Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 43 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Android новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   123456789   >

Software: Skype 2.6 за Android добавя възможност за пращане на снимки и видео
Android новини Версията на интернет комуникатора Skype за мобилната операционна система Android беше обновена и приложението вече позволява на потребителите да получат достъп до значително разширен набор от функции, предаде Phonearena.com.

Skype 2.6 за Android излиза само два месеца след версия 2.5 и дава възможност на потребителите да изпращат до абонатите си снимки и видеоклипове. Тази функция е много популярна в настолната версия на комуникатора, защото предлага безпрецедентно удобство и прави пращането на подобни файлове елементарен процес, който е по-бърз от използването на стандартни методи като електронната поща. Сега и собствениците на устройства с Android ще могат да се възползват от улеснението.

Software: Излиза Android 4.0 за x86 платформи
Android новини Вече е достъпно първо издание на Android 4.0 за хардуерни платформи x86. Екипът на проекта Android-x86 продължава да работи по финалния вариант на Ice Cream Sandwich, но базовите функционалности като поддръжка на Wi-Fi, мултитъч и ускорен OpenGL ES с AMD Radeon са налични и в момента.

Сред все още нерешените проблеми са звукът, камерите, Ethernet връзките и графичните ускорения за процесорите на Intel.

Публикувано 02 Дек, 2011 - 19:07 Още... 'Излиза Android 4.0 за x86 платформи' (563 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android 4.0 ще получи Flash до края на годината
Android новини В изявление за сайта Pocket-Lint от Adobe ни успокояват, че Flash ще работи с Android 4.0 и това ще стане преди края на годината. Става дума за последната версия на приложението за нова мобилна платфрома и след това компанията спира да разработва следващи.

Наскоро Adobe предизвика сензация, като анонсира намеренията си при мобилните устройства да се фокусира върху HTML5 за сметка на Flash.

Публикувано 26 Ное, 2011 - 13:02 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android вече държи 52,5% от пазара на смартфони
Android новини Android вече държи над половината от пазара на смартфони в световен мащаб, показва ново проучване на агенция Gartner за третото тримесечие на годината. Операционната система на Google е удвоила позициите си за година и вече има 52,5% от пазара на смартфони при 25,3% за същия период на 2010 г. Броят на продадените смартфони с нея се е увеличил от 20,5 милиона до 60,5 милиона броя. Като се изключи bada, според статистиката всички останали мобилни ОС отчитат спад. Symbian вече има 16,9% от пазара при 36% преди година, а продадените телефони са намалели от 29,5 милиона до 19,5 милиона. Делът на iOS е намалял от 16,6% до 15%, но платформата на Apple отчита нарастващи продажби до 17,3 милиона броя при 13,5 милиона преди година.

Публикувано 19 Ное, 2011 - 18:46 Още... 'Android вече държи 52,5% от пазара на смартфони' (1979 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

В Android Market има 500 000 приложения
Android новини Наскоро Google отбеляза нов крайпътен камък в броя приложения в Android Market - те вече са 500 000 по информация на Research2Guidance. Приложенията в най-конкурентния мобилен софтуерен портал, App Store на Apple, са 600 000. Въпреки това, важно е да отбележим, че немалка част от приложенията в Android Market са рингтонове и тапети или пакети от такива, докато подобен тип съдържание не е допустим в App Store.


Публикувано 26 Окт, 2011 - 11:22 Още... ' В Android Market има 500 000 приложения' (335 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Нова версия на Opera Mobile за Android
Android новини В случай че Opera e предпочитаният от вас браузър, най-вероятно сърфирате и от телефона си с Opera Mobile или Opera Mini. Сега Opera Mobile за Android се сдобива с нова версия с индекс 11.5. Както се досещате от името, ъпдейтът не е чак толкова сериозен, но определено е полезен. Най-голямото нововъведение е интегрирането на брояч за трафика. Вграденият инструмент ви помага да следите колко MB сте изразходвали от ограничения си трафик, в случай че сте на такъв план. А ако сърфирането е непредвидено, с брояча ще имате приблизителна представа колко отгоре ще платите към месечната си такса.

Публикувано 14 Окт, 2011 - 17:50 Още... 'Нова версия на Opera Mobile за Android' (328 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android e най-атакувана мобилна платформа
Android новини Рязко са нараснали вирусните атаки срещу мобилната платформа Android. През второто тримесечие броят на зловредния софтуер за тази ОС се е увеличил със 76% спрямо първото, по данни на компанията за сигурност McAfee.

Статистиката сочи, че Android е най-атакуваната мобилна платформа с дял от две трети от новите заплахи в периода април-юни. В началото на годината Android заемаше трето място по този показател, отстъпвайки на Java ME и Symbian.

Публикувано 24 Авг, 2011 - 16:39 Още... 'Android e най-атакувана мобилна платформа' (364 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Skype 2.0 за Android носи със себе си двупосочен видео разговори
Android новини Последната версия на Skype за операционна система Android беше пусната тази седмица в маркета. Най-новата новост е двупосочни видео разговори. Само някои телефони (с инсталирана Android 2.3) могат да поддържат тази функция към момента. Това са Google Nexus S, HTC Desire S, както и Xperia Neo и Pro на Sony Ericsson.

Software: Android увеличава пазарния си дял при смартфоните до 35%
Android новини Според актуалното проучване на Canalys на пазара на смартфони, през първото тримесечие на тази година Android отново е на първо място като най-популярната мобилна операционна система - с 35,7 милиона доставени телефона е увеличил пазарния си дял до 35%. Оказва се и че пазарът, в който се отчита най-голям ръст, е Азиатско-Тихоокеанският район и за пръв път от средата на 2007 г. е изпреварил Европа, Близкия изток и Африка. Там за година доставките на умни устройства са нараснали с 98% до 37,3 милиона броя. Иначе най-висок ръст се отчита в Индия, Китай и Южна Корея.

Публикувано 06 Май, 2011 - 18:00 Още... 'Android увеличава пазарния си дял при смартфоните до 35%' (1123 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: И Android събира и пази информация за всяка ваша стъпка
Android новини Наскоро ви разказахме че iPhone събира и пази информация за всяка ваша крачка в специален таен файл. Според дуото Пит Уордън и Алесдеър Алън операционната система Android не следва тази практика. Програмистът Магнус Ериксон обаче е на друго мнение. Шведът бил силно заинтригуван от разкритията на Уордън и Алън и решил сам да провери дали устройствата с Android OS тайно следят собствениците си. След кратко разследване Ериксон установил, че и мобилната платформа на Google събира данни за това къде се намирате и ги съхранява в скрит файл. Разликите между Android OS и iPhone са, че зеленото роботче пази информацията за по-кратко време и при него достъпът до скрития файл е много по-труден, отколкото при ябълката. В скрития лог файл на Android ще откриете запис на местоположенията и уникалните идентификационни номера на последните 50 мобилни клетки, с които съответното устройство е осъществило комуникация, както и последните 200 Wi-Fi мрежи, които е засякло в обхват. Когато лимитът на файла се запълни, системата автоматично пише върху най-старите записи. Магнус Ериксон не е успял да установи дали информацията от лога се изпраща до Google, както се предполага, че се случва със записаните от iPhone данни за местоположението на смартфона. За да подкрепи разкритията си, шведът предоставя ръководство къде да намерите скритите файлове на Android и как да ги разгледате:

Публикувано 24 Апр, 2011 - 11:06 Още... 'И Android събира и пази информация за всяка ваша стъпка' (605 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   123456789   >
Copyright© 2002-2023 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.