Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 41 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Intel новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   1234567891011121314151617   >

Hardware: Intel може да се откаже от бранда Atom
Intel новини Intel разглежда възможността да се откаже от бранда Atom за процесорите, използвани в нетбуци, таблети и смартфони. Процесът на ребрандиране може да започне през четвъртото тримесечие на настоящата година, съобщи Digitimes.com.

Ръководството на компанията се опасява, че негативният имидж на Atom може да повлияе на продажбите на смартфони и таблети. Intel се надява чрез промяна на името да стимулира търсенето на подобни продукти.

Публикувано 23 Юли, 2013 - 08:31 Още... 'Intel може да се откаже от бранда Atom' (561 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel показа едно от най-малките LTE устройства
Intel новини Intel показа на изложението Computex 2013 в Тайпе един от най-малките и най-икономични в света LTE модеми, част от стратегията решения, които работят на множество честоти, региони и устройства.

XMM 7160 представлява „multimode-multiband” модем с поддръжка на 15 LTE честоти едновременно.

Публикувано 07 Юни, 2013 - 07:41 Още... 'Intel показа едно от най-малките LTE устройства' (511 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Intel е на път да погълне конкурента AMD
Intel новини Акциите на AMD поскъпнаха с 40% тази седмица на фона на ширещи се слухове, че компанията ще бъде погълната от Intel. Двата процесорни гиганта щели да се слеят, мотивирани от настъплението на ARM – архитектурата, която доминира в мобилните устройства.

Тиернан Рей, финансов анализатор от Tech Trader Daily, твърди, че има достоверна информация за скорошна покупка на AMD от Intel. С това се обяснява и ръстът в акциите на AMD с 14,18% до $3,28 само за един ден.

Публикувано 05 Май, 2013 - 10:00 Още... 'Intel е на път да погълне конкурента AMD' (1779 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel обеща таблети, тънки 8 милиметра
Intel новини Intel показа на форума за разработчици в Пекин бъдещи смартфони и таблети на базата на 22-нанометров Atom процесор с изцяло нова микроархитектура. Четириядрената система на един чип (SoC) с кодово име Bay Trail e най-мощният процесор Atom към днешна дата, удвоявайки изчислителна производителност на сегашното поколение интелски таблети.

Публикувано 15 Апр, 2013 - 11:02 Още... 'Intel обеща таблети, тънки 8 милиметра' (804 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel удвоява скоростта на Thunderbolt
Intel новини Intel подготвя обновление на Thunderbolt - технологията за предаване на данни, известно засега с кодовото име Falcon Ridge. Процесорният гигант разкри плановете си по време на конференция NAB 2013 в Лас Вегас.

Компанията обещава да удвои скоростта на предаване на данни през Thunderbolt до 20 гигабита в секунда (Gbps). В резултат на подобрението, ще може да се предава едновременно видео с резолюция 4K и да се извежда изображение на екрана.

Публикувано 11 Апр, 2013 - 09:52 Още... 'Intel удвоява скоростта на Thunderbolt' (786 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel показа ултрабука на бъдещето
Intel новини Ултрабук с процесор от ново поколение показа Intel на изложението CeBIT 2013 в Хановер, Германия. Моделът стъпва на хардуерна платформа Haswell и за разлика от обикновените ултрабуци има Full HD екран, който може да се отделя.

Всъщност, Intel представя по-скоро таблет с док станция, която го превръща в ултрабук. Това се потвърждава и от факта, че дисплеят може да работи самостоятелно като таблет под управление на операционна система Windows 8.

Публикувано 09 Мар, 2013 - 10:44 Още... 'Intel показа ултрабука на бъдещето' (531 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel обяви един от най-малките LTE модеми
Intel новини Intel обяви на Световния мобилен конгрес в Барселона един от най-малките LTE модеми (Long-Term Evolution 4G). Новият XMM 7160 се отличава също с ниската си мощност.

Устройството се явява „multimode-multiband” LTE решение (LTE/DC-HSPA+/EDGE) за смартфони, таблети и ултрабуци, като поддържа едновременно 15 LTE канала.

Публикувано 26 Фев, 2013 - 13:37 Още... 'Intel обяви един от най-малките LTE модеми' (684 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel усвоява 10-нм технология
Intel новини Intel, най-големият производител на процесори, планира в близките 2-3 години да започне серийно производство на чипове по 14-нанометрова технология в заводите си в Ирландия и САЩ. Компанията вече работи по усвояване на 10-нанометровия процес, като в момента избира производствена площадка за тази технология.

Очаква се израелският филиал на Intel да се заеме с производството на 10-нанометрови продукти, предаде Ройтерс. През миналата година предприятието в Кириат Гат увеличи експорта двойно до 4,6 милиарда долара, благодарение на прехода към 22-нанометров технологичен процес.

Публикувано 19 Фев, 2013 - 08:00 Още... 'Intel усвоява 10-нм технология' (405 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intеl атакува пазара на ТВ услуги
Intel новини Intel планира да пусне телевизионни интернет услуги и ТВ устройства през настоящата година, съобщи Ерик Хугерс, шеф на подразделението Intel Media Group и бивш ръководител на BBC, по време на конференция, организирана от AllThingsD. Досега имаше само непотвърдени слухове за амбициите на процесорния гигант към ТВ пазара.

По думите на Хугерс, Intel работи по проект за пълноценна телевизия, включваща в себе си традиционни канали, потоково съдържание и набор от приложения. ТВ приставката ще има вградена камера, способна да разпознава потребители и да им предлага най-подходящото съдържание.

Публикувано 15 Фев, 2013 - 09:44 Още... 'Intеl атакува пазара на ТВ услуги' (409 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel строи завод за $4 милиарда
Intel новини Към настоящия момент най-напредналата технология, която използва Intel, е 22 нанометровата. По нея компанията произвежда последното си поколение процесори.

До 2015 г. Intel възнамерява да стигне до 14-нанометровата технология, като за целта е възложила проектирането на завод в Ирландия на стойност около $4 млрд., съобщи ChipZilla.

Публикувано 25 Яну, 2013 - 09:58 Още... 'Intel строи завод за $4 милиарда' (530 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   1234567891011121314151617   >
Copyright© 2002-2021 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.