Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 57 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Software: Mozilla връща Firefox на скоростната писта
Пуснат 16 Юни, 2017 - 09:07

Mozilla новини Mozilla обнови своя браузър Firefox с първата напълно многопроцесна версия, което означава и много по-бърза работа на приложението. Това е една мини революция в третия по популярност браузър в света след Chrome и Internet Explorer/Edge.

Ако досега цялото уеб съдържание се обработваше в един поток, Firefox 54 разпределя задачите в четири потока. Всеки от тях разполага със своя оперативна памет и процесорни ресурси, благодарение на което браузърът работи по-бързо, а увисването на един раздел (таб) не се отразява на останалите.Нововъведението се явява логична стъпка в развитието на проекта Electrolysis, или e10s, в рамките на който Mozilla постепенно превръща Firefox в многопроцесен браузър. През август м.г. компанията пусна Firefox 48, при който потребителският интерфейс беше отделен в самостоятелен процес и стана независими от табовете, но съдържанието продължи да се обработва в един поток.

Firefox 54 въвежда напълно многопроцесна обработка. Но тъй като увеличеният брой на процесите води до по-голям разход на оперативна памет, Firefox 54 не обработва всеки таб като отделен поток, а ограничава потоците до четири, за разлика от Chrome, който открива нов процес за всеки таб и така консумира повече памет.
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.