Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 54 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Internet

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

    1234567891011121314151617273747576777   >

Internet: ChatGPT стана най-бързо развиващата се услуга в историята
Hesup новини Изкуственият интелект ChatGPT, създаден от компанията Open AI, бързо набира популярност по целия свят. Изчисленията на UBS сочат, че броят на потребителите на чатбота е достигнал 100 милиона през януари тази година – само два месеца след като AI услугата стана масова.

Съгласно наличните данни, ChatGPT е най-бързо развиващата се потребителска услуга в историята. Чатботът имаше около 13 милиона уникални потребители на ден през януари тази година, което е над два пъти повече отколкото през декември, според анализаторската фирма Similar Web.

Internet: България е на първите места в Европа по сертифицирани от Google учители
Hesup новини Над 900 български учители са преминали през програмите за професионално развитие на Google през 2022 г. Те са положили успешно изпит за сертификат, демонстриращ дигиталната им грамотност и способността да използват инструментите за по-ангажиращо проектно базирано обучение. Така страната ни се нарежда на едно от първите места в Европа по брой успешно сертифицирани от интернет компанията учители.

През миналата година още четири училища подадоха успешно своята кандидатура за Google референтно училище и вече са част от елитната група образователни институции в целия свят, съобщиха от Център за творческо обучение. Така броят на референтните Google училища в Централна и Източна Европа стана точно 16 – всичките в България.

Internet: Банките в САЩ замислят конкурент на PayPal
Hesup новини Най-големите американски банки възнамеряват да създадат конкурент на PayPal и Apple Pay, за да си върнат пазара на онлайн плащания. Редица финансови институции, включително Wells Fargo & Co., Bank of America Corp. и JPMorgan Chase & Co., разработват ново решение, което ще позволи плащане за онлайн покупки с помощта на портфейл, свързан с дебитни и кредитни сметки на клиенти.

Работата на цифровия портфейл ще се управлява от Early Warning Services LLC (EWS), собственост на седем от най-големите американски банки, включително Capital One Financial Corp., PNC Financial Services Group Inc., U.S. Bancorp и Truist Financial Corp., и доставчик на услуги за парични преводи Zelle, съобщи Уол Стрийт Джърнъл. Портфейлът ще работи отделно от Zelle и се очаква да стартира през втората половина на тази година.

Публикувано 25 Яну, 2023 - 10:23 Още... 'Банките в САЩ замислят конкурент на PayPal' (702 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Linux общността с проект за метавселена – отворена и безплатна
Linux новини Организацията с нестопанска цел Linux Foundation обяви план за създаване на платформа с отворен код за метавселена, която има потенциал да стане „толкова мощна, колкото е световната мрежа”, ако компании, разработчици и фондации се обединят, за да постигнат общи цели.

Новият проект се нарича Open Metaverse Foundation (OMF) и вече е разделен на групи по интереси, всяка от които ще се фокусира върху своя собствена тема. Ключовите области включват технология за транзакции, виртуални светове и симулации, мрежови решения, проблеми със сигурността и поверителността, правни и политически въпроси.

Internet: Съкращенията застигнаха и Microsoft – 10 000 ще загубят работата си
Microsoft новини Microsoft обяви, че планира да съкрати 10 000 служители като част от по-мащабни мерки за намаляване на разходите. Изпълнителният директор на компанията Сатя Надела обсъди съкращенията на работни места на тазгодишния Световен икономически форум (WEF) в Давос, Швейцария.

„Никой не може да се противопостави на гравитацията, а гравитацията тук е икономическият растеж, коригиран спрямо инфлацията“, каза Надела.

Internet: Twitter губи приходи, разпродава офис техника
Twitter новини През миналата годна приходите на Twitter са намалели с 40%, според източници, запознати с бизнеса на социалната мрежа, на които се позовава Ройтерс. На този фон компанията е продала на търг широка гама мебели и офис оборудване от централата си.

Миналата година Twitter генерира приходи в размер на 5,1 милиарда долара, като 90% от тази сума идва от продажби на реклама. Започнатите от Илон Мъск трансформации повлияха сериозно на бизнеса на компанията, въпреки че той получи контрол над нея едва в края на октомври.

Публикувано 18 Яну, 2023 - 11:43 Още... 'Twitter губи приходи, разпродава офис техника' (653 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Стартъпи никнат от пепелта на големите съкращения в ИТ сектора
Hesup новини Серията от мащабни съкращения сред големите високотехнологични компании предизвика вълна на интерес и финансиране от страна на фондове за рисков капитал в САЩ и Европа. Стотици милиони долари са приготвени за вложения в млади фирми, основани от съкратените служители. Тежките икономически времена раждат нови технологични лидери, напомнят финансистите.

Ник Зерман загубва работата си в Meta Platforms през ноември, само два месеца след като е нает на пълен работен ден. Той е само една от многобройните жертва на масовото съкращаване на 13% от работната сила в компанията.

Internet: Samsung отваря R&D център във Виетнам с 2200 специалисти
Samsung новини Samsung отваря нов изследователски център, първи по своя мащаб извън Южна Корея, в град Ханой. Председателят на компанията Лий Джей Йонг посети тази седмица столицата на Виетнам, за да участва в церемонията по откриването.

R&D центърът ще се занимава с изследвания и разработки в областта на софтуера и защитата на безжичните мрежи. 16-етажната сграда във виетнамската столица, чието изграждане и оборудване струва 220 милиона долара, ще приюти 2200 служители, съобщи Nikkei ***** Review.

Публикувано 30 Дек, 2022 - 11:05 Още... 'Samsung отваря R&D център във Виетнам с 2200 специалисти' (573 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Alexa и Siri останаха последни при тест за гласови асистенти през 2022 г.
Amazon новини Siri не е най-лошият гласов асистент днес според YouTube канала MKBHD. В последното си видео Маркес Браунлий провежда четирипосочен тест между Siri и нейните конкуренти, за да види сравнението между гласовите асистенти през 2022 г.

Битката за трона на гласовия асистент е продължение на подобен тест, споделен през 2017 г. Пет години по-късно MKBHD все още удостоява Google Assistant с първото място, докато Amazon Alexa се класира най-зле. В крайна сметка това е тест за смартфон, а не сравнение на интелигентни високоговорители. Ако телефонът Fire не се беше провалил, нещата можеха да изглеждат и по друг начин, нали?

Internet: ЕС може да глоби Meta с близо 12 милиарда долара
Facebook новини Европейската комисия твърди, че Meta злоупотребява с господстващото си положение на пазара. Това заключение може да коства на американския гигант в социалните мрежи глоба от почти 12 милиарда долара.

Комисията продължава антимонополното разследване срещу Meta Platforms и в ново изявление регулаторът твърди, че компанията има значително предимство пред конкурентите, тъй като предоставя на потребителите на своята социална мрежа достъп до платформата за търговия Facebook Marketplace.

Публикувано 21 Дек, 2022 - 10:34 Още... 'ЕС може да глоби Meta с близо 12 милиарда долара' (1091 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    1234567891011121314151617273747576777   >
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.