Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 54 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* GSM: iPhone 13 ще поддържа сателитни комуникации
Пуснат 31 Авг, 2021 - 15:19

Apple новини Очакваният смартфон iPhone 13 ще поддържа комуникация със сателити на ниска земна орбита (LEO), за да позволи на потребителите да разговарят и изпращат съобщения на места без 4G или 5G покритие, твърди известният с прогнозите си за Apple анализатор Минг-Чи Куо.

В бележка до инвеститорите Куо казва, че гамата телефони iPhone 13 ще включва хардуер, който може да се свърже с LEO сателити, съобщи MacRumors. Ако са активирани съответните софтуерни функции, това ще позволи на потребителите да осъществяват повиквания и да изпращат текстови съобщения, без да е необходима 4G или 5G клетъчна връзка.iPhone 13 разполага с персонализиран базов чип Qualcomm X60, който поддържа сателитна комуникация, според Куо. Други брандове за смартфони чакат 2022 г., за да получат широколентовия чип X65 чип, необходим за внедряване на сателитни комуникационни функции.

Мрежата Starlink на SpaceX предлага LEO интернет свързаност, но доставчикът на сателитни комуникационни услуги, който „най-вероятно ще си сътрудничи с Apple”, се казва Globalstar. Предполага се, че Qualcomm работи с Globalstar за поддръжка на n53 лентата в бъдещите широколентови чипове X65.
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.