Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 50 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Cars

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

    12345678910111213   >

Cars: Тягова батерия се зарежда почти моментално
Hesup новини Швейцарски стартъп разработи тягова батерия с почти моментално зареждане. Прототипът на хибридната система, демонстриран от компанията, се зарежда до 80% само за 72 секунди.

Иновацията eTechnology на младата компания Morand има потенциал напълно да промени правилата на пазара на електрически превозни средства. Става въпрос за тягова батерия за електромобили, която се зарежда до 80% за малко повече от 1 минута – само за 72 секунди. Това е много по-бързо от зареждането на традиционните литиево-йонни батерии и дори по-бързо от зареждането на конвенционален автомобил с гориво.

Публикувано 28 Ное, 2022 - 09:12 Още... 'Тягова батерия се зарежда почти моментално' (739 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: Amazon утроява електрическия си авто-парк в Европа
Amazon новини Най-големият играч в интернет търговията, американската компания Amazon, ще инвестира повече от 1 милиард евро, за да разшири своя парк от електрически ванове и камиони в Европа. На практика, в близките години търговецът ще утрои електрическия си авто-парк, използван на Стария континент.

Днес Amazon обяви намерението си да инвестира повече от 1 милиард евро през следващите пет години, за да разшири използването на нисковъглеродни електрически ванове, камиони и центрове за сортиране в целия Европейски съюз. Очаква се това да доближи компанията до декларираната цел за въглеродна неутралност.

Публикувано 11 Окт, 2022 - 11:00 Още... 'Amazon утроява електрическия си авто-парк в Европа' (683 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: Електрическата G-класа на Mercedes идва през 2024
Mercedes-Benz новини Mercedes-Benz разкри кога бихте могли да седнете зад волана на неговата електрическа G-класа. Главният изпълнителен директор на автомобилния производител Стен Ола Келениус каза на членове на медиите, че автомобилът ще пристигне до края на 2024 г., според Autoblog.

Компанията обяви електрическа версия на SUV с нулеви емисии през 2019 г., а миналата година разгледахме концепцията EQG отблизо. Миналата есен лично шведският ръководител на гиганта изпробва прототип на EV на тестовите площадки на Mercedes в Грац, Австрия – там компанията обикновено оценява версията с вътрешно горене на G-Class. Явно имаше положителен опит.

Публикувано 26 Сеп, 2022 - 10:54 Още... 'Електрическата G-класа на Mercedes идва през 2024' (425 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: Ford ще се опитат да информират шофьорите за пешеходци и колоездачи наблизо
Ford новини Когато първите тракери се появиха, идеята им беше повече от добра: да ги използваме да открием нещата, които най-често губим. Разбира се, ситуацията бързо излезе извън контрол и оплакванията за недобронамерени проследявания повлякоха същата добра идея в една доста грешна посока. Сега Ford са се натъкнали на друга добра идея, но дали тя ще бъде правилно експлоатирана - предстои да видим. Всичко се завърта около Bluetooth технологията, понеже повечето устройства разчитат в една или друга степен на нея.

Според автомобилният производител разработваното от него приложение ще предупреждава шофьорите за присъствието на близки велосипедисти, пешеходци или хора с тротинетки, използвайки предупреждения за местоположение, изпратени чрез технологията Bluetooth Low Energy (BLE). Потребителите, които са изтеглили и активирали на телефоните си специфичното приложение, ще се показват в информационно-развлекателната система на Ford Sync. Ако системата отчете, че е възможна потенциална катастрофа, тя ще информира водачите с графики или звуци от екрана на таблото. Или по-опростено: докато шофирате вашия Ford, на таблото ви ще изникват потенциални опасности, подобно на видеоигра.

Cars: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа
Tesla новини Анализаторите вещаят една изключително трудна зима, предвид инфлацията и световните политически проблеми, но светлият лъч на надеждата идва от Илон Мъск. В стил, сходен с прословутата фраза на Мария Антоанета, Мъск смята, че би било чудесно повечето от нас да подкарат по някоя нова Tesla за Коледа. Предложението му идва в интересен момент: цените на автомобилите на компанията вече бяха повишени, няколко регулатори се опитват да налагат ограничения върху някои функционалности на моделите, а фабриките едва смогват с изпълнението на поръчките.

Самият Мъск пък ще бъде изправен в съда през октомври, за да обясни защо първоначално реши да купува Twitter, а след това бързо се отказа от сделката. Но определено завиждаме на ентусиазма му - неговите мечти се простират отвъд ежедневието и сега на дневен ред е напълно автономните Tesla да бъдат пуснати в продажба до края на тази година.

Публикувано 31 Авг, 2022 - 08:47 Още... 'Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа' (877 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: Tesla изненада с евтин Model Y в Европа
Tesla новини Американският производител на електромобили Tesla неочаквано предложи на европейски клиенти бюджетна версия на Model Y само за 42 000 евро в момент, когато цените на е-колите се покачват на световния пазар.

В последните месеци се наблюдава тенденция на увеличаване на цените на електрическите превозни средства. От юли миналата година цените на вторичния пазар са нараснали един и половина пъти, сочи статистика, цитирана от Electrek.

Публикувано 29 Авг, 2022 - 15:32 Още... 'Tesla изненада с евтин Model Y в Европа' (1066 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: BMW и Toyota планират съвместно производство на водородни коли
BMW новини Автомобилните Гиганти BMW и Toyota могат да започнат съвместно производство на превозни средства с водородно гориво, а първите продажби се очакват през 2025 година, съобщи ръководителят на търговския отдел на баварската компания Питер Нота в интервю за Nikkei.

BMW и Toyota сформираха съюз за разработване на екологични превозни средства още през 2013 г. и планираха да работят по съвместен проект поне до 2020 г. Транспортната технология, задвижвана с водород, е особено подходяща за големите SUV автомобили, казва Нота. BMW вече има в своя арсенал концепцията iX5 Hydrogen, която ще влезе в ограничено производство по-късно тази година.

Cars: Премахват драскотини по колите със слънчева светлина
Hesup новини Драскотините по колата ни причиняват особено неприятни изживявания, но в бъдеще те може да изчезват, преди дори да ги забележим. Учени от Корея са разработили покритие, което „лекува“ драскотини само за 30 минути, когато е изложено на слънчева светлина.

Новото покритие съдържа полимерна мрежа, базирана на акрил-полиол. По същество полимерите имат динамични химически връзки, които могат да се разпаднат в отговор на даден стимул и след това да се пренаредят в първоначалната си подредба. Точно на това разчита новото покритие, за да поправя дребни щети като драскотини по колата.

Cars: Volkswagen застрашава лидерството на Tesla при електромобилите
Volkswagen новини Лидерството на Tesla на пазара за електромобили изглежда сериозно застрашено. Немската Volkswagen може да стане най-големият производител на електрически коли още през 2024 г., сочи експертен анализ.

По-рано Volkswagen се конкурираше постоянно с Toyota за титлата най-голям производител на автомобили в света, но кризата с полупроводниците позволи на японската корпорация да поеме водещата роля. В същото време стратегията за активна електрификация ще позволи на германския автогигант да стане лидер в сегмента на електрически превозни средства до 2024 г., изпреварвайки хегемона на този пазар Tesla.

Cars: Силициева батерия за е-коли зарежда до 98% за 10 минути
Hesup новини Батерия, която се зарежда почти изцяло само за 10 минути и се радва на изключително бавна деградация – това е проектирала новостартираща американска компания. И тя, като много други, се надява да помогне за навлизането на електромобилите в ежедневието.

Времето за зареждане е изключително важен фактор, когато става въпрос за електрически автомобили. Ден през ден учените намират нови и нови технологии, за да осигурят на потребителите безпроблемно пътуване без бавене и без чувство за безпокойство. Американският стартъп Enovix се надява да изиграе голяма роля във всичко това с дизайн на батерия от следващо поколение, която – според тях – може да бъде почти напълно презаредена за по-малко от 10 минути.

Публикувано 16 Юни, 2022 - 10:34 Още... 'Силициева батерия за е-коли зарежда до 98% за 10 минути' (888 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12345678910111213   >
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.