Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 46 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

<   123456789101112131415161718192939495969798999109   >

Software: Huawei подобрява HarmonyOS с версия 3.0
Huawei новини Huawei обновява своята мобилна операционна система HarmonyOS до версия 3.0. Актуализацията засяга почти всички функции на системата, както външната обвивка, така и скритите от очите алгоритми за сигурност.

Harmony OS е заместител на Android за смартфони и други умни устройства на Huawei. Компанията пусна платформата през август 2019 г., почти веднага след като Google затвори достъпа ѝ до услугите си, вкл. YouTube, Gmail и др.

Публикувано 29 Юли, 2022 - 15:47 Още... 'Huawei подобрява HarmonyOS с версия 3.0' (1102 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft пусна ъпдейт за Windows 98 след 19 години
Microsoft новини Повечето от нас, които се намираме тук, на Земята, едва ли очакват да чуят, че Microsoft е пуснала ъпдейт за някоя от старите версии на операционните си системи, още повече, когато става дума за такава, чиято поддръжка е прекратена преди 19 години, предвид факта, че софтуерният гигант съвсем наскоро обяви, че планира прекратяването на поддръжката на Windows 8.1.

Въпреки това обаче не трябва да забравяме едно изключение – компанията пуска, макар и изключително рядко, софтуерни обновления за остарелите си операционни системи за някои от най-специалните си клиенти, какъвто е Европейската космическа агенция.

Публикувано 29 Юни, 2022 - 09:59 Още... 'Microsoft пусна ъпдейт за Windows 98 след 19 години' (1064 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft пусна кросплатформен Defender Antivirus
Microsoft новини Microsoft пусна ново кросплатформено приложение за киберсигурност Defender Antivirus, насочено към крайните потребители. Антивирусът се отличава с опростен контролен панел и защитава всички потребителски устройства от киберзаплахи наведнъж.

От днес Defender Antivirus е достъпен за абонатите на Microsoft 365 Personal и Microsoft 365 Family, които използват устройства с Windows, macOS, iOS и Android за взаимодействие с облачната услуга. В зависимост от устройството възможностите на приложението може да се различават.

Публикувано 18 Юни, 2022 - 11:11 Още... 'Microsoft пусна кросплатформен Defender Antivirus' (759 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Mozilla ще предлага офлайн преводач
Mozilla новини Mozilla продължава да има силното желание да ви убеди, че е един от най-готините браузъри, като поредното нововъведение може и да успее най-накрая да ви изкуши. Компанията обяви, че добавя към Firefox нов инструмент за преводи, но вместо на облачна обработка той ще разчита на процес, базиран на машинно обучение - или по-просто казано - ще може да работи офлайн.

Инструментът за превод, наречен Firefox Translations, вече е наличен за инсталиране и при първоначалните настройки ще му се наложи да изтегли подобрени модели, ако е необходимо, но действителната работа по превода се извършва от вашия компютър, а не в център за данни на хиляди километри разстояние. Идеята, че хората ще могат да превеждат текст, докато не са онлайн, всъщност не е толкова водеща. Mozilla по-скоро целят да намалят крайната зависимост от доставчици на облачни услуги и потенциалните им нерегламентирани мотиви.

Публикувано 07 Юни, 2022 - 09:18 Още... 'Mozilla ще предлага офлайн преводач' (510 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android малуер краде пароли от 500 различни приложения
Android новини Изследователи по киберсигурност от Cyble и ESET наскоро откриха, че версия 2.0 на ERMAC се рекламира в тъмната мрежа за месечен абонамент от 5000 долара (в сравнение с 3000 долара на месец за по-ранната версия).

Скокът в цената на абонамента не се дължи само на инфлацията - това се дължи и на версия 2.0, която идва с много повече функции. Вече е в състояние да краде потребителски имена, пароли и други чувствителни данни от 467 приложения спрямо предишните 378.

Публикувано 01 Юни, 2022 - 10:16 Още... 'Android малуер краде пароли от 500 различни приложения' (1056 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft вгражда безплатен VPN в браузъра Edge
Microsoft новини Microsoft, по примера на Apple и Google, също реши да предложи на своите потребители VPN услуга – тя ще бъде достъпна безплатно за всички, които ползват браузъра Edge.

Новата услуга се нарича Microsoft Edge Secure Network, а неин доставчик е Cloudflare, става ясно от страницата за поддръжка. Както при функцията iCloud Private Relay на Apple, Microsoft не нарича нововъведението си VPN услуга, въпреки че предлага същата функционалност.

Публикувано 02 Май, 2022 - 12:39 Още... 'Microsoft вгражда безплатен VPN в браузъра Edge' (657 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android 13 може да донесе по-висока производителност за мобилните игри
Android новини Геймърите, ползващи Android, може да очакват приятна изненада с Android 13, според новооткрития код в Android 13 Developer Preview.

Според него, последният преглед включва нов метод в GameManager API. Новият метод, наречен setGameState, ще позволи на играта да предаде на платформата своето състояние и дали в момента зарежда нещо. Това от своя страна може да помогне за ускоряване на зареждането на играта, като приоритизира използването на процесора и предлага по-добра цялостна производителност.

Software: Облачният Windows 365 ще се ползва и офлайн
Microsoft новини Microsoft обяви планове за по-нататъшно интегриране на операционната система Windows 11 с облачната услуга Windows 365, която позволява на клиентите да използват виртуални десктопи.

Софтуерният гигант възнамерява да продължи да обединява своите локални и облачни платформи, така че потребителите да могат безпроблемно да превключват между операционната система Windows 11 и Windows 365, докато работят, стана ясно от виртуално събитие на компанията.

Публикувано 06 Апр, 2022 - 10:34 Още... 'Облачният Windows 365 ще се ползва и офлайн' (765 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Бош ще обучава студенти от ТУ-София по изкуствен интелект
Bosch новини Бош Инженеринг Център София (ИЦС) ще участва активно в учебния процес на новата мултидисциплинарна бакалавърска програма по “Интелигентни системи и изкуствен интелект” – съвместен проект на Машинно-Технологичния Факултет и Факултета по приложна математика и информатика към Технически университет – София.

Експерти от Центъра ще обучават студентите в специално създадения практически модул в IV курс с фокус „Интелигентни технологии за автомобилната индустрия”. В допълнение, ИЦС ще подпомогне осигуряването на необходимата обучителна среда и ще оборудва изцяло високотехнологична лаборатория на територията на Машинно-технологичния факултет.

Software: Chrome изпревари Safari по бързодействие на Mac компютри
Google новини Последната версия на Chrome е най-бързият браузър за Mac компютри с процесор M1 на Apple, съобщиха от проекта Chromium. Става въпрос за новата версия M99 на най-популярния браузър в света.

В бенчмарка Speedometer, разработен от екипа на Apple WebKit, браузърът Chrome постига рекордните 300 точки. Този тест симулира работещи уеб приложения с различни технологии за тестване на отзивчивостта на браузъра.

Публикувано 08 Мар, 2022 - 16:18 Още... 'Chrome изпревари Safari по бързодействие на Mac компютри' (703 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   123456789101112131415161718192939495969798999109   >
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.