Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 200 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113   >

Software: Google подготвя безплатна алтернатива на Dolby
Google новини На частно събитие с производители на хардуер Google говори за програмата Project Caviar, в рамките на която се разработват медийни формати за HDR видео и пространствено аудио – те ще станат безплатни алтернативи на Dolby Vision и Dolby Atmos.

Решенията, създадени от разработчиците на Project Caviar, ще бъдат интегрирани в във видео платформата YouTube, която не поддържа Dolby технологии. Google се стреми да привлече и други играчи от индустрията в проекта, включително производители на хардуер и доставчици на устройства, съобщи Protocol.

Публикувано 27 Сеп, 2022 - 09:45 Още... 'Google подготвя безплатна алтернатива на Dolby' (617 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Adobe купува ключов конкурент за 20 милиарда долара
Adobe новини Софтуерната компания Adobe обяви, че придобива Figma, популярна платформа за дизайн, за около 20 милиарда долара в брой и акции. След като рано днес се появиха слухове за потенциално придобиване, Adobe го направи официално с публикуване на прессъобщение.

Това е голяма новина в света на дизайна и разработката, особено след като Figma се конкурира силно с XD продуктите на Adobe през последните години, коментира сделката The Verge.

Публикувано 16 Сеп, 2022 - 11:50 Още... 'Adobe купува ключов конкурент за 20 милиарда долара' (758 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Украинска ИТ компания отвори офис в София
Hesup новини Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software Group разширява присъствието си в България с отваряне на нов офис в София. През юни тази година компанията откри първия си офис у нас – в Бургас.

В рамките на 12 месеца Sigma планира да наеме поне 50 души в софийския си офис. Компанията е един от най-големите украински ИТ консултанти и обслужва клиенти от Австралия до източното крайбрежие на САЩ. Към момента оперира с повече от 30 офиса в 16 страни по целия свят.

Публикувано 02 Сеп, 2022 - 09:22 Още... 'Украинска ИТ компания отвори офис в София' (687 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: iOS 16 е готова, macOS Ventura и iPadOS 16 са насрочени за октомври
Apple новини Инженерите на Apple приключиха работата по официалната версия на iOS 16. Както съобщи Марк Гърман от Bloomberg в неговия бюлетин Power On, предстоящата операционна система за iPhone е подготвена за публично пускане, тъй като инженерите приключиха с разработката миналата седмица.

Не е необичайно Apple да дава на разработчиците и публичните бета тестери версии на операционна система, върху която са работили допреди няколко седмици. Тъй като вече сме на iOS 16 бета 6 и публична бета 4, Apple завършва цикъла си на тестване само няколко седмици преди слуховете за събитието на 7 септември – както също беше съобщено от Bloomberg.

Software: Microsoft Teams получава оптимизация за Apple процесори
Microsoft новини Въпреки че Microsoft Teams работи на всеки Mac компютър, компанията от Редмънд положи допълнителни усилия за оптимизиране на софтуера за фирмените процесори на Apple. Както е известно, преди две години Apple започна преход от Intel към чипсети по собствен дизайн.

Microsoft обещава „значително увеличение на производителността”, както и повишена енергийна ефективност с оптимизацията на Teams за епълските процесори. В блога си компанията обяви, че пуска универсална версия на Teams от „индустриален клас”. Това означава, че новият софтуер може да се използва със същото удобство на всички продукти на Mac, „включително модели с чипсети на Apple”.

Публикувано 05 Авг, 2022 - 12:48 Още... 'Microsoft Teams получава оптимизация за Apple процесори' (990 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Huawei подобрява HarmonyOS с версия 3.0
Huawei новини Huawei обновява своята мобилна операционна система HarmonyOS до версия 3.0. Актуализацията засяга почти всички функции на системата, както външната обвивка, така и скритите от очите алгоритми за сигурност.

Harmony OS е заместител на Android за смартфони и други умни устройства на Huawei. Компанията пусна платформата през август 2019 г., почти веднага след като Google затвори достъпа ѝ до услугите си, вкл. YouTube, Gmail и др.

Публикувано 29 Юли, 2022 - 15:47 Още... 'Huawei подобрява HarmonyOS с версия 3.0' (1102 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft пусна ъпдейт за Windows 98 след 19 години
Microsoft новини Повечето от нас, които се намираме тук, на Земята, едва ли очакват да чуят, че Microsoft е пуснала ъпдейт за някоя от старите версии на операционните си системи, още повече, когато става дума за такава, чиято поддръжка е прекратена преди 19 години, предвид факта, че софтуерният гигант съвсем наскоро обяви, че планира прекратяването на поддръжката на Windows 8.1.

Въпреки това обаче не трябва да забравяме едно изключение – компанията пуска, макар и изключително рядко, софтуерни обновления за остарелите си операционни системи за някои от най-специалните си клиенти, какъвто е Европейската космическа агенция.

Публикувано 29 Юни, 2022 - 09:59 Още... 'Microsoft пусна ъпдейт за Windows 98 след 19 години' (1064 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft пусна кросплатформен Defender Antivirus
Microsoft новини Microsoft пусна ново кросплатформено приложение за киберсигурност Defender Antivirus, насочено към крайните потребители. Антивирусът се отличава с опростен контролен панел и защитава всички потребителски устройства от киберзаплахи наведнъж.

От днес Defender Antivirus е достъпен за абонатите на Microsoft 365 Personal и Microsoft 365 Family, които използват устройства с Windows, macOS, iOS и Android за взаимодействие с облачната услуга. В зависимост от устройството възможностите на приложението може да се различават.

Публикувано 18 Юни, 2022 - 11:11 Още... 'Microsoft пусна кросплатформен Defender Antivirus' (759 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Mozilla ще предлага офлайн преводач
Mozilla новини Mozilla продължава да има силното желание да ви убеди, че е един от най-готините браузъри, като поредното нововъведение може и да успее най-накрая да ви изкуши. Компанията обяви, че добавя към Firefox нов инструмент за преводи, но вместо на облачна обработка той ще разчита на процес, базиран на машинно обучение - или по-просто казано - ще може да работи офлайн.

Инструментът за превод, наречен Firefox Translations, вече е наличен за инсталиране и при първоначалните настройки ще му се наложи да изтегли подобрени модели, ако е необходимо, но действителната работа по превода се извършва от вашия компютър, а не в център за данни на хиляди километри разстояние. Идеята, че хората ще могат да превеждат текст, докато не са онлайн, всъщност не е толкова водеща. Mozilla по-скоро целят да намалят крайната зависимост от доставчици на облачни услуги и потенциалните им нерегламентирани мотиви.

Публикувано 07 Юни, 2022 - 09:18 Още... 'Mozilla ще предлага офлайн преводач' (510 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android малуер краде пароли от 500 различни приложения
Android новини Изследователи по киберсигурност от Cyble и ESET наскоро откриха, че версия 2.0 на ERMAC се рекламира в тъмната мрежа за месечен абонамент от 5000 долара (в сравнение с 3000 долара на месец за по-ранната версия).

Скокът в цената на абонамента не се дължи само на инфлацията - това се дължи и на версия 2.0, която идва с много повече функции. Вече е в състояние да краде потребителски имена, пароли и други чувствителни данни от 467 приложения спрямо предишните 378.

Публикувано 01 Юни, 2022 - 10:16 Още... 'Android малуер краде пароли от 500 различни приложения' (1056 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113   >
pinterest vkontakte instagram tiktok threadsCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh