Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 189 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Intel ще си връща пазарен дял от Nvidia и AMD с нови AI чипове
Пуснат 04 Юни, 2024 - 18:02

Intel новини Американският технологичен гигант Intel обяви нови чипове с изкуствен интелект за центрове за данни в опит да се изправи срещу конкурентите Nvidia и AMD, които направиха подобни анонси през последните два дни.

Процесорът Xeon 6 на Intel ще осигури по-добра производителност и енергийна ефективност за натоварванията в центъра за данни с висок интензитет, в сравнение със своя предшественик, каза изпълнителният директор Пат Гелсингър по време на технологичния форум Computex в Тайпе, Тайван.Съобщението от Intel идва след като конкурентите Nvidia и AMD обявиха нови AI чипове в неделя и понеделник, борейки си за лидерство в процъфтяващата индустрия на изкуствения интелект, отбелязва CNBC.

Преди шест месеца Intel пусна своите процесори Xeon от 5-то поколение за центрове за данни. Сегашният анонс идва два месеца след обявяване на процесора Gaudi 3 за обучение и внедряване на AI модели. Intel разкри, че цените на AI ускорителите Gaudi 2 и Gaudi 3 са по-ниски от тези на конкурентните чипове.
pinterest vkontakte instagram tiktok threadsCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh