Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 36 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Intel спира производството на Sandy Bridge процесорите
Пуснат 13 Юни, 2012 - 18:02

Intel новини След броени месеци Intel ще прекрати производството на процесори Sandy Bridge. Повечето от остарелите модели ще слязат от конвейерите през септември, съобщи digitimes.com.

Същевременно, Intel налага Core процесорите от трето поколение - Ivy Bridge. Именно масовото пускане на двуядрени Ivy Bridge предопределя съдбата на техните предшественици.

Смяната на поколенията процесори ще довeде и до нова вълна на масова подмяна на персоналните компютри. Очаква се още през юни доставките на РС да нараснат.
Intel вече достави големи количества Ivy Bridge процесори на своите OEM партньори. Готови системи на тяхна база ще се появят по-късно този месец.

По прогноза на Intel, през първите две тримесечия от пускането на Ivy Bridge продажбите ще бъдат с 50% по-високи спрямо аналогичния период за Sandy Bridge чиповете, които излязоха през миналата година.

В момента Core процесорите от трето поколение са по-скъпи с $67-100 от своите предшественици. Още през септември обаче цените практически ще се изравнят, което ще доведе до засилено търсене на новите процесори.
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.