Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 24 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Internet

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

    12345678910111213141516172737475767   >

Internet: НАП пусна обновения си уеб портал
Hesup новини Нов, основно преструктуриран сайт на Националната агенция по приходите (НАП) в резултат на съвместен проект с Държавна агенция „Електронно управление” (ДАЕУ), вече е достъпен за потребителите.

Обновеният сайт на НАП използва инфраструктура и софтуер на ДАЕУ, съгласно Споразумение между двете институции от 2019 г. за безвъзмездно право на ползване на федерирани портали в Единния портал за достъп до електронни административни услуги.

Публикувано 09 Апр, 2021 - 09:21 Още... 'НАП пусна обновения си уеб портал' (544 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Прекратяват услугата Yahoo Answers
Yahoo новини Услугата Yahoo Answers ще бъде прекратена на 4 май 2021 г., съобщи интернет компанията. След тази дата сайтът за въпроси и отговори ще остане в режим само за четене.

Не се планират промени в други функции или услуги на Yahoo или профилите на потребителите в Yahoo. До 30 юни феновете на Yahoo Answers могат да изтеглят данните си от своите профили с въпроси и отговори.

Публикувано 08 Апр, 2021 - 09:47 Още... 'Прекратяват услугата Yahoo Answers' (699 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Колите на Google Street View отново на обиколка в България
Google новини Автомобили на Google Street View се завръщат по пътищата на България от този петък, 26 март. През следващите месеци те ще посетят редица градове и ще преминат по множество пътни участъци в цялата страна със задачата да осъвременят изображенията на градовете, пътищата и магистралите в услугата Google Street View.

Потребителите вече могат да посетят в Google Street View повечето български градове, много природни забележителности, архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове. Инфраструктурата не само в градовете, но и между тях, се променя и развива с течение на времето, затова Google цели изображенията да се актуализират редовно. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре на път към различни дестинации.

Публикувано 25 Мар, 2021 - 17:36 Още... 'Колите на Google Street View отново на обиколка в България' (1204 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Facebook активира у нас проверка на фактите от трети страни
Facebook новини Facebook стартира в България програма за проверка на фактите от трети страни в партньорство с AFP – проверител на фактите, сертифициран чрез Международната мрежа за проверка на факти (IFCN).

В борбата с дезинформацията Facebook си партнира с независими проверители на фактите от цял свят, които преглеждат и оценяват достоверността на съдържанието. Когато проверителите на факти оценят дадена история като невярна, Facebook я показва по-надолу във фийда на потребителите, като по този начин значително намалява нейното разпространение.

Internet: Виваком поглъща софийските оператори Нет1 и КомНет
Vivacom новини Виваком придобива 100% от капитала на доставчиците на интернет и кабелна телевизия Нет1 (Net1) и КомНет София (ComNet Sofia). Сделката затвърждава тенденцията на окрупняване на българския ТВ и интернет пазар.

С новите си придобивки Виваком ще засили още повече позициите си като доставчик на пакетни услуги, който покрива всички телекомуникационни нужди на домакинствата и бизнеса – фиксирани в комбинация с мобилни.

Публикувано 14 Фев, 2021 - 09:21 Още... 'Виваком поглъща софийските оператори Нет1 и КомНет' (444 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Microsoft създава нова фирма Vault, за да придобие ZeniMax
Microsoft новини Юридически документи показват, че Microsoft възнамерява да създаде ново дъщерно дружество – компания на име Vault, за да завърши сделката за придобиване на ZeniMax Media. Не е ясно дали ZeniMax ще си смени името след приключване на сделката.

Понастоящем Европейският съюз трябва да реши дали да одобри придобиването на стойност 7,5 милиарда долара, което бе оповестено още през септември 2020 г., припомня IGN. Документите, които се виждат на правния уебсайт на Европейския съюз EUR-Lex, се отнасят до логистиката на придобиването, като се споменава „сливане, съгласно което новосъздаденото дъщерно дружество на Microsoft (Vault) ще бъде обединено със и в ZeniMax”.

Публикувано 12 Фев, 2021 - 08:50 Още... 'Microsoft създава нова фирма Vault, за да придобие ZeniMax' (552 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Twitter планира платени услуги и независимост от рекламата
Twitter новини Популярната услуга за микроблогове Twitter може да стане платена в обозримо бъдеще. Не изцяло, но някои функции ще се предлагат на потребителите само чрез абонамент, според източници, на които се позовава Блумбърг.

В момента ръководството на Twitter проучва различни възможности за монетизиране на услугата си. Програмата за внедряване на платени функции в социалната мрежа е известна вътре в компанията под името Rogue One, съобщи Блумбърг.

Internet: Apple има близо три пъти повече кеш от БВП на България
Apple новини Apple разполага в момента със 195,57 млрд. долара в брой, според финансовия отчет на компанията за първото тримесечие на фискалната 2021 г., публикуван вчера. Това е с 2% повече (3,7 млрд. долара) спрямо четвъртото тримесечие на 2020 г., но с 5,5% по-малко спрямо същото тримесечие на предходната година.

За сравнение, брутният вътрешен продукт на България през цялата 2019 година е 118,669 млрд. лв., по данни на НСИ. Това означава, че Apple разполага с близо три пъти повече кеш (около 316,250 млрд. лв. при сегашния курс на долара спрямо лева).

Публикувано 28 Яну, 2021 - 11:16 Още... 'Apple има близо три пъти повече кеш от БВП на България' (964 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Mozilla създава платформа за уеб документация
Mozilla новини Mozilla създаде организацията Open Web Docs, за да продължи да подкрепя проекта Mozilla Developer Network (MDN) като единна платформа за публикуване на документация за уеб разработчици, вкл. за технологии, поддържани в съвременните браузъри, като JavaScript, CSS, HTML и различни уеб API.

През август 2020 г. целият екип на MDN стана жертва на съкращенията в Mozilla. Оттогава въвеждането на корекции и допълнения в документацията се извършва от отделни ентусиасти.

Публикувано 27 Яну, 2021 - 11:16 Още... 'Mozilla създава платформа за уеб документация' (392 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Tartube – изтегля медийни файлове от YouTube
Hesup новини Откакто станаха популярни уебсайтове като YouTube, все повече хора искат да си изтеглят видеоклипове, за да им се наслаждават и офлайн. Приложението Tartube е създадено именно за тази цел.

То е достъпно за Windows и Linux платформи и позволява изтегляне на медийни файлове не само от YouTube, но и от други подобни уебсайтове. Работи добре, но има и недостатък – може да експортира съдържание само в MP4. Така че, ако искате да изтеглите музикални видеоклипове като аудио файлове, ще ви трябва и конвертор.

Публикувано 04 Яну, 2021 - 12:33 Още... 'Tartube – изтегля медийни файлове от YouTube' (767 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12345678910111213141516172737475767   >
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.