Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 44 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Intel предупреди за дефицит на чипове в продължение на години
Пуснат 01 Юни, 2021 - 11:48

Intel новини Може да са необходими няколко години, за да бъде решен проблемът с глобалния недостиг на полупроводникови чипове – фактор, който „затвори” някои производствени линии за автомобили и се усеща и в други области, включително потребителската електроника.

Тенденцията „работа и учене от дома” по време на пандемията Covid-19 е довела до „цикъл на експлозивен растеж в полупроводниците”, който е натоварил жестоко глобалните вериги за доставки, коментира главният изпълнителен директор на Intel Пат Гелсингър на виртуална сесия в рамките на търговското изложение Computex в Тайпе.„Въпреки че индустрията предприе стъпки за преодоляване на краткосрочните ограничения, все пак може да са нужни няколко години, докато екосистемата се справи с недостига на производствен капацитет, субстрати и компоненти”, каза шефът на Intel, цитиран от South China Morning Post.

Още в средата на април, в интервю за The Washington Post, Гелсингър заяви, че ще са необходими „няколко години” за преодоляване на недостига на чипове. Затова Intel планира да започне допълнително производство на чипове в рамките на шест до девет месеца, за да задоволи търсенето от американските автомобилни заводи.

През март Intel обяви план на стойност 20 милиарда щатски долара за разширяване на капацитета си за производство на чипове чрез изграждане на две фабрики в Аризона и отваряне на своите заводи за външни клиенти.
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.