Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 48 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Microsoft новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   111121314151617181920212223242526272829303132333435363738   >

Software: Microsoft потвърди че Windows 8 излиза през 2012
Microsoft новини Microsoft официално потвърди, че следващата операционна система Windows 8 ще излезе през 2012 година. Това стана на конференция за разработчици в Япония, където CEO-то Стив Балмър уточни още, че Windows 8 е оптимизирана за работа не само с компютри, но също така за таблети и други устройства.

Стив Балмер вярва, че в бъдеще границите между телефони, таблети и компютри ще изчезнат. Хората ще ползват устройства с тънки гъвкави дисплеи, които нямат да отстъпват по производителност на персоналните компютри.

Публикувано 24 Май, 2011 - 16:48 Още... 'Microsoft потвърди че Windows 8 излиза през 2012' (402 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft купи Skype
Microsoft новини Microsoft обяви, че е постигнато съгласие със Skype Technologies SA и до края на годината Microsoft официално ще притежава Skype. Технологичният гигант ще заплати 8,5 милиарда долара, за да се сдобие с компанията-собственик на един от най-популярните VoIP клиенти. Преговорите са били финализирани късно снощи, а мозъкът зад тях е Стив Балмър. Microsoft планира да интегрира Skype в Xbox (включително Xbox Live и Kinect), в собствената си мобилна операционна система Windows Phone, в Lync и Outlook. Skype Technologies SA ще стане и ново бизнес подразделение на Microsoft. Добрата новина е, че поне засега компанията възнамерява да продължи да развива чат приложението и за платформи, които не притежава. Все още не е ясно как смяната на собствеността върху Skype Technologies SA ще се отрази на потребителите на Skype – например дали безплатните досега VoIP услуги ще си останат безплатни.

Публикувано 11 Май, 2011 - 17:39 Още... 'Microsoft купи Skype' (307 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 8 ще може да разпознава лицата на потребителите
Microsoft новини Разкриха се нови сведения за бъдещата операционна система Windows 8. По всичко личи, че следващата версия на Windows ще "знае" кой е пред компютъра - без всякакви потребителски имена и пароли - естествено, при наличие на уеб камера. Във версията Milestone 1 на системата, която неотдавна изтече в мрежата, експертите на Windows8Italia потвърдиха наличието на функция, позволяваща разпознаването на потребителя пред монитора или екрана на ноутбука, носеща името "Detect human presence" ("Разпознаване на човешко присъствие").

Публикувано 25 Апр, 2011 - 11:15 Още... 'Windows 8 ще може да разпознава лицата на потребителите' (975 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft пуска упдейт за 64 дупки тази седмица
Microsoft новини Microsoft съобщи, че през настоящата седмица ще отстрани шестдесет и четири слабости в Windows, Office, Internet Explorer и в графичната среда на Windows. Броят на отстранените уязвимости подобрява с петнадесет рекорда от декември 2010 г.

Общият брой на актуализациите, които Microsoft ще разпространи тази седмица, е седемнадесет. Девет от тях са класирани от компанията като „критични” – най-високото ниво на заплаха в четири степенната скала на Microsoft. Другите осем са определени като „важни”, което е второто ниво в класацията.

Публикувано 11 Апр, 2011 - 21:16 Още... 'Microsoft пуска упдейт за 64 дупки тази седмица' (730 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: IE9 достигнал до 3,6% от потребителите на Windows 7
Microsoft новини Браузърът на Microsoft – Internet Explorer 9 заема 3,6% дял от Web браузването през март тази година, според данните на изследователската компания Net Applications.

Дяловете на останалите браузъри са както следва: IE8 – 51,2%; Firefox 3.6 – 19,5%; Google Chrome – 15,2%. Върху Windows 7, IE9 е водещ пред останалите браузъри, но най-новата версия на браузъра на Microsoft може да бъде инсталирана само на Windows 7 и Vista, докато Firefox и Chrome поддържат вече остарялата, но въпреки това най-широко разпространена операционна система, заемаща 54% дял в световен мащаб, според Net Applications.

Публикувано 03 Апр, 2011 - 20:24 Още... 'IE9 достигнал до 3,6% от потребителите на Windows 7' (802 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft пусна Internet Explorer 9
Microsoft новини Финалната версия на Internet Explorer 9 вече е достъпна за сваляне. Основният акцент в новия браузър на Microsoft е подобрената сигурност - IE9 разпознава и блокира 99% от зловредните програми, твърди разработчикът.

Нова е функцията за защита от проследяване. Тя ограничава предаването на потребителска информация към различни сайтове.

Публикувано 15 Мар, 2011 - 23:47 Още... 'Microsoft пусна Internet Explorer 9' (618 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft ще плати 1 млрд. долара на Nokia
Microsoft новини Bloomberg.com публикува информация за сделката между Microsoft и Nokia. Двете компании обявиха, че стартират сътрудничество в сферата на мобилните технологии още през февруари. Тогава стана ясно, че финландската компания ще разработва мобилни устройства, базирани изключително на Windows Phone 7. Условията по споразумението обаче останаха неизвестни. Сега двама души, които според Bloomberg са пряко свързани със сделката, разкриват детайли за договора. Според тях Microsoft ще плати един милиард щатски долара на Nokia за разработването и популяризирането на мобилни устройства, базирани на Windows платформата. Nokia пък ще плаща на Microsoft лицензна такса за всяко копие на Windows, използвано в телефоните на финландската компания. Партньорите ще си поделят и приходите от различни услуги като реклама и търсене. Освен това Microsoft ще плаща на Nokia, за да използва патентното им портфолио. Договорът ще бъде сключен за период от минимум пет години. Двете компании все още не разкриват официално детайли около сделката, която според източниците на Bloomberg все още не е финализирана.

Публикувано 10 Мар, 2011 - 17:30 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 8 ще получи 3D интерфейса Wind
Microsoft новини Появи се информация, че в предстоящата операционна система Microsoft Windows 8 интерфейсът Aero ще бъде заменен с новия интерфейс Wind в 3D изпълнение. Този интерфейс ще бъде напълно адаптиран и ще може да измени иконите, линковете и евентуално други елементи за рационално ежедневно използване. Нека да отбележим, че интерфейсът Wind ще получи две разновидности.

Съгласно информацията на източника, интерфейсът Wind се явява достатъчно ресурсоемък. За неговата работа се изисква 64-битова версия на операционната система Windows 8 и дискретна видеокарта, за нуждите на която е необходимо 170 МВ видеопамет. В момента се работи по оптимизирането на интерфейса за намаляване на системните изисквания. За работата с Wind не се изисква използването на 3D монитори. Ще бъде достъпна и 32-битова версия на операционната система за по-малко производителните компютри и ноутбукове, но без наличието на 3D интерфейс.

Публикувано 09 Дек, 2010 - 16:21 Още... 'Windows 8 ще получи 3D интерфейса Wind' (769 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Games: 2,5 милиона продажби за Kinect
Microsoft новини Microsoft обяви, че Kinect контролерът за Xbox 360 достигна 2,5 милиона продажби. При това само за 25 дни от появата си на пазара в началото на месеца. Производителят очаква до края на годината да отчете 5 милиона продажби, като разчита на повишен интерес покрай коледните празници. Тази прогноза едва ли звучи толкова невероятно, като се има предвид колко търсен е Kinect. Само за първия си ден на пазара контролерът достигна 1 милион продажби, а седмица по-късно големи вериги като Amazon, Best Buy, Target и Gamestop съобщиха, че са изчерпали складовата си наличност.

Публикувано 01 Дек, 2010 - 10:24 Още... '2,5 милиона продажби за Kinect' (419 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Стийв Балмър продаде 12% от акциите си в Microsoft
Microsoft новини Главният изпълнителен директор на Microsoft, Стийв Балмър, продаде 12% от акциите, които притежаваше в компанията. Сделката му донесе 1,3 милиарда долара. За последните седем години това е първият път, когато Балмър се разделя с част от акциите си в Microsoft, но няма да е последният. Ключовата фигура в софтуерния гигант планира да се раздели с още 75 милиона акции до края на годината. В момента той притежава 4,2% от компанията. Официалният мотив е желанието да Балмър да разнообрази инвестициите си, като той посочва, че търговският му ход не бива да бъде разглеждан като недоверие в стратегията на корпорацията. Той дори направи изявление, което гласи: „Въпреки че това е личен финансов въпрос, искам да съм пределно ясен, за да избегна всякакви недоразумения.

Публикувано 07 Ное, 2010 - 11:45 Още... 'Стийв Балмър продаде 12% от акциите си в Microsoft' (440 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   111121314151617181920212223242526272829303132333435363738   >
Copyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.