Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 41 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Intel пуска несменяеми процесори и за РС
Пуснат 10 Юни, 2021 - 17:10

Intel новини Intel пусна нова серия процесори Core 11000B за компактни настолни компютри, които носят индекс „B”. Макар че компанията не разкрива какво означава това, специалистите коментират, че най-вероятно „B” указва начина на монтаж на процесора – той ще бъде споен в дънната платка без възможност за замяна.

Новата серия включва по един процесор i3, i5, i7 и i9, производството на които ще започне през второто тримесечие на 2021 г. Според тематичния уеб ресурс Profesional Review, индексът B вероятно е съкращение на BGA, което е свързано с начина на монтаж на процесора.Известно е, че всички съвременни процесори на Intel за мобилни компютри имат FCBGA дизайн – те не се монтират в гнездо, а вместо това се запояват директно към дънната платка и не могат да се подменят без специализиран хардуер.

Изглежда, че с пускането на серията Core 11000B компанията ще приложи този подход и при персоналните компютри. Предполага се, че потребителите на РС с тези процесори няма да могат да ги заменят, освен ако не се обърнат към сервизен център.

Компактните NUC компютри на Intel първи ще получат процесори от серията Core 11000B. Очаква се и други производители на РС да се заинтересуват от тези чипове, с изключение на Apple, която през лятото на 2020 г. изостави Intel в полза на собствените си разработки с архитектура Arm.
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.