Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 42 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Software: xrOS е новото име на софтуера за смесена реалност на Apple
Пуснат 04 Дек, 2022 - 11:34

Apple новини Apple реши да нарече софтуера, който ще работи на предстоящия AR/VR шлем, „xrOS“: актуализация от оригиналния „RealityOS или „rOS“, който компанията планира да наименува, предава Bloomberg.

Промяната на името идва, когато Apple започва да се подготвя за пускането на шлема, което се очаква в някакъв момент през 2023 г. Той ще разполага със собствена операционна система, подобно на Apple TV и Apple Watch, и ще имат специален App Store.„XR“ означава разширена реалност, която се отнася както за разширена, така и за виртуална реалност. Слуховете сочат, че уредът, върху който работи Apple, ще бъде със „смесена реалност“ като Microsoft HoloLens, поддържащ както възможности за разширена, така и виртуална реалност. Разширената реалност допълва това, което потребителят вижда в реалния свят, докато виртуалната реалност е изцяло дигитално изживяване.

Както се говореше по-рано, шлемът ще има нови версии на съществуващи приложения като Maps и Messages, които са преработени за AR/VR изживяване. Apple също така създава комплект за разработка на софтуер, за да могат да се създават приложения на трети страни за устройството.

Apple вътрешно нарича операционната система на шлема „rOS“ по време на процеса на разработка, но Bloomberg предполага, че xrOS е по-малко родово име, което ще позволи на джаджата да се откроява повече.
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.