Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 44 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Mac mini с М2 е два пъти по-бързо от Mac Pro и струва една десета от него
Пуснат 02 Фев, 2023 - 08:57

Apple новини Забележително е каква разлика в производителността и цените могат да направят четири години. Mac Pro на Apple за 5999 долара, който компанията продължава да продава, е по-бавен и значително по-скъп от последния Mac mini с чипа M2. Не забравяйте, че компактният персонален компютър на Apple струва само 599 долара за базовия модел, което го прави по-малко от една десета от цената на работната станция, захранвана от чип на Intel.

В Twitter профилът GregsGadgets публикува два резултата от Geekbench 5, показващи едноядрените и многоядрените стойности, принадлежащи на M2 Mac mini и базирания на Intel Mac Pro. За негова изненада, както и за наша Mac mini не само получава почти два пъти по-висока производителност в едноядрен тест, но лесно побеждава работната станция и в многоядрения тест.Предоставяме ви резултатите по-долу:

M2 Mac mini - 1944 в едноядрен, 8790 в многоядрен
2019 Intel Mac Pro - 1019 в едноядрен, 8037 в многоядрен

Тези резултати до голяма степен означават, че клиентите или креативните професионалисти, които искат подобрена едноядрена и многоядрена производителност, вече няма да имат нужда от скъп Mac Pro, който да върши работата вместо тях. Въпреки това само защото M2 Mac mini надделява над Mac Pro в Geekbench 5, не означава, че той ще спечели във всеки бенчмарк или задача, поставена на пътя му. За съжаление освен Geekbench 5, GregsGadgets не е публикувал никакви други резултати, така че това е всичко, с което трябва да правим заключенията в момента.

Единственият недостатък на притежаването на M2 Mac mini е, че каквато и конфигурация да закупите сега, ще трябва да се придържате към нея, защото RAM, паметта и SoC идват запоени към логическата платка, което е точно обратното при Mac Pro. Въпреки това, дори ако добавите по-голяма RAM и опции за съхранение, надграденият Mac mini пак ще бъде по-евтин от актуалната работна станция на Apple, поради което се стреми да го замени бързо с версия, за която се предполага, че ще рекламира M2 Ultra, директно наследявайки M1 Ultra чиповете, ползвани в Mac Studio.
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.