Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 192 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

    12345678910111213141516172737475767778797107   >

Software: Android получава три функции за защита от кражба
Android новини Google позволи на избрани потребители да тестват нови функции за откриване на откраднати Android устройства. Тя бяха обявени на скорошната конференция за разработчици Google I/O, а сега потребители от Бразилия могат да се регистрират, за да ги тестват.

Използвайки сензори и модели в устройството, Android може да открие, че телефонът е грабнат от ръката ви и крадецът тича, кара велосипед или бяга с него. В този случай Theft Detection Lock просто ще заключи телефона ви.

Публикувано 14 Юни, 2024 - 10:43 Още... 'Android получава три функции за защита от кражба' (516 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Chrome OS ще изпълнява и Windows приложения
Google новини Операционната система Chrome OS на Google ще се сдобие с поддръжка на приложения за Windows. Това ще позволи на потребителите да купуват и използват евтини хромбуци (лаптопи) или хромбокс (неттоп) устройства, без да страдат от липсата на необходимите програми на тях.

Google също развива отделна операционна система Chrome OS Flex, предназначена за инсталиране на стари компютри, които вече не могат да работят със съвременните операционни системи Windows. Към момента обаче не е ясно дали Google ще вгради поддръжка за Windows приложения и в Chrome OS Flex. Наличието на такава поддръжка ще позволи на собствениците на стари компютри да продължат да ги използват.

Публикувано 07 Юни, 2024 - 09:00 Още... 'Chrome OS ще изпълнява и Windows приложения' (633 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android 15 споделя аудио към множество устройства
Android новини Ако пътувате с приятели или семейството, споделянето на аудио може да бъде предизвикателство. Независимо дали става въпрос за филм или плейлист, текущите Bluetooth ограничения свеждат стрийминга до едно устройство. За щастие, стандартът Bluetooth LE Audio и неговата функция Auracast предлагат решение на този проблем.

Auracast позволява излъчване на аудио към множество близки устройства чрез Bluetooth Low Energy. За разлика от традиционния Bluetooth, Auracast не изисква сдвояване между източник и приемащи устройства. Представете си смартфонът да действа като мини радио кула, предаваща аудио поток, който други устройства могат да уловят.

Публикувано 02 Май, 2024 - 10:34 Още... 'Android 15 споделя аудио към множество устройства' (677 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Излиза платен Chrome с AI функции за бизнес потребители
Google новини Интернет гигантът Google предложи платена версия на браузъра Chrome, от която могат да се възползват корпоративните потребители, за да получат допълнителни AI функции за сигурност. Потребителската версия на най-популярния браузър в света остава безплатна.

Новото издание Chrome Enterprise Premium има вграден изкуствен интелект, който е отговорен за повишаване нивото на сигурност на браузъра и това всъщност е единствената забележителна разлика между него и обикновения Chrome.

Публикувано 12 Апр, 2024 - 10:07 Още... 'Излиза платен Chrome с AI функции за бизнес потребители' (765 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Задава се класически Office 2024, без абонамент
Microsoft новини Нов пакет Microsoft Office ще работи без абонамент или интернет връзка. Изглежда общата „онлайнизация” е отменена за известно време, поне с предстоящата версия на популярния офис пакет.

Microsoft разкри планове за предстоящото пускане на офис пакета Office 2024. Това ще бъде класическият Office, с който потребителите по света са свикнали от десетилетия. Няма да има абонаменти и постоянна връзка с интернет и дори самото име Office ще остане – всичко това не беше част от плановете на Microsoft в ерата на облака.

Публикувано 21 Мар, 2024 - 10:13 Още... 'Задава се класически Office 2024, без абонамент' (1222 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android 15 ще открива изгубен телефон, дори когато е изключен
Android новини Революционна функция може да се появи в мобилната платформа Android 15. Това е възможността за откриване на изгубени устройства, дори ако са изключени, разкри известен разработчик на Android.

Google експериментира с технология, която поддържа Bluetooth контролерите частично работещи дори когато телефонът е изключен, твърди разработчикът Мишал Рахман, на когото се позовават публикации в Android Police и други специализирани медии.

Software: Microsoft спира поддръжката на Android в Windows 11
Microsoft новини Операционната система Windows 11 вече няма да поддържа приложения за Android. Това е изненадващ ход на Microsoft, тъй като по-рано компанията позиционира поддръжката на Android като една от основните разлики между новата система и Windows 10 и по-стари версии, в отговор на Apple, която вгради почти естествена поддръжка за iPhone приложения в macOS.

Microsoft реши да деградира операционната система Windows 11 и да изключи поддръжката на Android приложения от нея, съобщи порталът Tom’s Hardware. Процесът вече е започнал – засега Microsoft подготвя потребителите и разработчиците за неизбежното, а самата поддръжка ще бъде изключена точно след една година – на 5 март 2025 г.

Публикувано 07 Мар, 2024 - 11:46 Още... 'Microsoft спира поддръжката на Android в Windows 11' (1160 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Смартфонът като уеб камера – скоро и в Windows 11
Microsoft новини Microsoft последва примера на Apple и направи възможно смартфоните да се използват като уеб камери от потребителите на Windows 11. Такава функция за iPhone се появи в Mac компютрите още през 2022 г.

Предварителна версия на операционната система Windows 11 вече предлага възможност на притежателите на Android смартфони да използват мобилното си устройство като уеб камера, съобщи The Verge в публикация за нововъведението.

Публикувано 01 Мар, 2024 - 09:43 Още... 'Смартфонът като уеб камера – скоро и в Windows 11' (688 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Нова Linux дистрибуция: Wubuntu изкопира Windows 11
Linux новини Ако искате да преминете към отворен код, но имате сантименти към Windows, един нов проект предлага изкушаваща алтернатива. Това е Linux дистрибуция с графичен интерфейс, който е неразличим от Windows 11. Системана „лети” на стари компютри и изпълнява Windows приложения.

Наскоро излезе Linux дистрибуцията Wubuntu, която копира едно към едно интерфейса на Windows 11 и може лесно да стартира Windows програми. Консумира минимум системни ресурси и се очертава като пълноценен заместител на оригиналната Windows 11 за собствениците на стари компютри.

Публикувано 27 Фев, 2024 - 16:41 Още... 'Нова Linux дистрибуция: Wubuntu изкопира Windows 11' (1060 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Mozilla критикува новите правила на Apple за браузърите в ЕС
Mozilla новини Следвайки буквата на Закона за цифровите пазари (DMA) на Европейския съюз, Apple направи промени в политиката си за браузърите в платформата iOS. Тези нововъведения, макар и на пръв поглед да изглеждат прогресивни, предизвикаха остра критика от Mozilla, разработчик на Firefox. Новите правила на Apple е по-вероятно да създадат пречки за разработчиците, отколкото да насърчат конкуренцията, смята говорителят на Mozilla – Дамиано ДеМонте.

В контекста на съответствието с DMA, Apple даде възможност на браузъри като Firefox да използват собствени енджини в iOS. Въпреки очевидната привлекателност на този ход, ДеМонте е разочарован. „Макар че все още оценяваме техническите подробности, ние сме разочаровани от плана на Apple да ограничи използването на BrowserEngineKit изключително до специфични за ЕС приложения”, каза той в интервю за The Verge.

    12345678910111213141516172737475767778797107   >
pinterest vkontakte instagram tiktok threadsCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh