Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 65 гости и 0 _MEMBER0 онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


DVD RW Plextor PX-712A

Производител: Plextor
Доставчик: VALI Computers


Plextor - марката два ли има смисъл от обяснения и реклама. Името говори само за себе си. Винаги са били сред първите, винаги сред лидерите напълно заслужено.
Те бяха едни от първите, който пуснаха 4х записващи устройства на пазара (504А), както и първите пуснали в продажба 8х устройства ( 708А ). На последното имаме и ревю на сайта.
В този бизнес за да оцелееш трябва да си не само много добър, но и бърз... Пазара е пренаситен от марки и модели с почти еднакви характеристики и цени и е много трудно на пръв поглед да оцениш всички достойнства на по-скъпите устройства като тези на Plextor, коитоза момента успяват да са и бързи и качествени и за да затвърдят позицията си успяха да изпреварят повечето конкуренти с една от първите 12х DVD записвачки - модела 712А.
Модела е на лице, остава да видим дали той ще се представи така добре, както предшествениците си, или ще даде глътка въздух на напиращата за 1-во ммясто конкуренция....



Какво има в кутията:
- Plextor PX-712A DVD±RW Drive
- Упътване как да си инсталирате устройството.
- Plextor DVD Writing Software - Revision 9.0
- IDE кабел (за съжаление АТА33)
- Пликче с винтове и "шиш" за аварийно отваряне на у-вото.
А ето и параметрите на 712А:
ЗАПИС:
- DVD+R: 12x
- DVD-R: 8x
- CD-R: 48x

ПРЕЗАПИС:
- DVD+RW: 4x
- DVD-RW: 4x
- CD-RW: 24x

ЧЕТЕНЕ:
- DVD-ROM: 16x
- CD-ROM: 48x

ЕКСТРИ:
- Buffer Underrun Proof Technology
- GigaRec Technology
- SecuRec Technology
- Silent Mode
- Q-Check
- VariRec Technology
- PoweRec Technology (Plextor Optimised Writing Error Reduction Control)
- Supports Lossless Linking (DVD+R/RW)
- Zero Link (DVD-R/RW)
- Supports Background Formatting
- Access Time <100 ms за CD; 150 ms за DVD
- 8MB Buffer
- E-IDE (ATAPI) интерфейс
- Поддържа SPDIF (Digital Audio Output)
- High Quality Digital Audio Extraction

Поддържани формати:
Преди да минем към същинските тестове искам да се спра на някой от детайлите на 712А:

- Освен с стандартния за подобни устройства IDE интерфейс, Plextor 712A ще се продава и в вариант с Serial-ATA интерфейс. Това въпреки, че няма да окаже влияние върху скоростта на запис/четене ще ощастливи много притежатели на такива контролери, както и ще освободи ще едно IDE J. За съжаление модела, който тествах беше с стандартен IDE интерфейс.
- 712А е с абсалютно същия дизайн, както предшественика си 708А. Лично за мен това е минус - разбирам че не е икономически оправдано да се сменя външния дизайн при всеки нов продукт, но и да го оставиш абсалютно същия също не е правилно. Още повече за великан като Plextor за мен това е минус.
- Задния част на устойството е индентична с почти всички останали оптични устроиства на Plextor, но за разлика от предния панел, от зад не е нужно да има разлики.

- 712А модела няма с жак за микрофон и потенциометър за звука. Лично за мен това е положително, защото аз поне не съм виждал човек, който да ги използва вече, а и самия дизайн става много по-изчистен.

ФИРМЕНИ ЕКСТРИ:
PoweREC: В 712А има нова версия на PoweREC ( идва от: Plextor Optimized Writing Error Reduction Control ). Как работи то:
- Всяка сложена медия се индетифицира и сравнява данните в огромна база данни със поддръжани медии и максималните скорости на които могат да се записват те. В случайте когато медията я няма в базата данни ( все пак не може да се тества всичко ) устройството избира максимално разумната скорост на запис, която не би повредила медията и информацията на нея.
712А също следи медията и в реално време по време на записа. Ако PoweREC "усети" че устройството прави прекалено много грешки метода на запис се сменя от CAV на CLV и остава такъв до края на записа.
PlexTools са запазена фирмена марка от доста време и претърпяха голямо развитие. В софтуера са някой наистина полезни ииновационни опции с които работата с записвачката става много по-лесна и приятна:
VariRec: Името идва от Variable Recording и не само подобрява качеството на записаните данни и аудио намалявайки грешките до минимум, но и позволява на потребителя да избира сам силата на лазера при запис.
712A предлага някой допълнителни VariRec, както 8х запис на CD-R медии. Ако имате пакета PlexTools Professional вие ще можете сами да настройвате степеннта на лазера до + и - 4. Имайте в предвид, че VariRec поддържа само еднократен запис на DVDR и CD-R медии в режимите Track-at-Once (TAO) или Disc-at-Once (DAO)


Добавено  01 Ноември 2004, Понеделник
Автор на ревюто:  Larry
Оценка:
Линк свързан с ревюто:  http://www.plextor.com/
Прегледа: 3565
Език: bul



pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh