Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 40 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Internet

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

    12345678910111213141516172737475767   >

Internet: Google отлага връщането на служителите в офисите
Google новини Служителите на Google няма да бъдат задължени да се върнат на работа в офисите в САЩ на 10 януари. Вицепрезидентът по сигурността Крис Ракоу е уведомил персонала по имейл, че компанията ще изчака, за да преоцени ситуацията и да разбере кога завръщането по офисите би било безопасно. Изчакването ще продължи най-малко до новата година.

Първоначално технологичният гигант планираше да въведе хибридна работна седмица, започвайки от 18 октомври, припомня Engadget. Сега обаче решението за „завръщането” може да се делегира на локалното ръководство на всеки отделен офис.

Публикувано 04 Дек, 2021 - 14:21 Още... 'Google отлага връщането на служителите в офисите' (469 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Над 800 е-услуги са достъпни за гражданите
Hesup новини 823 електронни административни услуги са достъпни за гражданите по всяко време и от всяка точка на света чрез портала egov.bg на Държавна агенция „Електронно управление”. Само за една седмица – от 22 до 29 ноември 2021 г. през Портала са заявени 1180 е-услуги, като най-често използваната услуга е освобождаване от такса смет.

За заявяване на услуги и достъп до информация гражданите трябва да разполагат с електронен идентификатор (КЕП, мобилен КЕП, ПИК на НАП). Мобилен КЕП може да им бъде издаден през интернет в рамките на минути, за което са необходима лична карта и мобилен телефон.

Публикувано 01 Дек, 2021 - 18:07 Още... 'Над 800 е-услуги са достъпни за гражданите' (666 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Швеция настоява ЕС да забрани добива на биткойн
Hesup новини Генералните директори на Финансовия надзорен орган и Агенцията за опазване на околната среда на Швеция призоваха както ЕС, така и правителството на Швеция да забранят добива на криптовалути.

Откакто Китай забрани биткойните, желаещите бързо да забогатеят търсят други места по света, където да „копаят” електронните пари. Евтината водноелектрическа енергия прави скандинавските региони примамливи, като само Швеция е използвала 1TW/h ВЕЦ-електричество миналата година. Но правителството е на мнение, че тази енергия може да бъде използвана за цели, вместо да се пилее за криптовалути.

Публикувано 29 Ное, 2021 - 11:40 Още... 'Швеция настоява ЕС да забрани добива на биткойн' (798 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Samsung прави най-голямата си инвестиция в САЩ
Samsung новини Samsung си избра място близо до град Тейлър в Тексас за своя нов завод за компютърни чипове на стойност 17 милиарда долара на фона на глобалния недостиг на полупроводници.

Това е най-голямата инвестиция на южнокорейския електронен гигант в САЩ, отбелязва BBC. Очаква се заводът да създаде 2000 работни места в технологичната индустрия. Строителството ще започне в началото на следващата година.

Публикувано 24 Ное, 2021 - 16:17 Още... 'Samsung прави най-голямата си инвестиция в САЩ' (672 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Бош се разраства с нов офис в София
Bosch новини Бош Инженеринг Център София, открит преди две години, се разраства бързо. Екипът на компанията се увеличи три пъти и сега центърът отваря втория си офис, разположен на два етажа в новопостроената Synergy Tower в София Тех Парк.

Сградата е построена съгласно най-новите екологични, технически и енергоспестяващи стандарти, съобщиха от компанията. Офисът на Бош е разположен на разгърната площ от близо 5500 кв.м. Към работните площи Центърът добавя 17 зали за срещи, 12 фокус зали, 8 специализирани помещения (бенч зали) и 4 гейминг зали с тенис на маса, билярд, джаги и релакс зони за служителите.

Публикувано 19 Ное, 2021 - 10:57 Още... 'Бош се разраства с нов офис в София' (785 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Google насочва инвестиции към Австралия
Google новини Google обяви, че ще инвестира 1 милиард австралийски долара (740 милиона щатски долара) в Австралия в рамките на следващите пет години. Голямата ИТ компания ще използва парите за изграждане на изследователски център, увеличаване на капацитета за облачни изчисления и финансиране на партньорства с местни организации.

Очаква се инициативата, наречена Digital Future Initiative, да създаде 6 000 нови работни места. „Австралия може да помогне за оглавяването на следващата вълна от иновации в света, като използва технологиите за подобряване на живота, създаване на работни места и постигане на напредък”, каза шефът на Google Сундар Пичай, цитиран от BBC, при стартиране на инициативата в Сидни.

Публикувано 16 Ное, 2021 - 16:51 Още... 'Google насочва инвестиции към Австралия' (795 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Проверяваме и плащаме битови сметки през Viber
Hesup новини Партньорство на EasyPay и Viber осигури на българските потребители първа по рода си услуга у нас. Вече всеки може да провери битовите си сметки във Viber безплатно, независимо дали е клиент на EasyPay.

Услугата е активна в бота на EasyPay, който може да бъде намерен и добавен през търсачката на приложението. С еднократно въвеждане на абонатните номера за съответните битови сметки, клиентите могат да получават информация за размера им. За още по-голямо улеснение, услугата може да бъде активирана и на EasyPay каса само за няколко минути.

Публикувано 10 Ное, 2021 - 17:46 Още... 'Проверяваме и плащаме битови сметки през Viber' (793 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Google създаде компания за разработка на лекарства
Google новини Alphabet, компанията-майка на Google, основа нова дъщерна фирма за откриване и разработване на лекарства. Isomorphic Labs ще използва в дейността си изследвания на DeepMind – базирана в Лондон лаборатория за изкуствен интелект, също притежавана и управлявана от Alphabet.

За момента подробностите около Isomorphic Labs са оскъдни. Това обаче не е първият ход на Alphabet в сферата на медицината, припомня Engadget. Поделения на компанията вече проучват различни аспекти на човешкото здравеопазване. Сред тях е Verily, която работи върху различни проекти – от хирургически роботи до контактни лещи, които следят нивата на глюкозата при диабетици. Друг проект, Calico, пък си е поставил амбициозната цел да преодолее стареенето.

Публикувано 07 Ное, 2021 - 13:09 Още... 'Google създаде компания за разработка на лекарства' (752 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Телефони и компютри увеличават риска от късогледство с до 80%
Hesup новини Ново проучване потвърди страха на много родители, че прекомерното използване на смартфони и компютри – по време на игра, учене или сърфиране в социалните медии – може да увеличи риска от късогледство при децата.

Експерти от Университета Англия Ръскин в Кеймбридж са анализирали данни от повече от 3000 изследвания за въздействието на различни устройства върху зрението на хора на възраст между три месеца и 33 години.

Internet: Google въвежда комбинирано търсене на изображения и текст
Google новини Интернет гигантът Google въвежда нови функции за търсене, базирани на технологии за изкуствен интелект – по-специално комбинирано търсене на изображения и текстови заявки.

„През следващите месеци ще въведем нов начин за визуално търсене с възможност за задаване на въпроси за това, което виждате”, се казва в съобщение на корпорацията, на което се позовава РИА Новости.

    12345678910111213141516172737475767   >
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.