Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 24 гости и 0 _MEMBER0 онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


DLINK JustConnect DNR-2060-08P

Проверката е... висша форма на доверие. Ако не се лъжа, мисълта е на Сталин и въпреки че звучи парадоксално, всъщност е доста смислена и съвсем вярна. Предлагам да не я анализираме, като се надявам, че ще се съгласите направо, че и вие на мястото на собственик на малък бизнес (магазин, ателие, офис, частен охраняем паркинг и т.н.) определено ще потърсите решение за видеонаблюдение и видеозапис.Конфигуриране. За жалост повечето потребители свързват цифровото видеонаблюдение със… класически проблеми от мрежови характер. Няма как, щом са намесени компютри, суичове, портове, Еthernet кабели, винаги има проблем. За щастие при JustConnect такива „драми“ няма. Системата e самостоятелна и на практика самодостатъчна. Не се нуждаете от допълнителен сървър, външните IP камери (максимум 8 на брой) се свързват директно през PoE кабел към записващото устройство DNR-2060-08P. За учудващо кратко време, особено в ръцете на способен специалист, вашата система за видеонаблюдение може да бъде донесена, разположена, свързана, конфигурирана и вкарана в действие.

Големият брат. Това може да сте вие. Или някой от охраната в офиса. DNR-2060-08P може едновременно хем да записва, хем и да прехвърля аудио-визуална информация към външно устройство – стандартен компютърен монитор или цифров телевизор (за целта са предвидени HDMI и VGA порт). Естествено, следвайки мотото на другаря Висарионович, нищо не пречи разположите дисплея на видно място, така че да информирате всеки (клиент, посетител и т.н.), че в момента е обект на добронамерено, но стриктно наблюдение.

Щрак! Свикнали сме качеството на кадрите, генерирани от повечето масово разпространени видеокамери, да са с не особено добро качество – кадрите са размити, неясни, пикселизирани, черно-бели. Това вече е минало. JustConnect DNR-2060-08P е продукт от съвсем ново поколение. Първо, поддържа работа с пълноценен цифров HD сигнал, второ, може да го компресира (използват се добре познатите MPEG, M-JPEG и H.264 алгоритми) и трето, съответно най-важното – да го съхранява. Това улеснява идентифицирането на евентуални злосторници, но също така позволява на камерите да се разположат, така че да се покрият големи площи на наблюдение. Пък и ако не друго, то ако попаднете в полезрението на JustConnect, ще „излезете“ в пълната си прелест, при това в 1080p резолюция!

Назад във времето. Споменахме 1080p. Сигурно ще попитате къде се съхранява всичката тази информация. Всеки знае, че HD видеото е доста обемисто. Отговорът в случая е логичен – JustConnect DNR-2060-08P разполага с шест (!) вградени SATA дискове, чийто общ обем достига 18 терабайта (!), и ако се налага, този внушителен капацитет може да бъде разширен до 24 терабайта. Ако трябва да го пресметнем като продължителност, системата на DLINK позволява да се записва HD видео нонстоп от всички осем камери в продължение на цял месец. Не съм дълбоко запознат със сигналноохранителната техника, но мисля, че точно възможността да се съхранява видео поне един месец назад е едно от условията системата да бъде одобрена от органите на реда за легална професионална употреба.

Управление. Рекордерът (който като цяло е сърцето на цялата система) изглежда някак ретро и донякъде плашещо с всичките тези копчета, но всъщност няма нищо сложно. Имате „врътка“ за бърза навигация, смяна на и бърз достъп до отделните канали – осем камери, осем канала, осем бутона – затова „копчетата“ са толкова много, практично изведени USB портове на предния панел, отделно функции на камерата. Пак повтарям, не е нужно да връзвате външен компютър или лаптоп, за да имате достъп до записаното видео.

Портовете. Вече го споменах, но искам да ви обърна отново внимание, че DNR-2060-08P разполага с 8 PoE порта (Power Over Ethernet) или захранването на камерите се осигурява директно от мрежовите кабели. Не нужно човек да е прекарал години в бранша, за да се оцени това преимущество – пестят се време и средства за осигуряване, прокарване и тестване на допълнителни захранване на всяка камера.

Екстри. И така имаме 8 камери, висока HD резолюция, 18 TB празно пространство, лесна инсталация и настройка… какво още. DLink са предвидили някои много полезни допълнителни функции. Една от тях е засичане на движение. Така де, не е нужно цялата система да е в постоянно действие и камерите да записват отегчени опустелия офис всяка нощ. Ако се страхувате, че алгоритмът за разпознаване на движение няма да сработи, може просто да накарате JustConnect DNR-2060-08P да е активна в точно определен интервал от време (примерно от 18 до 6 сутринта). Сред останалите симпатични екстри са бързото разглеждане на заснетия материал, търсене и „превъртане“ за всички камери.

Реално време. Това, което най-много ми хареса, обаче е възможността да достъп до системата за наблюдение постоянно, по-всяко време, буквално където и да сте. Ако отделите време, може да си настроите известяване чрез електронна поща всеки път щом камерите станат свидетели на някакво движение в покрития от тях периметър. Нещо повече, DLink са разработили мултиплатформен софтуер, който ви осигурява достъп до кадрите, заснети с камерите, изцяло в реално време. И не на последно място, стига да разполагате с качествена мобилна интернет връзка, може да следите какво се случва в охраняваната зона където и да сте, директно от таблет или смартфон. Ми така де, нищо не пречи пък да проверите защо младата счетоводителка и старшият програмист обичат да се застояват заедно след работно време…

Цена: 2960 лв.


Добавено  22 Юни 2013, Събота
Автор на ревюто:  Marian Stoianov
Оценка:
Прегледа: 940
Език: bulCopyright© 2002-2020 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.