Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 40 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Microsoft новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   1234567891011121314151617181920212232   >

Games: Microsoft може да купи Electronic Arts или Valve
Microsoft новини Microsoft може да придобие някой от водещите компании в гейминг индустрията. Сред спряганите имена са Electronic Arts и Valve. За момента няма официална информация, а по-скоро слухове от сектора, както и анализаторски очаквания за по-агресивни действия от страна на софтуерния гигант в гейминга. Първите сигнали вече са видими, но тепърва ще се разбира докъде е готов да стигне Microsoft в това отношение.

Публикувано 30 Яну, 2018 - 16:50 Още... 'Microsoft може да купи Electronic Arts или Valve' (2176 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 10 вече е на всеки трети десктоп
Microsoft новини Windows 10 заема една трета от световния пазар на десктоп операционни системи, според услугата NetMarketShare, която анализира поведението на 160 млн. уникални потребители, посещаващи над 40 хиляди уеб сайта.

Към края на декември м.г. Windows 10 е била инсталирана на 32,9% от настолните и мобилни компютри в света, бележейки ръст от 1% спрямо ноември. В същото време лидерът Windows 7 запазва непроменен пазарния си дял на ниво около 43%.

Публикувано 16 Яну, 2018 - 14:20 Още... 'Windows 10 вече е на всеки трети десктоп' (922 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 10 със знаков успех над Windows 7
Microsoft новини Две години и половина след появата си на пазара, операционната система Windows 10 най-сетне изпревари своя „конкурент” – Windows 7, макар и само като дял от посещенията в правителствените уеб сайтове на САЩ.

В доклад на американското правителство, публикуван в края на декември, над 20,9% от общо 2,54 млрд. посещения в правителствените сайтове идват от компютри с Windows 10, докато делът на Windows 7 възлиза на 20,7%.

Публикувано 02 Яну, 2018 - 10:41 Още... 'Windows 10 със знаков успех над Windows 7' (639 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft пише история с Edge за Android
Microsoft новини Microsoft налага трудно новия си браузър Edge сред десктоп потребителите, но мобилното приложение се превърна в хит за краткото време откакто е на пазара, сочи статистиката за свалянията от Google Play.

„Уау, това е бързо! Edge за Android вече има 1 милион потребители! Благодаря на всички, които инсталираха и дадоха обратна връзка!”, написа в профила си в Twitter Джо Белфиоре – вицепрезидент на Microsoft.

Публикувано 11 Дек, 2017 - 12:21 Още... 'Microsoft пише история с Edge за Android' (584 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Microsoft пуска HoloLens в България
Microsoft новини Очилата за добавена и смесена реалност HoloLens, които са и първият в света самостоятелен холографски компютър с Windows 10, ще бъдат достъпни за корпоративните клиенти и в България, съобщи Microsoft по време на събитието Future Decoded в Лондон.

Освен в България, компанията ще разшири пазара на HoloLens и в още 28 европейски държави. Това е първият напълно самостоятелен холографски компютър, работещ под Windows 10. Очилата дават пълна свобода на движение, тъй като са безжични и нямат нужда от връзка с телефон или компютър.

Публикувано 03 Ное, 2017 - 08:59 Още... 'Microsoft пуска HoloLens в България' (1034 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Games: Microsoft спря производството на Kinect, потвърждавайки неговата смърт
Microsoft новини Microsoft най-накрая призна, че Kinect наистина е мъртъв. След години дебати по въпроса, дали Kinect наистина е мъртъв или не, днес стана ясно, че софтуерният гигант вече е спрял производството на аксесоара. Fast Co Design съобщава, че Kinect се е продал в около 35 милиона броя от дебюта си през ноември 2010 г., като през 2011 година се превърна в най-бързо продавания гейминг аксесоар.

Kinect, известен в началото като Project Natal, най-общо е камера, която улавя движенията на играча и ги прехвърля във виртуалното. По този начин потребителят не се нуждае от физически контролер в ръцете си, а може да влияе върху действието в играта чрез жестове.

Software: Microsoft Edge ще стане достъпен за iOS и Android до края на 2017
Microsoft новини Според слух Microsoft Edge скоро ще стане мултиплатформен браузър, което означава, че Microsoft ще направи браузъра си достъпен за водещите мобилни операционни системи като Android и iOS.

Наследникът на прословутия Internet Explorer дебютира преди няколко години заедно с Windows 10, но той все още се бори за място под слънцето със Safari на Apple, Google Chrome, Mozilla на Firefox, Opera и дори собствения мобилен браузър на Samsung.

Публикувано 06 Окт, 2017 - 09:38 Още... 'Microsoft Edge ще стане достъпен за iOS и Android до края на 2017' (299 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Microsoft и Facebook обявиха, че успешно е положен трансатлантическия кабел Marea
Microsoft новини Microsoft, Facebook и телекомуникационната инфраструктурна компания Telxius обявиха завършването на подводния кабел с най-голям капацитет за пренос на данни, който ще прекоси Атлантика. Кабелът е в състояние да предава 160 терабита данни в секунда, което е равно на стриймване на 71 милиона HD видеоклипа по едно и също време. Това е около 16 милиона пъти по-бързо, от средната скорост на домашната интернет връзка, казват от Microsoft. Кабелът ще започне да функционира от началото на 2018 г.

Software: Microsoft и RedHat обединяват сили на корпоративния пазар
Microsoft новини Софтуерните компании Microsoft и Red Hat разширяват партньорството си, за да облекчат внедряването на контейнерни технологии при корпоративни клиенти.

В частност, двете компании ще реализират поддръжка на контейнери от Windows Server на платформа Red Hat OpenShift, на Red Hat OpenShift Dedicated в облачната инфраструктура Microsoft Azure, както и на SQL Server на платформи Red Hat Enterprise Linux и Red Hat OpenShift.

Публикувано 25 Авг, 2017 - 08:58 Още... 'Microsoft и RedHat обединяват сили на корпоративния пазар' (788 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: След 32 години Microsoft Paint остава в историята
Microsoft новини Тази есен новият Windows 10 ъпдейт, наречен Fall Creators Update, ще донесе много нови функции. В него обаче няма да откриете една от най-популярните и обичани програми в операционната система: Microsoft Paint.

Пусната за пръв път с оригиналната версия Windows 1.0 през 1985 г., Paint е един от най-ползваните и разпространени графични редактори. В началото си тя е 1-битова монохромна лицензирана версия на ZSoft PC Paintbrush и трябва да дойде чак Windows 98, за да може програмата да записва файлове в JPEG формат.

Публикувано 25 Юли, 2017 - 08:52 Още... 'След 32 години Microsoft Paint остава в историята' (698 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   1234567891011121314151617181920212232   >
Copyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.