Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 54 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

<   111212223242526272829303132333435363738394041424344455565758595105   >

Software: Microsoft настоява агресивно за ъпгрейд до Windows 10
Microsoft новини Windows 10 вече е инсталирана на всяко десето съвместимо устройство, а анализаторите прогнозират, че новата ОС върви по стъпките на Windows XP и Windows 7 и скоро ще стане най-популярната десктоп платформа в света.

На този фон Microsoft изисква агресивно от потребителите да обновят системите си до версия 10. Както е известно, ъпгрейдът от легални версии на Windows 7 и Windows 8 е напълно безплатен до края на юли 2016 г., но много потребители не бързат с обновлението.

Публикувано 17 Дек, 2015 - 16:33 Още... 'Microsoft настоява агресивно за ъпгрейд до Windows 10' (701 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android N ще поддържа много прозорци
Android новини В следващата версия на Android, известна с кодово име Android N, Google ще добави пълноценна поддръжка на много прозорци, т.е. възможност за отваряне на две приложения едно до друго и работа с тях.

Работата по новата функционалност върви на пълен ход, съобщи в Reddit един от участниците в екипа, ангажиран с таблета Pixel C. Друга новост е, че всички бъдещи устройства на Google – Nexus 6P и 5X, Chromebook Pixel и Pixel C – ще имат порт USB-C.

Публикувано 14 Дек, 2015 - 18:21 Още... 'Android N ще поддържа много прозорци' (613 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Apple TV вече предлага над 2600 приложения
Apple новини Новият стрийминг сет топ бокс Apple TV вече може да се похвали с над 2600 приложения, специално разработени за него.

Според проучване на appFigures операционната система tvOS много скоро може да стане най-популярната платформа за разработчици на сет топ бокс приложения.

Публикувано 11 Дек, 2015 - 21:55 Още... 'Apple TV вече предлага над 2600 приложения' (248 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Firefox спира рекламата на начална страница
Mozilla новини Mozilla реши да се откаже от публикуването на контекстна реклама (Suggested Tiles) на началната страница на браузъра Firefox, съобщи Дарън Херман, вицепрезидент на компанията.

Промяната влиза в сила от версия 40 на Firefox. Показването на реклама на стартовата страница на браузъра е експеримент, който целеше да провери възможностите за достъп до различно съдържание, според интересите на потребителя и без да се нарушава неговата конфиденциалност.

Публикувано 06 Дек, 2015 - 11:14 Още... 'Firefox спира рекламата на начална страница' (475 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Samsung пусна браузър за виртуална реалност
Samsung новини Samsung пусна уеб браузър оптимизиран за фирмените шлемове за виртуална реалност Gear VR. Приложението Samsung Internet for Gear VR дава на потребителите интуитивна навигация за търсене в интернет и гледане на онлайн съдържание.

С помощта на специалния браузър потребителите могат да гледат онлайн видео без предварително да го зареждат на смартфона. Приложението поддържа стрийминг на обикновено видео (HTML5), сферични панорами (360°) и триизмерно видео (3D).

Публикувано 04 Дек, 2015 - 09:37 Още... 'Samsung пусна браузър за виртуална реалност' (630 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Adobe пенсионира Flash Professional
Adobe новини Adobe прекратява пускането на нови версии на своя софтуер за създаване на флаш съдържание Flash Professional под същото име, съобщи компанията в блога си. В началото на следващата година разработчикът ще въведе на пазара Animate CC с акцент върху HTML5.

В момента една трета от цялото съдържание, създадено с помощта на Flash Professional, се преобразува във формат HTML5, по данни на Adobe. Новият софтуер Animate CC е ориентиран към работа именно с HTML5, като позволява съхранение на дизайнерските проекти практически във всеки съществуващ формат, вкл. SVG.

Публикувано 02 Дек, 2015 - 16:16 Още... 'Adobe пенсионира Flash Professional' (676 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Dell реорганизира софтуерния си бизнес
Dell новини Dell е в процес на реорганизация на софтуерния си бизнес, който е поверен на подразделението Software Group. Компанията създава нови отдели, съкращава и наема служители.

Досега Software Group обединяваше в себе си три направления – сигурност, управление на информацията и системи за управление. В резултат на промените, отделите стават четири – Systems and Information Management (SIM), Security Solutions, Boomi и Statsoft, съобщи Computer Reseller News (CRN).

Публикувано 27 Ное, 2015 - 12:03 Още... 'Dell реорганизира софтуерния си бизнес' (737 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Нов щам зловреден софтуер за Android е почти невъзможен за премахване
Android новини Понякога компютърните вируси са толкова всеобхватни, че е по-лесно да преинсталирате софтуера на вашия компютър, отколкото да се опитвате да чистите заразените файлове. Но днес най-масовите устройства в света са смартфоните с операционната система Android и логично хакерите насочват своите усилия именно към тази мобилна платформа.

Специалисти от компанията Lookout, които следят за зловреден софтуер в Android са открили, че има засилена тенденция хакерите да крият свотие вируси в популярни приложения, с които тихо получават достъп до телефона ви и се загнездват дълбоко в операционната система. А когато това се случи, вие сте в сериозна беда. Ако не можете да преминете през инсталиране на пресен ROM или внимателно да промените системните файлове, може да е най-лесно просто да замените устройството, защото възстановяване на фабричните настройки няма да свърши работата.

Software: AMD „пенсионира” драйверите Catalyst
AMD новини Наскоро AMD съобщи за сформиране на нова организация в рамките на компанията, с фокус върху вертикалната интеграция на всичко, свързано с графиката. Групата Radeon Technologies обхваща всички важни точки във визуализацията и гейминг индустрията, като DirectX 12 и виртуална реалност, и се ръководи от ветерана и архитекта на графичната индустрия Раджа Кодури.

Целта на екипа е непрекъснато да подобрява параметъра производителност на ват с нови GPU и се грижи за това софтуерът, поддържащ графичните процесори на AMD, да е от световна класа. Първият резултат на Radeon Technologies е обновяването на стратегията за софтуера. Тъй като това е основният начин, по който хората взаимодействат с продуктите на AMD, новият софтуер е с най-висок приоритет в пътните карти на компанията.

Публикувано 04 Ное, 2015 - 10:34 Още... 'AMD „пенсионира” драйверите Catalyst' (736 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Apple окуражава разработчиците да създават по-сигурни приложения
Apple новини Тази седмица Apple обяви, че ще отвори своите криптографски библиотеки за разработчици от трети страни в опит да ги убеди да създават по-сигурни приложения. Разработчиците от трети страни ще имат достъп Security Framework и Общата крипто библиотеки на Apple, които разполагат с код за криптиране, токенизация, сертификати за сигурност, и управление на публични и частни ключове, наред с други протоколи за сигурност.

<   111212223242526272829303132333435363738394041424344455565758595105   >
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.