Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 201 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Software: Chrome OS ще изпълнява и Windows приложения
Пуснат 07 Юни, 2024 - 09:00

Google новини Операционната система Chrome OS на Google ще се сдобие с поддръжка на приложения за Windows. Това ще позволи на потребителите да купуват и използват евтини хромбуци (лаптопи) или хромбокс (неттоп) устройства, без да страдат от липсата на необходимите програми на тях.

Google също развива отделна операционна система Chrome OS Flex, предназначена за инсталиране на стари компютри, които вече не могат да работят със съвременните операционни системи Windows. Към момента обаче не е ясно дали Google ще вгради поддръжка за Windows приложения и в Chrome OS Flex. Наличието на такава поддръжка ще позволи на собствениците на стари компютри да продължат да ги използват.Google не създаде самостоятелно среда за изпълнение на Windows приложения под Chrome OS. Вместо това компанията придоби стартъпа Cameyo, който е специализиран в софтуерната виртуализация. Отсега нататък всички негови разработки принадлежат на Google.

Интересът на Google към Cameyo започна с партньорство през 2023 г., което позволи на потребителите да изпълняват наследени Windows програми във виртуална среда. Покупката на Cameyo ще даде възможност на Google да се разпорежда с разработките на стартъпа по свое усмотрение.
pinterest vkontakte instagram tiktok threadsCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh