Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 79 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

<   1112131415152535455565758596061626364656667686970717273747576778797107   >

Software: Файловата система NTFS може да бъде заменена с Protogon
Microsoft новини В операционната система Windows 8, чийто официален анонс тепърва предстои, може да се появи нова файлова система.

Сандо Вилинджър съобщи в ресурса ITWorld.com за откриването в Windows 8 напълно нов драйвер на файловата система, наречена NT Protogon FS driver; за същото писа и небезизвестният Рафаел Ривера. Двамата изследователи считат, че NT Protogon FS driver най-вероятно е работещ в режим на ядрото (kernel mode) драйвер за нова файлова система, обозначена от разработчиците си като Protogon.

Публикувано 05 Юни, 2011 - 11:29 Още... 'Файловата система NTFS може да бъде заменена с Protogon' (961 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: HP инсталира webOS на всичките си устройства
HP новини HP скоро ще включи операционната си система webOS във всичките си модели персонални компютри, предстоящи таблетни компютри и принтери от висок клас, с което я превръща в конкурент на аналогичния софтуер на Епъл, Гугъл и Майкрософт.

Новината е съобщена на конференцията D9, организирана от интернет сайта, специализиран за информационни и комуникационни технологии All Things Digital, който е част от Dow Jones & Co. – притежателят на The Wall Street Journal. Dow Jones & Co. пък е собственост на News Corp. на Рупърт Мърдок. Конференцията е известна с това, че на нея висши мениджъри говорят за стратегиите на компаниите им.

Публикувано 02 Юни, 2011 - 16:36 Още... 'HP инсталира webOS на всичките си устройства' (673 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Nokia ще поддържа Symbian още пет години
Nokia новини Nokia обеща да поддържа мобилната платформа Symbian до 2016 година. През този период компанията ще обновява системата и ще пуска нови приложения, съобщава изпълнителният директор Стивън Елоп, цитиран от allaboutsymbian.com.

През лятото на тази година Nokia ще пусне голямо обновление на Symbian с кодово име Anna. Версията ще предложи подобрен интерфейс, усъвършенствана виртуална клавиатура, по-производителен и удобен браузър, обновена картографска услуга и други нововъведения.

Публикувано 29 Май, 2011 - 22:46 Още... 'Nokia ще поддържа Symbian още пет години' (518 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft потвърди че Windows 8 излиза през 2012
Microsoft новини Microsoft официално потвърди, че следващата операционна система Windows 8 ще излезе през 2012 година. Това стана на конференция за разработчици в Япония, където CEO-то Стив Балмър уточни още, че Windows 8 е оптимизирана за работа не само с компютри, но също така за таблети и други устройства.

Стив Балмер вярва, че в бъдеще границите между телефони, таблети и компютри ще изчезнат. Хората ще ползват устройства с тънки гъвкави дисплеи, които нямат да отстъпват по производителност на персоналните компютри.

Публикувано 24 Май, 2011 - 16:48 Още... 'Microsoft потвърди че Windows 8 излиза през 2012' (402 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft купи Skype
Microsoft новини Microsoft обяви, че е постигнато съгласие със Skype Technologies SA и до края на годината Microsoft официално ще притежава Skype. Технологичният гигант ще заплати 8,5 милиарда долара, за да се сдобие с компанията-собственик на един от най-популярните VoIP клиенти. Преговорите са били финализирани късно снощи, а мозъкът зад тях е Стив Балмър. Microsoft планира да интегрира Skype в Xbox (включително Xbox Live и Kinect), в собствената си мобилна операционна система Windows Phone, в Lync и Outlook. Skype Technologies SA ще стане и ново бизнес подразделение на Microsoft. Добрата новина е, че поне засега компанията възнамерява да продължи да развива чат приложението и за платформи, които не притежава. Все още не е ясно как смяната на собствеността върху Skype Technologies SA ще се отрази на потребителите на Skype – например дали безплатните досега VoIP услуги ще си останат безплатни.

Публикувано 11 Май, 2011 - 17:39 Още... 'Microsoft купи Skype' (307 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android увеличава пазарния си дял при смартфоните до 35%
Android новини Според актуалното проучване на Canalys на пазара на смартфони, през първото тримесечие на тази година Android отново е на първо място като най-популярната мобилна операционна система - с 35,7 милиона доставени телефона е увеличил пазарния си дял до 35%. Оказва се и че пазарът, в който се отчита най-голям ръст, е Азиатско-Тихоокеанският район и за пръв път от средата на 2007 г. е изпреварил Европа, Близкия изток и Африка. Там за година доставките на умни устройства са нараснали с 98% до 37,3 милиона броя. Иначе най-висок ръст се отчита в Индия, Китай и Южна Корея.

