Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 44 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Software: Intel работи над компютри с две ОС
Пуснат 06 Яну, 2014 - 08:26

Intel новини Процесорният гигант Intel ще лансира на CES 2014 инициатива Dual OS за създаване на компютри с две операционни системи – Windows и Android.

Подобна идея не е нова. Още през 2011 г. излезе таблетът ViewSonic ViewPad 10pro с предварително инсталирани Windows 7 и Android 2.3 Gingerbread. По-късно, през 2013 г. Samsung представи таблет-трансформър ATIV Q, способен да работи под управление на Windows 8 и Android 4.2.2 Jelly Bean, като превключването става с натискане на бутона Start и не изисква презареждане.

Intel Dual OS

Концепцията Dual OS разчита на средства за виртуализация, които позволяват едновременна работа с приложения за Windows и Android, без необходимост от презареждане на компютъра. Intel вече води преговори с производителите за пускане на компютри с Dual OS, предаде The Verge. Очаква се инициативата да получи комерсиално име PC Plus.

Подобен ход на Intel може да предизвика съпротива от страна на Microsoft, която конкурира Android със своята мобилна платформа Windows Phone. Все по-упорити стават слуховете, че Microsoft ще започне да разпространява безплатно Windows Phone сред производителите.
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.