Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 94 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

<   123456789101112131415161718192939495969798999109   >

Software: Microsoft блокира активацията на Windows 11 с ключове от Windows 7 и 8
Microsoft новини Microsoft затвори още една вратичка за безплатно активиране на Windows 11 – чрез ключове за по-старите операционни системи Windows 7 и Windows 8. Тази опция все още може да сработи с някои неактуални версии на Windows 11, но не и в новите.

Досега потребителите можеха да активират безплатно Windows 11 и 10 с помощта на валидни ключове за Windows 7, Windows 8 и 8.1. Тази „традиция” датира от 2015 г., когато Microsoft пусна Windows 10 с едногодишен период на безплатно обновяване.

Software: Paint тихомълком се превръща във Photoshop
Microsoft новини Microsoft изглежда иска да превърне безплатен инструмент, познат от Windows – програмата за рисуване Paint – в аналог на професионален графичен редактор като Photoshop. Потребителите са възхитени от нова функция на приложението.

Paint, считан за прекалено прост графичен редактор, се сдоби с важна функция, налична във Photoshop – премахване на фона от изображение. Инструментът работи според очакванията, въпреки че е в етап на тестване. Наблюдателите на пазара не се съмняват, че такова полезно нововъведение значително ще увеличи популярността на Paint сред потребителите, тъй като това е безплатен редактор, за разлика от Photoshop и неговите аналози.

Публикувано 11 Сеп, 2023 - 11:18 Още... 'Paint тихомълком се превръща във Photoshop' (2720 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Задава се HarmonyOS алтернатива на Windows
Huawei новини Усилията на Huawei да наложи собствена операционна система за мобилни устройства и компютри вече дават видими резултати. След като успя да замени Android в своите смартфони с HarmonyOS, сега компанията подготвя версия на платформата за персонални компютри.

Според източници от китайската индустрия, HarmonyOS за PC ще се появи през следващата година, влизайки в ролята на алтернатива на Windows – най-популярната операционна система за компютри към момента.

Публикувано 04 Сеп, 2023 - 16:10 Още... 'Задава се HarmonyOS алтернатива на Windows' (649 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Браузърът Chrome ще чете уеб страници на глас
Google новини Нова функция в най-популярния браузър Chrome ще осигури комфорт за хората, които предпочитат да възприемат информацията със слуха си вместо да четат. Технология за преобразуване на текст в говор в режим на четене в Chrome се появи в предварителна десктоп версия на браузъра.

Google експериментира с технология в Chrome, която позволява на браузъра да чете отворени страници на глас, съобщи The Verge в публикация за нововъведението. Функцията за преобразуване на текст в говор в режим на четене е забелязана от потребител на социалната мрежа X с псевдоним Leopeva64 в предварителна версия Chrome Canary.

Публикувано 27 Авг, 2023 - 11:00 Още... 'Браузърът Chrome ще чете уеб страници на глас' (601 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Вграденият антивирус в Windows открива и блокира пиратски активации
Microsoft новини Microsoft пусна актуализация на вградения антивирус в операционните системи Windows. Обновеното приложение Microsoft Defender вече открива и блокира пиратски активации на Windows 10 и Windows 11.

Актуализацията под номер 1.395.318.0 за Windows 10 и Windows 11 добавя откриване на различни троянски коне, рансъмуер и задни вратички, а също така прави „критични“ корекции на производителността, които ще подобрят бързодействието на компютъра, съобщи Neowin.

Software: Квантови компютри ще пазят ключовете за криптиране в Chrome
Google новини Google интегрира алгоритми за криптиране в браузъра Chrome, защитени срещу атаки с помощта на квантови компютри. Новата функционалност е внедрена във версия 116 на браузъра, която ще стане масово достъпна от днес 15 август.

Става въпрос за въвеждане на хибриден механизъм за капсулиране на ключове (KEM) за защита на процеса на установяване на защитена TLS връзка при използване на браузъра Chrome, поясни The Register.

Software: Гласовият асистент Cortana отпада от Windows 11
Microsoft новини Microsoft прекратява поддръжката на гласовия асистент Cortana в операционната система Windows 11. В новата версия на платформата, достъпна чрез Dev каналите за участниците в програмата Insider, гласовият асистент вече е деактивиран.

В допълнение, някои потребители, които са получили актуализации на приложението Microsoft Store за стабилни версии на Windows 11, също съобщават, че Cortana не работи след обновяването.

Публикувано 07 Авг, 2023 - 10:31 Още... 'Гласовият асистент Cortana отпада от Windows 11' (677 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Photoshop усвоява все повече изкуствения интелект
Adobe новини Наскоро Adobe интегрира AI инструмент в бета версия на своя графичен редактор Photoshop, който позволява на потребителите да мащабират изображения, да добавят и премахват обекти с помощта на текстови команди. Сега разработчиците добавиха нови функции с пускане на универсалния инструмент Generative Expand, който вече е достъпен за членовете на бета програмата на Photoshop.

Новият инструмент е полезен при извършване на различни действия с Photoshop. С него можете, например, да разширите обработеното изображение със или без текстова подсказка, за да създадете продължение на сцената. Достатъчно е да изберете област до или около изображението, което ще бъде обработено, а AI инструментът ще генерира останалото, отбелязва 9to5Mac.

Публикувано 31 Юли, 2023 - 09:39 Още... 'Photoshop усвоява все повече изкуствения интелект' (708 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Официален ChatGPT за Android излиза следващата седмица
Android новини Платформата с изкуствен интелект ChatGPT продължава да бъде във фокуса на вниманието на ИТ общността, макар и с някои провали. AI чатботът се появи в края на ноември, но официалното приложение за iPhone излезе чак през май, а сега е ред и на версията за Android.

Разработчикът OpenAI съобщи в Twitter, че ще пусне официалното приложение ChatGPT за Android следващата седмица. Точна дата не се посочва, но в съобщението има връзка към страница на приложението в Google Play, където е организиран списък с чакащи да го изтеглят веднага щом стане достъпно.

Публикувано 25 Юли, 2023 - 09:58 Още... 'Официален ChatGPT за Android излиза следващата седмица' (776 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: 9 нови функционалности в системите на НЗОК за една година
Hesup новини „Информационно обслужване“ АД е надградило или реализирало девет нови функционалности в системите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) през 2022 година, които автоматизират основни процеси в дейността на касата, стана ясно от приетия от Министерския съвет годишен отчет на дейността на НЗОК за 2022 г.

През изминалата година са надградени информационните системи на касата във връзка с автоматизирането на процесите по отпускане, отчитане, контрол и заплащане на помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия, предназначени за хора с увреждания.

<   123456789101112131415161718192939495969798999109   >
pinterest vkontakte instagram tiktok threadsCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh