Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 49 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

<   123456789101112131415161718192030405060708090100   >

Software: Avira Free Security – модерното антивирусно решение
Hesup новини Avira има над 500 милиона потребители по целия свят, и е едно от най-добрите безплатни антивирусни решения. Програмата Avira Free Security, в частност, действа като модерен заместник на основния продукт на компанията от много години.

Avira Free Security нагледно демонстрира какъв трябва да бъде основният антивирусен инструмент. Накратко, програмата следва настоящата тенденция на всеобхватни AV решения, които са фокусирани не само върху сигурността, но и върху защитата на поверителността и подобряването на производителността на компютъра.

Публикувано 24 Фев, 2022 - 09:37 Още... 'Avira Free Security – модерното антивирусно решение' (790 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 11 ще маркира с воден знак старите компютри
Microsoft новини Поредна идея на Microsoft, реализирана Windows 11, цели да стимулира потребителите да си купят нов компютър възможно най-скоро. В операционната система ще се появи специален етикет, който сигнализира, че хардуерът на РС-то е несъвместим с изискванията на Windows 11.

Подготвяното нововъведение е открито от участници в програмата за бета тестване Windows Insider в една от предварителните компилации на Windows 11. Етикетът изглежда като полупрозрачен воден знак – същият, който се появява в долния десен ъгъл на неактивирани копия на операционната система.

Публикувано 23 Фев, 2022 - 17:20 Още... 'Windows 11 ще маркира с воден знак старите компютри' (659 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Как да намалим консумацията на памет в Windows 11
Microsoft новини Консумацията на оперативна памет от Windows и приложенията често е проблем, който влошава производителността на компютъра. За щастие има различни начини, с които потребителите могат да намалят използването на RAM памет от Windows 11, като се деактивират някои от новите функции на системата.

Определени функции и настройки са активирани по подразбиране в Windows 11. При тяхното деактивиране може да се подобри бързодействието на операционната система. Ако имате компютър с малък обем RAM, трябва незабавно да ограничите или деактивирате иконата на Microsoft Teams, която е закрепена към лентата на задачите на новата операционна система, съветва Windows Latest.

Публикувано 07 Фев, 2022 - 09:36 Още... 'Как да намалим консумацията на памет в Windows 11' (1151 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Ъпдейт на Windows 11 задава Edge и Bing по подразбиране
Microsoft новини Microsoft отново направи фирмените си разработки Edge и Bing съответно браузър и търсачка по подразбиране в Windows 11 с пореден ъпдейт на операционната система, алармираха някои от първите потребители на актуализацията.

Наскоро Microsoft започна да разпространява поредната актуализация за Windows 11. Оказа се, че освен редица корекции, инсталирането на ъпдейта променя някои настройки на операционната система, правейки Edge и Bing браузър и търсачка по подразбиране. Това доказват съобщения от потребители, които се появиха на платформата Reddit и в други общности.

Публикувано 25 Яну, 2022 - 11:54 Още... 'Ъпдейт на Windows 11 задава Edge и Bing по подразбиране' (556 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft Safety Scanner – открива и премахва малуер
Microsoft новини Microsoft Safety Scanner се явява инструмент за сигурност – скенер, който открива вируси, шпионски софтуер и потенциално нежелан софтуер на компютъра. С негова помощ можете да се уверите, че данните и файловете са защитени и че цялата система е чиста.

Създаден с идеята да е максимално опростен, Microsoft Safety Scanner съдържа съветник, който ви води през стъпките, необходими за започване на сканирането. Ще бъдете подканени да изберете типа сканиране от три опции: бързо, пълно и персонализирано.

Публикувано 13 Яну, 2022 - 09:46 Още... 'Microsoft Safety Scanner – открива и премахва малуер' (679 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Антивирус с 500 млн. потребители добави криптомайнер
Hesup новини Стана модерно разработчиците на антивирусни програми да добавят модули за копаене на криптовалута в своите продукти. Това не би трябвало да е проблем, ако потребителите са ясно уведомени и имат удобни опции да се възползват или откажат от новата функция, която черпи от компютърните им ресурси.

Миналата година популярният Norton 360 интегрира модул за копаене на криптовалута Ethereum. Подобен инструмент се появи и в друга широко разпространена антивирусната програма – Avira, чиято потребителска база наброява около 500 милиона души по целия свят, съобщи специализираният в сигурността ресурс Krebs on Security.

Публикувано 11 Яну, 2022 - 14:49 Още... 'Антивирус с 500 млн. потребители добави криптомайнер' (697 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Популярен антивирус копае криптовалута
Symantec новини Един от най-старите и популярни антивируси в света активира модул за копаене на криптовалута с ресурсите на клиентските компютри. Това е Norton 360, а според публикация във форума Reddit, криптомайнерът се активира без разрешението на потребителите. Всъщност не е съвсем така…

Темата, повдигната в Reddit от потребител с име Pvt_Hudson, провокира над 500 коментара от други членове на общността само за един ден от момента на публикуване. Точният брой потребители, засегнати от скритото копаене в Norton 360, не е установен, но е известно, че самата марка Norton е най-разпознаваемата в света на антивирусите, а нейният разработчик (NortonLifeLock) държи най-голям дял от световния пазар.

Публикувано 10 Яну, 2022 - 09:13 Още... 'Популярен антивирус копае криптовалута' (987 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Mozilla се отказа от даренията в криптовалута
Mozilla новини Изненадващ ход предприе Mozilla Foundation, която стои зад популярни продукти като браузъра Firefox и пощенския клиент Thunderbird. Организацията с нестопанска цел обяви, че спира да приема дарения в криптовалута.

Това решение се дължи на негативната реакция на някои членове на общността по отношение на криптовалутите и тяхното въздействие върху околната среда, тъй като добивът изисква значителни енергийни разходи, отбелязва TechCrunch.

Публикувано 08 Яну, 2022 - 11:54 Още... 'Mozilla се отказа от даренията в криптовалута' (723 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Google готви AR операционна система
Google новини Изглежда Google е възвърнала интереса си към така наречената разширена реалност (AR). От публикация в LinkedIn стана ясно, че към фирмата се е присъединил Марк Луковски – доскоро ръководител на проекта за операционната система за смесена реалност в Meta.

Преди това Луковски бе един от ключовите архитекти на Windows NT в Microsoft, припомня Arstechnica. „Моята роля е да ръководя екипа по разработване на операционната система за разширена реалност в Google”, написа сега технологичният лидер.

Публикувано 17 Дек, 2021 - 15:01 Още... 'Google готви AR операционна система' (952 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft най-накрая подменят Windows Media Player
Microsoft новини Технологичният гигант Microsoft е решил да не ни причинява повече неприятни емоции, а да се опита да ребрандира програмата като Media Player. Да, признаваме си, не особено удачен избор на име, но все пак новото приложение е с по-минималистичен дизайн и изцяло ще замести старото приложение, както и това на Groove Music.

Публикувано 21 Ное, 2021 - 12:00 Още... 'Microsoft най-накрая подменят Windows Media Player' (372 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   123456789101112131415161718192030405060708090100   >
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.