Публикувано 06 Май, 2011 - 18:00 Още... 'Android увеличава пазарния си дял при смартфоните до 35%' (1123 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Google ще пусне скоро Android 3.1
Google новини Нова версия на мобилната операционна система Android се очаква скоро на пазара. Според сайта droidlife.com, Google е пред пускане на Android 3.1.

Новата ОС за таблети се споменава в описанието на Flash Player 10.2 в Android Market. Предполага се, че Android 3.1 ще поддържа въпросния плейър на Adobe.

Публикувано 30 Апр, 2011 - 10:58 Още... 'Google ще пусне скоро Android 3.1' (572 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 8 ще може да разпознава лицата на потребителите
Microsoft новини Разкриха се нови сведения за бъдещата операционна система Windows 8. По всичко личи, че следващата версия на Windows ще "знае" кой е пред компютъра - без всякакви потребителски имена и пароли - естествено, при наличие на уеб камера. Във версията Milestone 1 на системата, която неотдавна изтече в мрежата, експертите на Windows8Italia потвърдиха наличието на функция, позволяваща разпознаването на потребителя пред монитора или екрана на ноутбука, носеща името "Detect human presence" ("Разпознаване на човешко присъствие").

Публикувано 25 Апр, 2011 - 11:15 Още... 'Windows 8 ще може да разпознава лицата на потребителите' (975 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: И Android събира и пази информация за всяка ваша стъпка
Android новини Наскоро ви разказахме че iPhone събира и пази информация за всяка ваша крачка в специален таен файл. Според дуото Пит Уордън и Алесдеър Алън операционната система Android не следва тази практика. Програмистът Магнус Ериксон обаче е на друго мнение. Шведът бил силно заинтригуван от разкритията на Уордън и Алън и решил сам да провери дали устройствата с Android OS тайно следят собствениците си. След кратко разследване Ериксон установил, че и мобилната платформа на Google събира данни за това къде се намирате и ги съхранява в скрит файл. Разликите между Android OS и iPhone са, че зеленото роботче пази информацията за по-кратко време и при него достъпът до скрития файл е много по-труден, отколкото при ябълката. В скрития лог файл на Android ще откриете запис на местоположенията и уникалните идентификационни номера на последните 50 мобилни клетки, с които съответното устройство е осъществило комуникация, както и последните 200 Wi-Fi мрежи, които е засякло в обхват. Когато лимитът на файла се запълни, системата автоматично пише върху най-старите записи. Магнус Ериксон не е успял да установи дали информацията от лога се изпраща до Google, както се предполага, че се случва със записаните от iPhone данни за местоположението на смартфона. За да подкрепи разкритията си, шведът предоставя ръководство къде да намерите скритите файлове на Android и как да ги разгледате:

Публикувано 24 Апр, 2011 - 11:06 Още... 'И Android събира и пази информация за всяка ваша стъпка' (605 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Google пусна за даунлоуд Google Toolbar 7
Google новини Ад-онът Google Toolbar съществува за онези потребители, които обожават търсенето с Google и се придържат към сърфирането с Internet Explorer. Като повечето продукти на Google и този се развива непрекъснато. Компанията пусна нова, седма версия на популярния ад-он. Обновеният Google Toolbar 7 въвежда добре познатата Instant функционалност от уеб версията на търсачката. Докато набирате текст в полето за търсене, виждате списък с предложения за точната фраза за търсене и възможни резултати, които се обновяват мигновено с всяко натискане на клавиш от клавиатурата. Лентата с гугълски инструменти за търсене става и по-персонализирана. Тя буквално се настройва към маниера ви на работа, като изкарва на преден план бутоните, които използвате най-често, и крие онези, към които прибягвате по-рядко. Менюто за настройки на сигурността е опростено, но едновременно с това ви дава достъп до повече опции да се скриете или да се покажете пред всевиждащото око на Мрежата.

Публикувано 22 Апр, 2011 - 11:10 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   1112131415152535455565758596061626364656667686970717273747576778797107   >
pinterest vkontakte instagram tiktok threadsCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh