Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 54 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Google новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    12345678910111213141516172737   >

Internet: Google Maps добавя „всепоглъщащ“ изглед
Google новини Google добавя нов режим към своята платформа „Карти“ (Maps), позволявайки на потребителите да се наслаждават на завладяващи гледки към градовете и кварталите с впечатляващо ниво на детайлност. Компанията нарича това „всепоглъщащ“ изглед.

Целта е човек да види и почувства локациите, които посещава, възможно най-реалистично. Това е постигнато чрез комбинация от съществуващите изображения в Street View и въздушни картографски изображения, обединени в инструмент за дистанционно изследване, дори позволявайки да се наднича вътре в ресторанти и заведения, за да може човек да получи „усещане за атмосферата“.

Публикувано 16 Май, 2022 - 14:42 Още... 'Google Maps добавя „всепоглъщащ“ изглед' (812 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Google Pixel 6a победи Pixel 6 в бенчмарк тестове
Google новини Google Pixel 6a ще дебютира скоро, а нов теч предполага, че ще бъде достатъчно мощен, за да се конкурира със самия Pixel 6. Според изтекъл списък на Geekbench, забелязан от Android Headlines, Pixel 6a побеждава стандартната версия на телефона както в едноядрен, така и в многоядрен резултат от тестовете.

Разликата между резултатите е минимална, което може да означава, че Pixel 6 би победил Pixel 6a, ако трябва да проведете теста няколко пъти. Tова все още означава, че Pixel 6a ще бъде мощен конкурент, като се има предвид, че вероятно ще е на много по-ниска цена от стандартния Pixel 6. В информацията се казва, че Pixel 6a ще разполага с 6 GB RAM, докато Pixel 6 идва с 8 GB RAM.

Публикувано 13 Апр, 2022 - 12:19 Още... 'Google Pixel 6a победи Pixel 6 в бенчмарк тестове' (893 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Google придоби производител на микро-LED
Google новини Интернет гигантът Google сключи договор за закупуване на Raxium – „петгодишен стартъп, който разработва микро светлинни диоди за дисплеи, използвани в устройства за разширена и смесена реалност“.

Raxium няма комерсиален продукт на пазара до момента. Разработките на фирмата се въртят около микро-светодиодите. Те се използват за направата на миниатюрни дисплеи, каквито се вграждат например в устройствата за подобрена реалност.

Публикувано 20 Мар, 2022 - 08:40 Още... 'Google придоби производител на микро-LED' (563 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Chrome изпревари Safari по бързодействие на Mac компютри
Google новини Последната версия на Chrome е най-бързият браузър за Mac компютри с процесор M1 на Apple, съобщиха от проекта Chromium. Става въпрос за новата версия M99 на най-популярния браузър в света.

В бенчмарка Speedometer, разработен от екипа на Apple WebKit, браузърът Chrome постига рекордните 300 точки. Този тест симулира работещи уеб приложения с различни технологии за тестване на отзивчивостта на браузъра.

Публикувано 08 Мар, 2022 - 16:18 Още... 'Chrome изпревари Safari по бързодействие на Mac компютри' (703 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Google Cloud внедри трето поколение EPYC процесори
Google новини В основата на новите C2D виртуални машини на Google Cloud са процесорите AMD EPYC. Това е третото семейство сървърни инстанции в Google Cloud, базирани на 3-то поколение EPYC чипове, което ще се присъедини към съществуващите системи T2D и N2D, съобщи AMD.

Благодарение на голямата наситеност с изчислителни ядра на AMD EPYC процесорите, виртуалните платформи C2D ще бъдат с най-голям мащаб в рамките на Google Cloud. Интернет компанията демонстрира, че тези машини могат да предоставят до 30% по-добра производителност за целеви задачи, в сравнение с предишното поколение EPYC-базирани системи от сравним размер.

Публикувано 11 Фев, 2022 - 09:03 Още... 'Google Cloud внедри трето поколение EPYC процесори' (633 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Google вижда голямо бъдеще за Android таблетите
Google новини Колко сериозно се отнася Google към таблетите с операционна система Android? Изглежда, че интернет компанията има нови и големи планове за развитието на платформата.

Освен че накара няколко големи OEM производителя да започнат да създават хардуер за нея, Google разработва Android 12L – вариант на Android за таблети и сгъваеми устройства. Последният ход на компанията, за който съобщи 9to5Google, е обява за наемане на „старши инженерен мениджър за Android Tablet App преживявания”.

Публикувано 31 Яну, 2022 - 14:16 Още... 'Google вижда голямо бъдеще за Android таблетите' (432 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Google Labs сформира блокчейн подразделение
Google новини Интернет гигантът Google сформира свое блокчейн подразделение. Новината идва малко след като търговският директор на компанията каза пред Блумбърг, че „крипто е нещо, на което ние обръщаме много внимание”.

Шивакумар Венкатараман, дългогодишен служител в Google от рекламния отдел, ще управлява блокчейн подразделението. То ще е под шапката на Google Labs – „лаборатория” за „дългосрочни проекти с висок потенциал”, съобщи Arstechnica.

Публикувано 24 Яну, 2022 - 10:53 Още... 'Google Labs сформира блокчейн подразделение' (538 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Google атакува вселената с нови AR очила
Google новини Метавселената е следващата голяма тенденция в технологичния бранш и докато Facebook се ребрандира, за да предложи визията си за бъдещето, Google също се опитва да остави своята следа в метавселената – като върне към живот позабравен продукт от миналото десетилетие.

През лятото на 2020 г. Google закупи производителя на умни очила North, чийто първоначален проект се провали, докато компанията работеше под шапката на Intel.

Публикувано 03 Яну, 2022 - 11:57 Още... 'Google атакува вселената с нови AR очила' (743 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Google готви AR операционна система
Google новини Изглежда Google е възвърнала интереса си към така наречената разширена реалност (AR). От публикация в LinkedIn стана ясно, че към фирмата се е присъединил Марк Луковски – доскоро ръководител на проекта за операционната система за смесена реалност в Meta.

Преди това Луковски бе един от ключовите архитекти на Windows NT в Microsoft, припомня Arstechnica. „Моята роля е да ръководя екипа по разработване на операционната система за разширена реалност в Google”, написа сега технологичният лидер.

Публикувано 17 Дек, 2021 - 15:01 Още... 'Google готви AR операционна система' (952 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Games: Google Stadia изпълни обещанието от 100 игри за 2021 г.
Google новини Вече сме в последния месец на 2021 г., което означава, че Google има само няколко седмици, за да спази обещанието си да предложи 100 нови игри за своята платформа Stadia през тази календарна година. С днешна дата това обещание е официално спазено.

При последното разширяване на каталога на Google Stadia в него влезе една от най-големите групи игри, добавяни към платформата в една седмица. Това са общо пет заглавия, сред които личат офроуд рейсърът Wreckfest и екшънът Transformers: Battlegrounds. Заглавие номер 100 за каталога на Google Stadia през тази година обаче е космическият екшън Chorus, който дебютира едновременно на Google Stadia и други платформи.

Публикувано 08 Дек, 2021 - 10:16 Още... 'Google Stadia изпълни обещанието от 100 игри за 2021 г.' (638 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    12345678910111213141516172737   >
Copyright© 2002-2022 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.