Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 42 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Intel новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   1234567891011121314151617   >

Hardware: Intel планира нови заводи, ще произвежда и за други
Intel новини Патрик Гелсингер шефът на Intel разкри стратегията на компанията в сферата на технологиите през следващите години. Тя включва амбициозни планове за нови производствени предприятия.

През настоящата година Intel ще задели 20 милиарда долара за изграждане на два нови завода в Аризона, а до края на следващата година ще определи местата за строителство на още нови фабрики в САЩ и Европа, съобщи Ройтерс.

Публикувано 24 Мар, 2021 - 15:59 Още... 'Intel планира нови заводи, ще произвежда и за други' (651 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel и Nvidia влезли в заговор срещу AMD
Intel новини ИТ индустрията неведнъж се е сблъсквала със заговори на някои от участниците на пазара за сметка на други или за поддържане на изкуствени дефицити и високи цени на продуктите. За подобен сговор между Intel и Nvidia, насочен срещу AMD, разкрива източник от средите на ОЕМ производителите.

Миналата година AMD представи процесорите Renoir APU под формата на семейство Ryzen 4000, в което влизат чипове като Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H и Ryzen 9 4900H. На пазара обаче не излезе нито един лаптоп с някой от тези процесори и графична карта на ниво поне Nvidia GeForce RTX 2070. Най-добрите модели използваха графика GeForce RTX 2060.

Публикувано 19 Яну, 2021 - 09:53 Още... 'Intel и Nvidia влезли в заговор срещу AMD' (1338 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel NUC – отлична, мощна алтернатива на традиционните десктоп РС, но в ултра компактен формат
Intel новини Мощните NUC системи позволяват свързване към екран с произволен диагонал, тъй като разполагат с пълен набор видео изходи. В същото време са толкова компактни, че могат да се прикрепят лесно към гърба на монитора – Intel предлагат специална планка за целта в комплекта с всеки NUC. Така получавате пълноценно, мощно РС, което обаче заема изключително малко пространство, което е огромен плюс в тези home office времена, в които много хора работят от къщи и не разполагат с много място за разполагане на пълноформатна десктоп система.

За разлика от лаптопа също така всеки NUC има солиден набор от интерфейсни опции – като се започне от вградени модули за безжично свързване (Wi-Fi и Bluetooth), мине се през вход за Ethernet кабелна мрежа и се стигне до вграден четец за флаш памет карти, бързи USB 3.0 и Thunderbolt портове.

Hardware: Intel ускорява процесорите до 50% с нова CPU архитектура
Intel новини Настоящата архитектура за настолни процесори на Intel е толкова остаряла, че следващата ще донесе подобрение на показателя IPC (инструкции за цикъл) с 35-50%. Става въпрос за архитектурата Alder Lake.

В началото на 2021 година Intel ще представи процесори за настолни компютри Rocket Lake, а в края или по-вероятно в началото на 2022-та ще излязат новите чипове Alder Lake. С тях ще дойде 10-нанометровата технология за десктоп процесори на Intel, като в същото време Alder Lake ще се превърнат в първите настолни хетерогенни процесори на компанията.

Публикувано 09 Ное, 2020 - 09:25 Още... 'Intel ускорява процесорите до 50% с нова CPU архитектура' (756 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel обяви 40-терафлопов графичен процесор Xe-HP
Intel новини Intel впечатли аудиторията на „Деня на архитектурата 2020” вчера с анонса на линията графични ускорители Xe-HP. Това е чудовищен GPU с до 16 384 ядра и производителност над 40 терафлопа (TFLOPS).

Xe-HP не е насочен към потребителския сегмент, а към центровете за данни и като такъв се сравнява с решения от рода на Nvidia A100 или предстоящия да излезе на пазара ускорител AMD Radeon Instinct Mi100.

Публикувано 17 Авг, 2020 - 10:08 Още... 'Intel обяви 40-терафлопов графичен процесор Xe-HP' (775 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel се надява на държавна помощ за производство в САЩ
Intel новини Правителството на САЩ може да финансира Intel в проект за изграждане на нов завод за чипове в страната. Идеята се прокарва от браншовата организация Semiconductor Industry Association.

През април 2020 Intel се опита да привлече държавно финансиране за построяраве на фабрика за производство на чипове по поръчка на други компании на територията на САЩ. Междувременно, тайванската TSMC обяви изпреварващо, че ще строи завод в Аризона, но това не отказа местните лобисти от плановете им за Intel.

Hardware: Продават фалшиви Intel процесори без силициев кристал
Intel новини В последните години тактиката за фалшифициране на процесори се свежда до замяна на капаците им с такива на по-скъпи модели или прилагане на етикети с техните маркировки. На китайския пазар вече се появяват и фалшиви процесори, в които липсват самите силициеви кристали.

Подобни фалшификати на Intel чипове се срещат все по-често на пазара, става ясно от публикация в специализирания сайт WCCFTech. Засега компанията не отказва на купувачите замяна с истински процесори в гаранция и е решена да преследва продавачите на фалшиви продукти с цялата строгост на закона.

Публикувано 21 Апр, 2020 - 10:02 Още... 'Продават фалшиви Intel процесори без силициев кристал' (740 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel готви изненада с 10-нм десктоп процесор
Intel новини Intel може да изненада РС индустрията и потребителите, пускайки тази година 10-нанометров хетерогенен процесор за настолни компютри, който не фигурира официално в плановете на компанията.

Според публикация в Weibo, американският чипмейкър подготвя настолни процесори Alder Lake по 10-нанометрова технология и архитектура, която се състои от няколко „големи” и няколко „малки” ядра. Това би било неочаквана новост от компанията.

Публикувано 11 Апр, 2020 - 14:12 Още... 'Intel готви изненада с 10-нм десктоп процесор' (543 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel обяви 10-нанометров Atom процесор
Intel новини Intel обяви съвършено нова процесорна линия Atom P5900, която обаче не е предназначена за потребителския сегмент, а ще се използва в мрежови устройства, става ясно от съобщение на компанията.

Новите чипове от типа SoC (система на чип) са първите преки носители на марката Atom от няколко години насам. В миналото това бяха процесори за мобилни компютри, но актуалните предложения са предназначени за използване в телекомуникационно оборудване, например в 5G базови станции.

Публикувано 26 Фев, 2020 - 10:15 Още... 'Intel обяви 10-нанометров Atom процесор' (506 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel разширява R&D дейността си в Русия
Intel новини Intel разширява своя център за изследвания и разработки в руския град Нижни Новгород с откриване на втори офис. Това е един от най-големите R&D обекти на американската компания, който функционира от 20 години.

В новия офис ще работят около 300 души, включително част от настоящите служители на центъра, съобщи правителството на Нижегородска област. Общо, екипът на R&D центъра наброява 1000 специалисти.

Публикувано 19 Яну, 2020 - 11:07 Още... 'Intel разширява R&D дейността си в Русия' (536 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   1234567891011121314151617   >
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.