Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 65 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Google новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12345678910111213141516172737   >

Internet: Генеративният ИИ може да се превърне в огромна заплаха за търсачките през следващите две години
Google новини Според прогноза на анализаторската компания Gartner генериращият изкуствен интелект ще представлява сериозна заплаха за търсачките през следващите две години. В нея се казва, че техният обем ще намалее с една четвърт до 2026 г. поради внедряването на чатботове и други виртуални агенти с ИИ.

Анализаторската компания заяви също, че алгоритмите на търсачките ще предпочитат качественото съдържание, за да компенсират нарастващия обем на съдържанието, генерирано от изкуствен интелект. Освен това се очаква водните знаци да станат по-важни като средство за подчертаване на съдържанието с висока стойност.

Internet: Google Maps с полезна функция за собствениците на е-коли
Google новини Популярната услуга за навигация Google Maps скоро ще стане още по-полезна за собствениците на електрически превозни средства. Софтуерът, инсталиран на всеки смартфон, ще показва местоположението на станциите за зареждане Plug and Charge.

Google Maps отдавна показва станции за зареждане на електрически превозни средства, мощността на тези станции и други данни. Скоро обаче услугата ще има още една полезна функция за собствениците на електрически автомобили.

Публикувано 18 Фев, 2024 - 11:44 Още... 'Google Maps с полезна функция за собствениците на е-коли' (935 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Google създаде „конституция” на роботите
Google новини Екипът по роботика DeepMind на Google разработи нови AI системи, които ще помогнат на роботите да вземат решения по-бързо и да изпълняват задачи по-ефективно и безопасно, когато са заобиколени от хора.

Системата за събиране на данни AutoRT използва визуален езиков модел (VLM) и голям езиков модел (LLM), за да помогне на роботите да оценят своята среда, да се адаптират към непознати среди и да вземат решения при изпълнение на задачи. VLM се използва за анализ на околната среда и разпознаване на обекти в полезрението на робота, докато LLM отговаря за творческото изпълнение на задачите.

Публикувано 06 Яну, 2024 - 11:27 Още... 'Google създаде „конституция” на роботите' (989 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Chrome ще подканя потребителите в ЕС да изберат търсачка
Google новини Потребителите на настолния браузър Chrome в Европейския съюз и Европейското икономическо пространство скоро ще започнат да получават съобщение за „избор на търсачка”, което ще им позволи лесно да променят търсачката по подразбиране.

Съобщението ще се показва при пускане на браузъра на настолни компютри от началото на следващата година и вече е налично във версията на приложението за Android, съобщи ghacks.net.

Internet: Цветовете в Google Maps се смениха и хората не са доволни
Google новини Google Maps вече широко разпространява новата си цветова палитра и потребителите разбираемо са раздразнени. Въпреки че промените не са твърде драстични, новите цветове на Google Maps изненадаха потребителите и ги накараха да се почувстват неспокойни.

Reddit и Twitter са пълни с аргументи срещу новия избор на цветове на Google. Пътищата, които някога са били изобразявани с бял цвят, сега са сиви. Синият цвят на водните басейни сега е значително по-блед, а горските площи са с по-тъмен нюанс на зеленото от преди. Индикаторът за маршрута също е в много по-ярък и стряскащ син цвят. За тези, които използват Google Maps от години, тези промени са обезпокоителни.

Публикувано 23 Ное, 2023 - 13:46 Още... 'Цветовете в Google Maps се смениха и хората не са доволни' (904 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Google пусна AI търсене в повече от 120 нови страни
Google новини Интернет гигантът Google стартира услугата си за търсене, базирана на изкуствен интелект – SGE (Search Generative Experience) – в 120 нови страни и добави поддръжка на още четири езика. Услугата все още не е достъпна за потребители от ЕС и редица други страни.

Google активно тества SGE. Първоначално AI търсенето имаше само базови възможности и беше достъпно единствено в Съединените щати, но постепенно компанията разшири както набора от функции, така и географския обхват на услугата.

Публикувано 10 Ное, 2023 - 08:59 Още... 'Google пусна AI търсене в повече от 120 нови страни' (754 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Защо Google Maps иска да заприлича на Apple Maps?
Google новини Google Maps тества актуализирана цветова палитра за фоновия слой на картата, която несъмнено ще предизвика някои асоциации с Apple Maps. Много потребители вече ги направиха: според тях синьото за водата е много по-светло от преди (с някои оттенъци на зелено), а в близост до океан, езера или реки това ще бъде доста забележимо и по-ярко.

В противоположна посока Google използва по-тъмнозелено (с малко синьо) за природни зони като паркове, гори и др. Пътищата вече са сиви вместо бели и в резултат на това се открояват много повече. За да се постигне тематично единство, магистралите са тъмносиви вместо жълти, което е още една прилика с подхода на Apple.

Публикувано 06 Сеп, 2023 - 18:24 Още... 'Защо Google Maps иска да заприлича на Apple Maps?' (800 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Браузърът Chrome ще чете уеб страници на глас
Google новини Нова функция в най-популярния браузър Chrome ще осигури комфорт за хората, които предпочитат да възприемат информацията със слуха си вместо да четат. Технология за преобразуване на текст в говор в режим на четене в Chrome се появи в предварителна десктоп версия на браузъра.

Google експериментира с технология в Chrome, която позволява на браузъра да чете отворени страници на глас, съобщи The Verge в публикация за нововъведението. Функцията за преобразуване на текст в говор в режим на четене е забелязана от потребител на социалната мрежа X с псевдоним Leopeva64 в предварителна версия Chrome Canary.

Публикувано 27 Авг, 2023 - 11:00 Още... 'Браузърът Chrome ще чете уеб страници на глас' (601 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Квантови компютри ще пазят ключовете за криптиране в Chrome
Google новини Google интегрира алгоритми за криптиране в браузъра Chrome, защитени срещу атаки с помощта на квантови компютри. Новата функционалност е внедрена във версия 116 на браузъра, която ще стане масово достъпна от днес 15 август.

Става въпрос за въвеждане на хибриден механизъм за капсулиране на ключове (KEM) за защита на процеса на установяване на защитена TLS връзка при използване на браузъра Chrome, поясни The Register.

Internet: Google разработва дигитален страж за интернет
Google новини Google ще предложи нов уеб стандарт, наречен Web Integrity API, който може да се превърне в дигитален страж за целия интернет. Интерфейсът, с който компанията експериментира в браузъра Chrome, има за цел да повиши сигурността и контрола върху уеб средата, но поражда опасения относно възможното ограничаване на свободата на потребителите, отбелязва Arstechnica.

Web Integrity API се разработва от екипа на Chrome и е вдъхновен от съществуващи системи като App Attest на Apple и Play Integrity API на Android. Инициативата на Google цели да изследва информацията за потребителя, за да се увери, че той не е бот и че браузърът му не е бил манипулиран.

Публикувано 01 Авг, 2023 - 15:50 Още... 'Google разработва дигитален страж за интернет' (742 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12345678910111213141516172737   >
pinterest vkontakte instagram tiktokCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh