Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 99 гости и 0 _MEMBER0 онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


Everglide DKTBoard - Алуминиева геймърска клавиатура

През последния месец в ModReactor ви представихме серия от геймърски продукти, тъй като перифернтие устройства и най-вече постоянно използваните мишки, клавиатури и слушалки, са едни от най-важните компоненти за приятната и комфортна работа с компютъра Този път на нашето внимание е Everglide DKTBoard геймърска клавиатура, разработена съвместно с легендартния производител на геймърски продукти Razer и носеща логото Powered by Razer

През последното десетилетие "геймингът" набра енвероятна популярност. Ежегодно се продава хардуер за милярди долари. За да може производителите ан хардуер да не спират да са с пълни джобове, разработчиците на игри хвърлят все по-големи усилия да предоставят зашеметяващи и реалистични игри с огромни изисквания. Тези игри от своя страна се разработват от огромни екипи (а едно време най-хубавите заглавия бяха правени от 1, максимум 2-3 човека)... Разбира се, има турнири с огромни наградни фондове и така е подсигурена и нисшата на геймърската периферия. Последните няколко години има бум на нови компании, които предоставят продукти в този бранш , но една компания се отличи като "каймака" на въпросната индустрия. Всеки, който иска най-доброто, рано или късно открива продуктите на Razer.

Това е и причината, когато получихме Everglide DKTBoard и видяхме логото "Powered by Razer" очакванията към продукта да се покачиха значително. Everglide от своя страна също не са сред новацияте. Компанията е основана през 1997 година и от тогава се специализира в бранша с компютърни аксесоари.



DKTBoard от своя страна е имал и минало въплащение. Тази нова версия на клавиатурата е подобрена, тъй като Everglide и Razer са обединили сили да направят нещо наистина добро. Клавиатурата е представена като професионален, алуминиев, геймърски продукт. Обаче както обикновено в ModReactor ще се спрем на първо място върху това какво компанията производител твърди, че продуктът й предлага, какво потребителят би търсил в продукта и какво всъщност е намерил. В крайна сметка крайните резултати от тестовете ни на Everglide DKTBoard се разминаваха с очакванията.

Ето и накратко точните спецификации на клавиатурата:

* Ултра-тънък дизайн
* Основа от издръжлив алуминии
* Меки, леснонатискащи се бутони
* Подсветка на клавишите с бутон за изключване
* 8 мултимедиини бутона
* Компактен дизайн


Системни изисквания

* Windows 2000/XP/x64/Vista
* 1 x USB 1.1/2.0 Port

Нека първо разгледаме от близо какво представлява DKTBoard и какво получавате с нея...

Факт е, че производителите на компютърен хардуер и аксесоари слагат опаковка пропорционална на цената на продукта вътре. Това особено добре важи за геймърската периферия - по-лесно ще се продава скъпа клавиатура или мишка ако е в огромна и лъскава кутия и към нея има куп "подаръци" от сорта на стикери, кърпичка за почистване и тн. Това особено добре важи за Razer, но не и за Everglide. Някои потребители биха били благодарни на компанията, че е пощадила някое друго дърво при производството на DKTBoard. Клавиатурата идва в малка кутия, точно колкото едва да се побере.



С отварянето на кутията обаче дойде и първата неприятна изненада. Явно бе, че клавиатурата няма никакви специални бутони. 8-те мултимедиини клавиши, които присъстват отгоре й можем да намерим и на клавиатури от 10лв. Това е доста добра причина човек да се замисли дали да си даде парите за точно тази клавиатура ако би ползвал допълнителни бутони, каквито има на повечето клавиатури от 60лв (цената на DKTBoard).

Но се надявах да намеря поне софтуер към нея. Е, софтуер или ръководство няма (ръководството е излишно в случая), липсата на софтуер изключва възможността за каквито и да е макро режими, които са особено характерни и полезни на геймърите. Хубавите геймърски клавиатури имат памет и могат да запомнят комбинации от клавиши и добрите играчи настройват различни "фаталитита" или сменяне на оръжие и моментален изстрел и тн и тн, в зависимост от играта. При по-евтините модели клавиатури и мишки това се постига само на софтуерно ниво. Тук го няма нито единия от двата варианта.



Едва след като човек се докосне до Everglide DKTBoard може да усети колко компактна е тя. За сравнение на втората горна снимка съм сложил върху нея 120MM вентилатор. Малкия layout обаче предразполага към сгъчкани бутони и липса на някои клавиши, за което ще поговоря по-късно.



От своя страна изработката наистина изглежда качествена, бутоните са алуминиеви, основата също, но отгоре самото "шаси" на клавиатурата е пластмаса. Е, със сигурност може да понесе повече "бой" от обикновена клавиатура...

Има какво да кажем и за подсветката на клавишите, тъй като предполагаме, че тя би била основния критерии по който ще стигнете до закупуването на DKTBoard. Макар на дневна светлина тя да изглежда доста приятна в това синьо, на тъмно тя е просто отвратителна. Светлината е УЖАСНО силна и под ъгъл се виждат източниците на светлина между бутоните, светещи директно в очите ви. Не само, че при това положение не би могла да ви помогне да намерите някой символ в тъмното, но и всеки дразнител на тъмно е пагубен за очите. Ако се опитате да я игнорирате на някое лан парти или си ползвате клавиатурата в осветено помощение - става, но иначе по-добре да стои изключена. Щеше да е хубаво да може да се контролира, но факт - не може.

Може би е добре да споменем и факта, че нашата бройка бе с изгорял NUMLOCK диод - което не е болка за умиране, ако си я закупите и при вас подобен проблем присъства, би трябвало да ви я заменят гаранционно. И така, идва ред на тестовете...

Източник:
http://www.modreactor.com/Reviews/everglide-dktboard-aluminum-gaming-usb-keyboard-powered-by-razer.html


Добавено  18 Август 2008, Понеделник
Автор на ревюто:  Larry
Оценка:
Линк свързан с ревюто:  Ревю на Everglide DKTBoard - ModReactor
Прегледа: 3288
Език: bul



pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh