Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 54 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Software: Първа среща с Facebook Paper
Пуснат 17 Фев, 2014 - 07:27

Facebook новини Facebook публикува Paper в App Store. Към момента приложението е налично само за iOS, при това без нативна поддръжка за iPad, което доказва, че все още е по-скоро експеримент на Марк Закърбърг и компания. Paper е странен хибрид между агрегатор на новини, подобен на Flipboard, и изцяло нов метод за достъп до социалната мрежа. И то какъв хибрид. Paper буквално ни остави с увиснали челюсти.

Facebook Paper е едно от най-добре реализираните приложения, които може да използвате на своя iPhone днес. Дълго обмислях дали да не използвам "най-добре реализираното", но при платформа с над милион заглавия е трудно да бъда толкова категоричен. Paper работи обидно плавно, в дадени моменти, макар и илюзорно, по-плавно от самата iOS.

Facebook Paper

Анимациите на интерфейса следват леко различна насока от тази на iOS. Тези от вас, които са използвали Facebook Home под Android, вече имат груба представа за механиката, а Messenger приложението под iOS и Android също носи известни сходства с Paper. Във всеки пиксел в Paper е вложен дълбок замисъл, жестовете и анимациите са… точни. Няма по-добър начин да ги определим, но UI дизайнерите на приложението са достигнали перфектния баланс между скорост и обратна връзка, между сериозност и закачливост. Paper е първият продукт на Facebook Creative Labs, една от най-новите дивизии в компанията.

Малкото и стегнато софтуерно студио позволява на Facebook да работи със скоростта на стартъп, запазвайки потребителската база на огромна корпорация. Две от имената, работили по Facebook Paper, са Майк Матас (бивш инженер в Apple, работил по първия iPhone и създател на интерфейса на Nest) и Лорън Брихтър (също бивш инженер в Apple, създател на pull-to-refresh, автор на официалния Twitter клиент за iOS и създател на популярната игра Letterpress).

Казано накратко, Paper е най-доброто приложение, излизало от централата на Facebook. Всички негови компоненти карат стандартните Facebook приложения под всички платформи и, най-вече, уеб изгледът, да изглеждат крайно допотопни.
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.