Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 44 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

<   1234567891011121314151617181920212223242535455565758595105   >

Software: Google работи по интересна функция в Android 12
Google новини Миналата година Apple добави поддръжка на Ultra Wideband в своите iPhone устройства, без да обясни защо е необходимо това. По-късно технологията се появи в смартфоните Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra. Но ето, че Google е решил да внедри поддръжка на Ultra Wideband в Android.

Защо е важна тази технология и какво могат да очакват потребителите? Ultra Wideband е свръхшироколентова технология с малък обхват. Може да се използва за предаване на данни и геолокация в затворени пространства, поради което някои я определят като локален GPS с ниска консумация на енергия.

Публикувано 14 Ное, 2020 - 11:59 Още... 'Google работи по интересна функция в Android 12' (1132 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Актуализация на Windows 10 премахва Adobe Flash
Microsoft новини Незадължителна актуализация на Windows 10 отваря пътя за окончателната „смърт” на Flash, която според плановете на всички разработчици на софтуер ще настъпи през 2021 година.

Ъпдейтът под номер KB4577586 премахва Adobe Flash от Windows 10 и предотвратява повторното инсталиране на плейъра. По-конкретно, премахва се само Flash версията, включена в Windows 10, а не самостоятелните версии, които потребителите са инсталирали сами, нито Flash от Microsoft Edge или други браузъри, уточнява Engadget.

Публикувано 29 Окт, 2020 - 09:24 Още... 'Актуализация на Windows 10 премахва Adobe Flash' (974 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Photoshop интегрира още функции и започва битка с deepfake
Adobe новини От Adobe обявиха, че въвеждат няколко нови филтри, които да помагат на дизайнерите с техните работни задачи. Един от тях ще е Skin Smoothing и както можете да се досетите от името – ще замества множеството операции, които трябваше да бъдат извършени за да се постигне съвършената кожа. За да е тя и идеално гримирана, ще се включи на помощ и филтъра Makeup Transfer.

Smart Portrait е все още на beta фаза, но чрез него ще могат да бъдат нагласяни с по-голяма лекота различни емоции, да се коригира възрастта, посоката на погледа и др.

Публикувано 27 Окт, 2020 - 09:02 Още... 'Photoshop интегрира още функции и започва битка с deepfake' (1248 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Google затяга контрола върху сигурността на Android софтуера
Google новини Google обяви нови инициатива, насочена към повишаване на сигурността на Android устройствата чрез откриване на уязвимости в софтуера, доставян от различните производители на смартфони и таблети.

Новата програма се нарича Android Partner Vulnerability Initiative (APVI). Екипът на Google за сигурност и поверителност на Android ще разследва и открива недостатъци в софтуера на различните OEM производители на устройства.

Software: Microsoft ще пусне нов Office пакет без абонамент
Microsoft новини Microsoft ще изпълни желанието на милиони потребители на Office пакета, като пусне нова версия, която няма да се предлага на абонаментен принцип. Очаква се това издание на Office да излезе през втората половина на 2021 г. във версии за Windows и macOS.

Когато Microsoft представи Office 2019, много потребители се опасяваха, че това може да е последната версия, налична без абонамент. Компанията обаче планира да пусне нова версия на Office, която може да се плати еднократно вместо на повтарящи се вноски.

Публикувано 25 Сеп, 2020 - 10:48 Още... 'Microsoft ще пусне нов Office пакет без абонамент' (584 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android 11 Go прави евтините смартфони по-бързи
Android новини Google пусна тази седмица операционната система Android 11 Go, предназначена за т.нар. „бюджетни” устройства със сравнително ниска производителност. Компанията твърди, че новата Go платформа, която се появи заедно с Android 11, ще ускори евтините смартфони с 20%, в сравнение с текущата версия на системата.

Както Android 11, олекотената версия Go идва с нови функции, включително за повишена поверителност при работа със смартфона. Така например, потребителите ще могат да дават на приложенията еднократни разрешения за достъп до микрофона, камерата или GPS приемника.

Публикувано 14 Сеп, 2020 - 10:22 Още... 'Android 11 Go прави евтините смартфони по-бързи' (808 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Linux дистрибуция копира 100% интерфейса на Windows 10
Linux новини Разработчици от бразилската компания Linuxfx Software обновиха едноименната Linux дистрибуция, чийто интерфейс е като две капки вода с този на Windows 10. Приликата е почти 100 процента – авторите на проекта са копирали всяка икона и всеки елемент на интерфейса, който влияе върху цялостното възприятие на системата, вкл. старт менюто, лентата на задачите и файловия мениджър.

Новата обвивка се предлага като част от дистрибуцията Linuxfx 10.3, разпространявана безплатно. Към момента на публикуване тя е достъпна за изтегляне за настолни компютри и лаптопи, базирани на процесори Intel и AMD, както и за едноплаткови компютри Raspberry Pi от второ, трето и четвърто поколение.

Публикувано 15 Юли, 2020 - 10:50 Още... 'Linux дистрибуция копира 100% интерфейса на Windows 10' (667 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Cisco Webex добави опция за виртуален фон
Cisco новини В опит да бъде в крак с най-новите тенденции във функционалността на видеоконференциите, услугата Cisco Webex добави възможност за задаване на виртуални фонове по време на сесии.

Потребителите могат да приложат ефект на замаскиране на реалния фон чрез промяна на рязкостта на изображението или да изберат някое от предварително зададените фонови изображения, пояснява The Verge.

Публикувано 14 Юли, 2020 - 07:39 Още... 'Cisco Webex добави опция за виртуален фон' (629 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft Defender вече защитава и Android
Microsoft новини Преди няколко месеца Microsoft обеща да пусне своя антивирус Defender и за мобилни устройства, работещи под Android. Сега компанията е готова с предварителна версия на защитния софтуер, която е достъпна за потребителите на Microsoft 365.

Екосистемата на Android често се сблъсква със злонамерен софтуер, фишинг приложения, троянски коне и др. Google премахва стотици или дори хиляди приложения всеки месец от официалния магазин Google Play, но много от опасните програми стигат до потребителите.

Публикувано 25 Юни, 2020 - 09:18 Още... 'Microsoft Defender вече защитава и Android' (617 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Schneider Electric пуска безплатен софтуер за електропроектиране
Hesup новини Френската компания за енергиен мениджмънт и автоматизация Schneider Electric обяви нов безплатен софтуер за електропроектиране – EcoStruxure Power Design, който ще бъде представен в България онлайн на 25 юни.

EcoStruxure Power Design е софтуер, специално предназначен за електропроектанти. Той предлага лесно изчертаване и оразмеряване на електрически уредби НН и СрН както поотделно, така и разглеждайки ги като едно цяло в рамките на проекта.

<   1234567891011121314151617181920212223242535455565758595105   >
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.