Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 39 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Intel ще ускорят процесорите си Medfield
Пуснат 28 Фев, 2012 - 16:29

Intel новини Intel планират да ускорят бързината на процесора си Z2460, познат още като Medfield, разкриха от AllThingsDigital.com. Скоро мощността на въпросния чип ще достигне до 2GHz. В допълнение към него, освен това, компанията е замислила и нов процесор от същата серия, който ще се появи през втората половина на годината.

Кодовото име на новия чип е Z2580 и се говори, че мощността му ще е двойно по-голяма от тази на Z2460, или, с други думи казано, ще е 4GHz. Първите продукти, които ще използват този нов процесор ще се появят следващата година, допълват от сайта. Междувременно, Intel са потвърдили и, че работят върху трети чип от по-нисък клас, който ще се използва в по-обикновените мобилни телефони.

Обявявайки новите си производствени планове, от компанията не пропуснаха да уведомят пресата и за новите си бизнес сътрудничества. Мобилният оператор Orange, който е собственост на France Telecom, както и индийската компания за производство на телефони Lava International са сключили споразумение с Intel да предлагат в търговската си мрежа устройства, базирани на основния дизайн, който от компанията бяха представили по-рано.

Освен тях, китайската компания ZTE ще започне да използва чипове на Intel в новите си мобилни устройства, първите от които ще се появят през второто шестмесечие на 2012 година. Прибавяйки към тях Motorola и Lenovo, чиито сътрудничества с компанията бяха обявени още на CES, списъкът от бизнес партньори става доста добър. Дали те ще помогнат на Intel да преодолеят свирепата конкуренция на Nvidia, Texas Instruments и Qualcomm, предстои да видим.
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.