Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 199 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Internet: Три български компании се обединиха в Wiser Technology
Пуснат 31 Май, 2024 - 09:32

Hesup новини Три български компании – Бианор Холдинг, Прайм Холдинг и Диджитал Лайтс – подписаха окончателни договори, с които “Бианор Холдинг” АД придобива 100% от “Диджитал Лайтс” ООД и 51% от “Прайм Холдинг” АД, с опция да придобие останалите 49%. Новият бранд Wiser Technology обединява всички дружества в групата и ги позиционира като европейска компания за разработка на високотехнологични софтуерни решения.

Проформа консолидираните приходи на Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс за изминалата година са 54 млн. лв., а обединеният екип надвишава 500 програмисти, учени и консултанти. Това превръща Wiser Technology в една от водещите български софтуерни компании и я нарежда сред най-големите ИТ компании, търгувани на Българска Фондова Борса.По същество сделките представляват обединение на компаниите от групата на Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс. Значителна част от транзакциите ще бъде извършена в акции на Бианор Холдинг, което ще направи основателите и ключовите членове на екипите на Прайм Холдинг и Диджитал Лайтс значими акционери в Wiser Technology.

Дружествата в групата ще продължат да оперират до голяма степен самостоятелно с досегашния си екип и структура. Дейностите, свързани с корпоративното развитие и финанси, както и маркетинг и продажби ще бъдат централизирани в холдинговото дружество и ще обслужват всички компании от групата.
pinterest vkontakte instagram tiktok threadsCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh