Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 199 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Google новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12345678910111213141516172737   >

Software: Chrome OS ще изпълнява и Windows приложения
Google новини Операционната система Chrome OS на Google ще се сдобие с поддръжка на приложения за Windows. Това ще позволи на потребителите да купуват и използват евтини хромбуци (лаптопи) или хромбокс (неттоп) устройства, без да страдат от липсата на необходимите програми на тях.

Google също развива отделна операционна система Chrome OS Flex, предназначена за инсталиране на стари компютри, които вече не могат да работят със съвременните операционни системи Windows. Към момента обаче не е ясно дали Google ще вгради поддръжка за Windows приложения и в Chrome OS Flex. Наличието на такава поддръжка ще позволи на собствениците на стари компютри да продължат да ги използват.

Публикувано 07 Юни, 2024 - 09:00 Още... 'Chrome OS ще изпълнява и Windows приложения' (633 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Излиза платен Chrome с AI функции за бизнес потребители
Google новини Интернет гигантът Google предложи платена версия на браузъра Chrome, от която могат да се възползват корпоративните потребители, за да получат допълнителни AI функции за сигурност. Потребителската версия на най-популярния браузър в света остава безплатна.

Новото издание Chrome Enterprise Premium има вграден изкуствен интелект, който е отговорен за повишаване нивото на сигурност на браузъра и това всъщност е единствената забележителна разлика между него и обикновения Chrome.

Публикувано 12 Апр, 2024 - 10:07 Още... 'Излиза платен Chrome с AI функции за бизнес потребители' (765 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Arm-процесор на Google подсилва центровете за данни
Google новини Google бележи голям напредък в технологиите за центрове за данни със своите персонализирани процесори, базирани на Arm архитектура. Чиповете Axion обещават водещи в индустрията производителност и енергийна ефективност.

В сравнение със съществуващите Arm-процесори, Axion осигурява до 30% по-добра производителност. Той превъзхожда сравними x86-базирани чипове със значителна разлика, като предлага до 50% по-висока производителност и забележителните 60% подобрение на ефективността, според Google.

Публикувано 10 Апр, 2024 - 09:30 Още... 'Arm-процесор на Google подсилва центровете за данни' (1005 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Колите на Google Street View започват нови обиколки в България
Google новини Колите на Google Street View отново ще преминат по пътищата на България тази пролет. През следващите месеци те ще посетят много градове в цялата страна, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник.

Целта освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата е и да се осигури по-добра навигация и ориентиране на потребителите, както и да се покажат нови маршрути, забележителности и инфраструктура в приложението Google Maps.

GSM: Google подготвя сателитна революция в смартфоните
Google новини Технологичният гигант Google е готов да интегрира сателитни комуникации в своята гама смартфони Pixel, като така може да даде сериозен тласък в тази посока на цялата смартфон индустрия.

В опит да предефинира свързаността на смартфоните, Google следва стъпките на Apple и Huawei, които въведоха сателитни функции в своите водещи модели съответно през 2022 г. и 2023 г. Стратегическият обрат на Google сигнализира за преломен момент за индустрията.

Публикувано 20 Мар, 2024 - 11:14 Още... 'Google подготвя сателитна революция в смартфоните' (840 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Генеративният ИИ може да се превърне в огромна заплаха за търсачките през следващите две години
Google новини Според прогноза на анализаторската компания Gartner генериращият изкуствен интелект ще представлява сериозна заплаха за търсачките през следващите две години. В нея се казва, че техният обем ще намалее с една четвърт до 2026 г. поради внедряването на чатботове и други виртуални агенти с ИИ.

Анализаторската компания заяви също, че алгоритмите на търсачките ще предпочитат качественото съдържание, за да компенсират нарастващия обем на съдържанието, генерирано от изкуствен интелект. Освен това се очаква водните знаци да станат по-важни като средство за подчертаване на съдържанието с висока стойност.

Internet: Google Maps с полезна функция за собствениците на е-коли
Google новини Популярната услуга за навигация Google Maps скоро ще стане още по-полезна за собствениците на електрически превозни средства. Софтуерът, инсталиран на всеки смартфон, ще показва местоположението на станциите за зареждане Plug and Charge.

Google Maps отдавна показва станции за зареждане на електрически превозни средства, мощността на тези станции и други данни. Скоро обаче услугата ще има още една полезна функция за собствениците на електрически автомобили.

Публикувано 18 Фев, 2024 - 11:44 Още... 'Google Maps с полезна функция за собствениците на е-коли' (935 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Google създаде „конституция” на роботите
Google новини Екипът по роботика DeepMind на Google разработи нови AI системи, които ще помогнат на роботите да вземат решения по-бързо и да изпълняват задачи по-ефективно и безопасно, когато са заобиколени от хора.

Системата за събиране на данни AutoRT използва визуален езиков модел (VLM) и голям езиков модел (LLM), за да помогне на роботите да оценят своята среда, да се адаптират към непознати среди и да вземат решения при изпълнение на задачи. VLM се използва за анализ на околната среда и разпознаване на обекти в полезрението на робота, докато LLM отговаря за творческото изпълнение на задачите.

Публикувано 06 Яну, 2024 - 11:27 Още... 'Google създаде „конституция” на роботите' (989 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Chrome ще подканя потребителите в ЕС да изберат търсачка
Google новини Потребителите на настолния браузър Chrome в Европейския съюз и Европейското икономическо пространство скоро ще започнат да получават съобщение за „избор на търсачка”, което ще им позволи лесно да променят търсачката по подразбиране.

Съобщението ще се показва при пускане на браузъра на настолни компютри от началото на следващата година и вече е налично във версията на приложението за Android, съобщи ghacks.net.

Internet: Цветовете в Google Maps се смениха и хората не са доволни
Google новини Google Maps вече широко разпространява новата си цветова палитра и потребителите разбираемо са раздразнени. Въпреки че промените не са твърде драстични, новите цветове на Google Maps изненадаха потребителите и ги накараха да се почувстват неспокойни.

Reddit и Twitter са пълни с аргументи срещу новия избор на цветове на Google. Пътищата, които някога са били изобразявани с бял цвят, сега са сиви. Синият цвят на водните басейни сега е значително по-блед, а горските площи са с по-тъмен нюанс на зеленото от преди. Индикаторът за маршрута също е в много по-ярък и стряскащ син цвят. За тези, които използват Google Maps от години, тези промени са обезпокоителни.

Публикувано 23 Ное, 2023 - 13:46 Още... 'Цветовете в Google Maps се смениха и хората не са доволни' (904 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12345678910111213141516172737   >
pinterest vkontakte instagram tiktok threadsCopyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh