Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 36 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Microsoft новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   111212223242526272829303132333435363738   >

Software: Критическа уязвимост в IE
Microsoft новини Открита е уязвимост в Internet Explorer, позволяваща изпълнение на произволен код в системата. От Microsoft потвърдиха уязвимостта, като уточниха, че тя засяга Windows 2000, XP и 2003. Уязвимостта е в метода "setSlice()" на ActiveX контролата WebViewFolderIcon. Тя може да бъде използвана чрез уеб сайт, в случай че потребителят използва Internet Explorer. Специалистите по сигурността препоръчват изключването на тази ActiveX контрола, докато не бъде предоставен пач. Microsoft обещават да пуснат пач на 10 Октомври, като част от ежемесечните ъпдейти. ZERT (Zeroday Emergency Response Team) вече са предоставили неофициален пач.

Публикувано 09 Окт, 2006 - 00:35 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Games: Xbox 360 с вграден HD-DVD плеър
Microsoft новини Различни източници съобщиха, че Microsoft търсят компания, която да се заеме с вграждането на HD-DVD плеър в Xbox 360. Според плановете на компанията новата генерация конзоли трябва да се появи в продажба към края на годината. В опит да се противопостави на PS3, която излиза с вграден Blu-ray, Microsoft ще пуснат на пазара и външен HD-DVD плеър за Xbox 360.

Публикувано 15 Сеп, 2006 - 02:48 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Брюксел глоби Microsoft c 280.5 млн.евро
Microsoft новини Microsoft бяха глобени с 280.5 млн. евро ($357 млн.), защото не са изпълнили съдебно решение според което трябва да споделят с конкурентите си информация за своята операционна система Windows. Компанията на Бил Гейтс, бе предупредена от европейската комисия, че ако не започне да изпълнява антитръстовото постановление, я заплашват по 3 млн. евро парични санкции на ден. От Microsoft обаче са категорични, че са изпълнили изискванията на Брюксел и до 18 юли ще предоставят на конкурентните софтуерни разработчици и финалния пакет информация. Еврокомисарят по конкуренцията Нели Крьос обяви, че "няма алтернатива, освен да се наложат наказателни плащания", като допълни: "Никоя фирма не е над закона".

Публикувано 19 Юли, 2006 - 02:06 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: 7 нови грешки в Windows
Microsoft новини Microsoft обяви, че е открила седем нови грешки в сигурността на операционната система Windows. Те позволяват хакерски атаки както на самата ОС, така и на програмите влизащи в Office. Две от дупките позволяват дистанционно управление на компютъра.

Публикувано 13 Юли, 2006 - 17:12 Още... '7 нови грешки в Windows' (1011 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Microsoft ще създаде у нас център за поддръжка за клиентите от Югоизточна Европа
Microsoft новини Това ще е вторият център за поддръжка на редмънтската компания на Балканите, след като през май бе обявен стартът на подобен център в Румъния. Българският кол-център ще предоставя безплатна техническа помощ за всякакви проблеми със софтуера на компанията. Намерението на Microsoft за изграждане на кол-центъра бе обявено по време на подписването на меморандум между компанията и нашата Държавна агенция за информационни технологии и съобщения. Своите подписи под споразумението сложиха нейният председател Пламен Вачков и вицепрезидентът на Microsoft Ерик Ръдър, както и управляващият директор на Microsoft България Теодор Милев. В центъра ще се набират хора с технически умения и чужди езици, а изграждането ще бъде поверено на фирма-партньор на Microsoft.

Software: Критична уязвимост в Excel
Microsoft новини Дни след пускането на месечните пачове на Microsoft е намерена критична уязвимост в Excel. Тя позволява на атакуващия да получи пълен контрол над системата. Троянски кон, наречен Trojan.Mdropper.J, използва уязвимостта, за да зарази системата. Той се разпространява като Excel файл, наречен okN.xls. От уязвимостта са засегнати Excel версии 2000, 2002 и 2003, както и Microsoft Excel Viewer 2003. Microsoft препоръчват блокирането на Excel файлове от страна на пощенските сървъри, за да се предпази вътрешната мрежа. В случай че това не е възможно, Microsoft са публикували workaround за Excel 2003. Уязвимостта използва Repair Mode на Excel, който може да бъде изключен.

Публикувано 22 Юни, 2006 - 14:02 Още... 'Критична уязвимост в Excel' (16 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Нова уязвимост в Internet Explorer
Microsoft новини Докато Microsoft работи по отстраняването на уязвимостите в Internet Explorer, открити през изминалия месец, специалистите по сигурността от Secunia откриха нова слабост в браузъра. Този път става дума за подмяна на адреса, показван в адресната лента на браузъра, което може да се използва за фишинг атаки. Уязвимостта е при зареждане на swf анимация и е потвърдена за IE 6.0 под Windows XP SP1 / SP2. Както и при уязвимостта в createTextRange(), можете да се предпазите чрез забраната на ActiveScripting.

Публикувано 13 Апр, 2006 - 02:45 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft Office 2007 също се отлага
Microsoft новини Microsoft обяви, че ще започне продажбата на клиентската версия на Office 2007 заедно с Windows Vista. Както новата операционна система, така и Office 2007 ще бъде достъпен за корпоративните потребители още в края на тази година. Продуктът обаче няма да се продава на крайни клиенти преди януари 2007 година, уточниха от компанията. Говорител на Microsoft определи промяната в сроковете като "бизнес-решение" и обеща, че разработката на софтуера ще бъде завършена преди края на годината. Office 2007 и Windows Vista се очакваха в края на 2006 г.

Публикувано 27 Мар, 2006 - 17:00 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows Vista за домашни потребители в началото на 2007 г.
Microsoft новини Microsoft обяви, че потребителските версии на Windows Vista ще се продават едва от началото на следващата година. Това забавяне няма да засегне насочените към бизнес клиенти варианти, които ще се продават от ноември тази година.

Публикувано 25 Мар, 2006 - 03:53 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft пуска 6 версии на Windows Vista
Microsoft новини Софтуерният гигант Microsoft възнамерява да пусне 6 версии на новата операционна система Windows Vista, предаде Ройтерс, позовавайки се на изказване на създателя на компанията Бил Гейтс. Най-големият производител на програмни продукти в света обяви, че възнамерява да предложи 3 версии за индивидуалните потребители, 2 версии за бизнес потребителите и по-опростена версия за нововъзникващите пазари. За разлика от Windows XP, Vista няма да има версии, които са специално направени за 64-битови компютри, за мултимедийни компютри или за миникомпютри.

Публикувано 01 Мар, 2006 - 05:40 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   111212223242526272829303132333435363738   >
Copyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.