръжката на своя продукт, който беляза цяла ера в уеб дизайна.

Въпреки че Adobe няма да блокира Flash съдържание до 12 януари, основните браузъри ще го изключат от днес, а Microsoft ще го блокира в повечето версии на Windows. „Свърши се”, коментира края на една епоха в уеб разработките The Verge.

Публикувано 02 Яну, 2021 - 11:57 Още... 'Adobe Flash без поддръжка от 01.01.2021' (727 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Hard Disk Validator – възстановява лоши сектори на твърдия диск
Hesup новини Когато копирате нещо на твърдия диск, се генерира контролна сума за всеки блок и тя винаги трябва да съвпада с данните, съхранявани в определен сектор. В случай, че това не е така, ще се окажете с развален сектор, който е недостъпен и неизползваем.

Hard Disk Validator е помощна програма с отворен код, която сканира диска в търсене на развалени сектори и презаписва съхранените данни, като по този начин секторът може да бъде използван отново. Програмата е много проста за използване и напълно преносима, т.е. може да се ползва от флашка на различни компютри.

Software: JavaScript на 25: Езикът, който кара „светът да се върти”
Hesup новини Езикът за програмиране JavaScript се появи преди 25 години и за четвърт век съществуване се превърна в един от най-важните компоненти на уеб и браузърните приложения, които използваме днес.

Въздействието на JavaScript върху мрежата не може да бъде занижено. Това е езикът на преход към „фронт-енд” разработки. Технологичните гиганти застанаха с цялата си мощ зад него. Освен V8 на Google, има проекти с отворен код като React от Facebook и Angular от Google, които помагат за разпространение на уеб приложенията в смартфони и настолни компютри. Microsoft създаде TypeScript – супер набор от JavaScript с по-силна система от незадължителни типове за разработчици, която се компилира в JavaScript, когато се изпълнява в браузъра.

Публикувано 08 Дек, 2020 - 13:50 Още... 'JavaScript на 25: Езикът, който кара „светът да се върти”' (991 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: ALLPlayer – модерен мултимедиен плейър
Hesup новини Приложението ALLPlayer се явява модерен мултимедиен плейър, който асистира на потребителя при възпроизвеждане на видео и музика, DVD и URL-и, с поддръжка на интелигентни субтитри. Плейърът дава възможност за търсене на подходящи субтитри в интернет и освен това предлага опция за тяхното приспособяване към скоростта на четене на потребителя.

ALLPlayer има опростен, минималистичен интерфейс, с няколко бутона и контроли за управление на плейбека – пускане, пауза, стоп и бързо превъртане, както и с панел за разглеждане на видео потока. Може да отваря всички популярни медийни формати, DVD, аудио CD, анимирани GIF и специални линкове.

Публикувано 29 Ное, 2020 - 14:22 Още... 'ALLPlayer – модерен мултимедиен плейър' (661 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Google удължава живота на Android смартфоните
Google новини Google е на път да реши проблема с кратката поддръжка на смартфоните под управление на Android. Новата технология Project Mainline ще позволи на потребителите да получават актуализации на операционната система за много по-дълъг период отколкото сега.

Версия Android 12 ще промени подхода за актуализиране на операционната система, става ясно от публикация в специализирания портал XDA Developers. Модулът Android Runtime (ART) ще бъде заменен с обновяващия се Mainline, в резултат на което потребителите ще могат да изтеглят актуализации на Android от Google Play Store.

Публикувано 27 Ное, 2020 - 09:12 Още... 'Google удължава живота на Android смартфоните' (842 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Google работи по интересна функция в Android 12
Google новини Миналата година Apple добави поддръжка на Ultra Wideband в своите iPhone устройства, без да обясни защо е необходимо това. По-късно технологията се появи в смартфоните Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra. Но ето, че Google е решил да внедри поддръжка на Ultra Wideband в Android.

Защо е важна тази технология и какво могат да очакват потребителите? Ultra Wideband е свръхшироколентова технология с малък обхват. Може да се използва за предаване на данни и геолокация в затворени пространства, поради което някои я определят като локален GPS с ниска консумация на енергия.

Публикувано 14 Ное, 2020 - 11:59 Още... 'Google работи по интересна функция в Android 12' (1132 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Актуализация на Windows 10 премахва Adobe Flash
Microsoft новини Незадължителна актуализация на Windows 10 отваря пътя за окончателната „смърт” на Flash, която според плановете на всички разработчици на софтуер ще настъпи през 2021 година.

Ъпдейтът под номер KB4577586 премахва Adobe Flash от Windows 10 и предотвратява повторното инсталиране на плейъра. По-конкретно, премахва се само Flash версията, включена в Windows 10, а не самостоятелните версии, които потребителите са инсталирали сами, нито Flash от Microsoft Edge или други браузъри, уточнява Engadget.

Публикувано 29 Окт, 2020 - 09:24 Още... 'Актуализация на Windows 10 премахва Adobe Flash' (974 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Photoshop интегрира още функции и започва битка с deepfake
Adobe новини От Adobe обявиха, че въвеждат няколко нови филтри, които да помагат на дизайнерите с техните работни задачи. Един от тях ще е Skin Smoothing и както можете да се досетите от името – ще замества множеството операции, които трябваше да бъдат извършени за да се постигне съвършената кожа. За да е тя и идеално гримирана, ще се включи на помощ и филтъра Makeup Transfer.

Smart Portrait е все още на beta фаза, но чрез него ще могат да бъдат нагласяни с по-голяма лекота различни емоции, да се коригира възрастта, посоката на погледа и др.

Публикувано 27 Окт, 2020 - 09:02 Още... 'Photoshop интегрира още функции и започва битка с deepfake' (1248 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Google затяга контрола върху сигурността на Android софтуера
Google новини Google обяви нови инициатива, насочена към повишаване на сигурността на Android устройствата чрез откриване на уязвимости в софтуера, доставян от различните производители на смартфони и таблети.

Новата програма се нарича Android Partner Vulnerability Initiative (APVI). Екипът на Google за сигурност и поверителност на Android ще разследва и открива недостатъци в софтуера на различните OEM производители на устройства.

<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108   >
pinterest vkontakte instagram tiktokCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh