Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 26 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Motorola продаде част от бизнеса си за $1,2 млрд.
Пуснат 20 Юли, 2010 - 15:16

Motorola новини Motorola продаде бизнеса си с безжично оборудване на Nokia Siemens Networks, съобщи вчера купувачът. Чрез сделката, Nokia Siemens ще засили своето присъствие в Северна Америка, където ще се конкурира с шведската Ericsson и китайската Huawei Technologies.

Двете компании са се споразумели за цена от 1,2 милиарда долара в кеш. Очаква се сделката да бъде финализирана към края на 2010 година.

Още през ноември миналата година CEO-то на Nokia Siemens - Раджив Сури разкри нова пазарна стратегия на компанията, насочена към поглъщане и партньорства с други пазарни играчи, за сметка на съкращаване на съществуващи направления на дейността.

Както е известно, Nokia Siemens неколкократно се опита да придобие подразделения на фалиралата Nortel. Същевременно компанията съкрати служители и закри офиси, заради ниско потребителско търсене и ценови войни с конкурентите, припомня Блумбърг.

Motorola, от своя страна, продава част от бизнеса си в рамките на мащабно преструктуриране. Приходите на поделението за безжично оборудване намаляха през първото тримесечие със 7% до 896 милиона долара, формирайки 18% от всички приходи на Motorola.
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.